ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Τέτοια πρόκριση ούτε του παπά ο Ολυμπιακός…

Μολονότι ηττήθηκε μέσα στο σπίτι του από την Πόρτο, η Σίτι του έκανε το χατίρι και έτσι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέτοια πρόκριση ούτε του παπά ο Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των περιστάσεων σε έναν αγώνα που θα έπρεπε να «χτυπήσει». Ηττήθηκε από την Πόρτο για 2η φορά φέτος με το ίδιο σκορ που έχασε και στο «Ντραγκάο». Το 2-0 ήταν η εικόνα ενός νευρικού Ολυμπιακού που το σώμα του ήταν στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά το μυαλό του στο «Έτιχαντ». Εκεί όπου η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Μαρσέιγ και επέτρεψε στους Πειραιώτες να συνεχίσουν στην Ευρώπη και μετά τον Φλεβάρη.

Η ελληνική ομάδα έχει προσφέρει στο κοινό της πολλές καλές ευρωπαϊκές βραδιές. Ίσως να έχει μια δικαιολογία καθώς το γήπεδο ήταν άδειο, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Κάπως έτσι, η νίκη της πρεμιέρας απέναντι στη Μαρσέιγ ήταν αρκετή για να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο στον Ολυμπιακό. Το γκολ του Χασάν στο 90’ εκείνης της αναμέτρησης δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Μαρτίνς να διεκδικήσει ό,τι μπορεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους ερυθρόλευκους. Στο 8’ της αναμέτρησης ο διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ, τσέκαρε το VAR για τη φάση με το πέναλτι του Χολέμπας. Ο έμπειρος αριστερός μπακ έκανε χέρι στην περιοχή και έτσι η Πόρτο κέρδισε πέναλτι. Ο Οτάβιο ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ζοσέ Σα για το 0-1. Αυτό ήταν το τρίτο πέναλτι που υποπίπτει ο Ολυμπιακός, συνεχόμενο μάλιστα. Μετά τα δυο στη Μασσαλία που του στοίχισαν και το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ. Όμως, ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ αστόχησε. Ο ίδιος να αναφέρουμε ότι σε επικίνδυνη φάση στο 45’ έκανε κακό κοντρόλ στην περιοχή. Δείγμα του ότι ήταν εκτός κλίματος αγώνα… Ενδεικτικό της κακής βραδιάς του Μασούρα ήταν η αντικατάστασή του από τον Ραντζέλοβιτς στο ημίχρονο. Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήθελε να βλέπει τον χρόνο να περνάει και αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Φορτούνη. Έβγαλε τον Μαντί Καμαρά και όχι τον Εμβιλά, θέλοντας έτσι να ανεβάσει επιθετικά την ομάδα του. Αλλά, ο Κώστας Φορτούνης μέσα σε οκτώ λεπτά πήρε κίτρινη. Δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή, αλλά την Πόρτο των πολλών αλλαγών πολύ κλειστή. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους και πολλές φορές αναγκάζονταν σε βαθιές μπαλιές από τον Σεμέδο.

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, αλλά δεν κατάφερε τίποτα

Αν και η Πόρτο είχε δυο καλές στιγμές στην αντεπίθεση, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους. Σαφώς βελτιωμένοι οι ερυθρόλευκοι με διάθεση για κάτι καλό… Ο Ελ Αραμπί έχασε ένα γκολ που δεν συνάδει με την κλάση του στο 53’. Με τον Φορτούνη να κάνει ωραία ενέργεια και πάσα στον Μαροκινό, αλλά ο τελευταίος αν και μόνος του, αστόχησε από τα 12 μέτρα.

Κοντά στο γκολ ο Ολυμπιακός βρέθηκε και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Σε φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Ραφίνια από δεξιά, γύρισε αλλά για λίγο η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο επόμενο διάστημα του ενός τετάρτου πιο πολλά νεύρα υπήρχαν παρά φάσεις. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ του Ολυμπιακού μάλιστα πήρε κίτρινη και θα χάσει το πρώτο ματς των νοκ άουτ του Γιουρόπα.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους Πειραιώτες στο 77’. Από ένα βολέ του 21χρονου τερματοφύλακα της Πόρτο, ο Λουίς Ντίας βρέθηκε στην περιοχή. Άδειασε τον Ραφίνια γύρισε και από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Ουρίμπε. Ο τελευταίος σκόραρε το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ κάνοντας το 0-2. Μετά από δυο λεπτά ο Σεμέδο πήρε κόκκινη κάρτα. Και έτσι τα πράγματα δρομολογήθηκαν για να έρθει η πέμπτη ήττα του Ολυμπιακού στους φετινούς ομίλους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ