ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Άλλαξε δέρμα αλλά όχι και αίμα ο Μουρίνιο!

Ο Μουρίνιο έχει εφαρμώσει το πλάνο του στη φετινή Τότεναμ κοντά στο άριστα, αλλά με αυτό το ξεπερασμένο πλάνο, η ομάδα έχει ταβάνι.

Άλλαξε δέρμα αλλά όχι και αίμα ο Μουρίνιο!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προπονητική αξία του Ζοσέ Μουρίνιο. Αυτό είναι δεδομένο και όταν ακόμα τα επιτεύγματά του παραμένουν μοναδικά, έχει κάθε δικαίωμα να το καυχέται για όλα εκείνα που τον έκαναν «special one». Αυτό όμως που σίγουρα μπορεί να πει κάποιος, είναι ότι ο Πορτογάλος δεν συμβαδίζει με το ποδοσφαιρικό κλίμα της εποχής. Μπορεί στους πρώτους του μήνες στον πάγκο της Τότεναμ να μας έκανε να πιστέψουμε ότι άλλαξε και ότι έμαθε από τα λάθη του, εκείνος όμως παρέμεινε ίδιος. Και όταν μπόρεσε, έβαλε τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

Μπορεί τα σπιρουνιαι πέρυσι με τον Ζοσέ Μουρίνιο να έμοιαζαν περισσότερο με την Τότεναμ του Ποτσετίνο, αλλά αυτό δεν ήταν η «αλλαγή» της φιλοσοφίας του Πορτογάλου. Αυτό ήταν ότι ακόμα δεν είχε μπορέσει να περάσει τις αρχές του στο παιχνίδι της ομάδας του. Μετά το καλοκαίρι όμως, έστησε, οργάνωσε και έμαθε στην ομάδα τον δικό του τρόπο. Το κακό με αυτό όμως, είναι ότι ο δικός του τρόπος έχει αποδειχτεί ανεπαρκείς σε όλες τις τελευταίες εφαρμογές του. Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και στην Τότεναμ που φαίνεται να τον έχει αφομοιώσει τέλεια, έχει ταβάνι. Έχει το σημείο που η καλύτερη ομάδα θα το αποδείξη και το σημείο που αυτός ο τρόπος δεν θα φτάνει. Άλλαξε δέρμα αλλά όχι αίμα ο Μουρίνιο!

Το μεγάλο κρίμα για την Τότεναμ

Το μεγάλο κρίμα για τη φετινή Τότεναμ είναι ότι ο Μουρίνιο έχει φτιάξει ένα πραγματικά πολύ καλό σύνολο που έχει τη σταθερότητα των ομάδων του Ζοσέ αλλά παράλληλα έχει επιθετικές αραιτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν ο Πορτγάλος δεν ήταν τόσο εμμονικός με το αποτέλεσμα και τον τρόπο που θεωρεί εκείνος ιδανικότερο, αυτή η ομάδα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Και με την κατάσταση στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και το τρόπαιο.

Το παράδοξο για τους Λονδρέζους είναι ότι δείχνουν να μπορούν. Σε όλα τα ματς, η ομάδα μέχρι να βάλει το πρώτο γκολ και να κλειστή πίσω, εγκλωβισμένη στην στενόμυαλη επιλογή του προπονητή της, παράγει ποδόσφαιρο, ευκαιρίες και δείχνει μια ομάδα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την επιθετική λειτουργία των άλλων μεγάλων ομάδων. Το ίδιο ισχύει και όταν ισοφαρίζεται και αναγκάζεται να βγει ξανά μπροστά. Αν δεν μπορούσε, ο τρόπος του Μουρίνιο δεν θα ήταν ο ενδεδειγμένος, αλλά θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός. Τώρα, είναι κρίμα. Και είναι κρίμα και για τον ίδιο γιατί έχει κάνει σοβαρή δουλεία. Και στη στελέχωση της εντεκάδας αλλά και στη λειτουργία της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ