ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
Η χορηγία που σώζει την Μπαρτσελόνα – Η NIKE της προσφέρει μια περιουσία!
Ούτε Αμορίμ, ούτε Ντε Τσέρμπι: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μόλις αποκάλυψε με ποιον προπονητή μιλάει η Λίβερπουλ!
Η αστεία δικαιολογία του Άντονι : «Για αυτό έκανα την χειρονομία στην Κόβεντρι!»
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λειψία

Οι “μαινόμενοι” ταύροι είδαν σεντόνι και αφηνίασαν (vid)

Η Λειψία εξασφάλισε την πρόκριση της στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη απέναντι στη Γιουνάιτεντ με 3-2.

Οι “μαινόμενοι” ταύροι είδαν σεντόνι και αφηνίασαν (vid)

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λειψία υποδέχθηκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην “Ρεντ Μπουλ Αρένα”. Οι “ταύροι” πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση για 70 λεπτά και παρόλο που αγχώθηκαν στο τέλος, τελικά εξασφάλισαν την πρόκριση μετά τη νίκη με 3-2. Έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε οριστικά εκτός επόμενης φάσης Τσάμπιονς Λιγκ. Θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ από τον Φλεβάρη.

Η Λειψία μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και πρόλαβε να σκοράρει μετά από 2 λεπτά παιχνιδιού. Ειδικότερα μετά από μία εξαιρετική κάθετη πάσα του Σάμπιτζερ, ο Ανχελίνιο άνοιξε το σκορ. Έτσι, πέτυχε το 3ο του γκολ σε 6 παιχνίδι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 8΄, η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ειδικότερα, μετά από λάθος του Κονατέ, ο Γκρίνγουντ πάτησε με προϋποθέσεις την αντίπαλη εστία αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι και δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα στο 13ο λεπτό. Ειδικότερα, για μία ακόμη φορά ο Ανχελίνιο βρήκε πολύ χώρο από τα αριστερά και σέντραρε για το άλλο φουλ μπακ, τον Χαϊντάρα, ο οποίος σημείωσε το 2-0.

Η Λειψία δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την κακή μέρα του Γουάν Μπισάκα. Της ακυρώθηκε, μάλιστα, ορθά γκολ του Όρμπαν ως οφσάιντ μετά από στημένη φάση στο 32΄.

Μετά το πρώτο μισάωρο, οι “κόκκινοι διάβολοι” άρχισαν να συνέρχονται, αναλαμβάνοντας την κατοχή της μπάλας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αλλαγή του συστήματος από 3-4-2-1 σε 4-2-3-1. Ωστόσο, ήταν απρόσεκτοι στην τελική τους επιλογή. Είτε, ο Ράσφορντ, είτε ο Γκρίνγουντ είτε ο Μπορούνο έκαναν κακό κοντρόλ ή πάσα, με αποτέλεσμα να σπαταλάνε τις όποιες προϋποθέσεις για μία καλή φάση.

Το θρίλερ του 2ου ημιχρόνου

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι “ταύροι” έδιναν περισσότερο γήπεδο στη Γιουνάιτεντ, με στόχο να βγουν στην κόντρα. Μετά από μία ώρα παιχνιδιού, ο Σόλσκιερ πέρασε τον Πογκμπά και τον Μπράντον Γουίλιαμς ενώ στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου είχε ρίξει στη μάχη και τον Φαν Ντε Μπεκ.

Η Μάντσεστερ, πάντως, συνέχιζε να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Γι΄αυτό επιχειρούσε μακρινά σουτ, όιπως αυτό του Φερνάντεζ που απέκρουσε ο Γκουλάκσι στο 65ο λεπτό. Ο Μπρούνο απείλησε ξανά με απευθείας φάουλ, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι ένα λεπτό αργότερα.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, όμως, η Λειψία, σκόραρε και τρίτο τέρμα και φάνηκε να βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες των “κόκκινων διαβόλων για πρόκριση. Συγκεκριμένα, στο 69ο λεπτό, ο Κλάιφερτ εκμεταλλευόμενος μία κόντρα έκανε από κοντά το 3-0.

Ο Γκουλάκσι συνέχισε να αποκρούει τα σουτ των φιλοξενούμενων στο 71΄και στο 73΄. Στο 79ο λεπτό, η ελπίδα επέστρεψε για τη Μάντσεστερ. Ο Γκρίνγουντ κέρδισε αυστηρό πέναλτι από τον Κονατέ και ο Φερνάντεζ μείωσε σε 3-1.

Η ελπίδα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στο 83ο λεπτό. Μετά από στημένη φάση ο Πογκμπά πήρε την κεφαλιά, η οποία χτύπησε σε 2 σώματα προτού καταλήξει στα δίχτυα για το 3-2.

Στα τελευταία λεπτά, η Γιουνάιτεντ κυνηγούσε το γκολ της πρόκρισης. Οι παίκτες του Νάιγκελσμαν έβγαζαν νευρικότητα. Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή επανάφερε τις καρδιές στις θέσεις του, με τη Λειψία να “κλειδώνει” την πρόκριση.

Η τελική βαθμολογία του 8ου ομίλου

Λειψία: 12

Παρί Σεν Ζερμέν: 9*

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 9

Μπασακσεχίρ: 3*

Tο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπασακσεχίρ διακόπηκε για ρατσιστική επίθεση του 4ου διαιτητή στον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ. Ας σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ματς, η Παρί θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Μένει να μάθουμε αν αυτό θα το πετύχει ως πρώτη ή ως δεύτερη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ