ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μπορεί η… Νεβερκούζεν να γίνει πάλι Λεβερκούζεν;

Το 2020 έφερε πολλές εκπλήξεις, με τις περισσότερες να είναι δυσάρεστες. Μια από τις καλές είναι η πορεία και σταθερότητα που αποπνέει η Λεβερκούζεν του Πέτερ Μποζ

Μπορεί η… Νεβερκούζεν να γίνει πάλι Λεβερκούζεν;

Νεβερκούζεν. Νεβερκούπεν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πειράξει κάποιος έναν φίλο της Λεβερκούζεν. Η ομάδα… κινητό meme της Γερμανίας θα θυμάται για πάντα πως το πρώτο της πρωτάθλημα θα μπορούσε να είναι… τρεμπλ. Κάτι που την στοιχειώνει για πολλά χρόνια. Ωστόσο φέτος φαίνεται πως παρά την θεωρητική αποδυνάμωση της πατάει ακόμα πιο δυνατά και λίγο πριν τα μισά της χρονιάς έχει πατήσει κορυφή.

Φεύγουν τα ατού; Κανένα πρόβλημα!

Ο λόγος για τον οποίο η Λεβερκούζεν επανήλθε στο προσκήνιο πέρσι έχει ονοματεπώνυμο: Κάι Χάβερτζ. Ο Γερμανός μέσος ήταν δικαίως το πιο hot όνομα στη Γερμανία, κάνοντας επίδειξη του ταλέντου του σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Τσέλσι και πολλές άλλες ομάδες «σφάχτηκαν» για χάρη του, με τους «μπλε» να κλείνουν τελικά τη σπουδαία συμφωνία.

Και κάπου εκεί ήταν που πολλοί φίλοι της ομάδας έφαγαν μεγάλη ήττα. Κυρίος από το ότι ο νεαρός χαφ ήταν πραγματικά η μισή ομάδα στην περσινή σεζόν, καλύπτοντας αρκετό χαμένο έδαφος. Η δεύτερη και μεγαλύτερη «σφαλιάρα» ήρθε όταν από τα 80+ εκατομμύρια που έβαλαν στα ταμεία τους με την πώληση του, μόλις 30 αξιοποιήθηκαν. Από αυτά περίπου 25 χρησιμοποιήθηκαν για να φέρουν τον Πάτρικ Σικ στην Ρηνανία.

Φρέσκος από το πέρασμα του στη Γερμανία, ο Τσέχος δεν εντυπωσίασε με τη φανέλα της Λειψίας την περασμένη σεζόν. Όντας δανεικός από τη Ρόμα και με οψιόν αγοράς, ο νεαρός επιθετικός σημείωσε 10 γκολ σε 22 παιχνίδια της Μπουντσελίγκα. Μπορεί τελικά οι «ταύροι» να μην κινήθηκαν για την απόκτηση του, όμως  ο Πέτερ Μποζ πείσθηκε. Κρίνοντας από την μέχρι εικόνα του Τσέχου με τη φανέλα της ομάδας (12 αγώνες, ο Ολλανδός τεχνικός είχε δίκιο.

Η αποχώρηση του άλλου αστεριού της ομάδας, Κέβιν Βόλαντ, για τη Μονακό, έδωσε ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες του ρόστερ. Πέρα από τον Σικ, ένας ακόμη παίκτης που εκμεταλλεύτηκε τη νέα κατάσταση ήταν ο Λούκας Αλάριο. Ο άλλοτε φορ της Ρίβερ είχε ένα ιδιαίτερα αργό ξεκίνημα στα γερμανικά γήπεδα, μετρώντας μόλις 25 γκολ στις 3 πρώτες γεμάτες χρονιές του. Φέτος μέσα σε μόλις 9 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα μετρά ήδη 8 γκολ (11 σε όλες τις διοργανώσεις), βρίσκοντας δίχτυα περίπου κάθε 74 λεπτά!

Ο Βιρτς κάνει του πάντες να ξεχάσουν τον Χάβερτζ

Όσο σπουδαίες εμφανίσεις και αν έχουν κάνει οι προαναφερθέντες παίκτες, η τεράστια έκπληξη της φετινής χρονιάς είναι πάλι ένας μεσοεπιθετικός της ομάδας. Ο λόγος για τον Φλόριαν Βιρτς, ο οποίος ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε τα 18 του χρόνια. Ανδρωμένος στις ακαδημίες της αντίπαλης γειτόνισσας, Κολωνίας, ο νεαρός μέσος μετακινήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο για μόλις 200 χιλιάδες ευρώ. Το καλοκαίρι μετακινήθηκε από την Κ19 στη μεγάλη ομάδα και σχεδόν κανένας δεν περίμενε τόσο άμεση αλλαγή.

Με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος τον Μάιο, ο Βίρτς έκανε ντεμπούτο στην Μπουντεσλίγκα. Σε ηλικία 17 ετών και 15 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του κλαμπ που συμμετείχε στο κορυφαίο γερμανικό πρωτάθλημα και ο τρίτος νεότερος στην ιστορία της διοργάνωσης. Λίγες μέρες αργότερα βρήκε και για πρώτη φορά δίχτυα, κάνοντας τον Μάνουελ Νόιερ να υποκλιθεί στο ταλέντο του.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ17 το 2019 με την Κολωνία, Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου εξέφρασαν πολύ έντονο ενδιαφέρον. Ωστόσο οι «ασπιρίνες» έκαναν την έκπληξη και τον τσίμπησαν, προσφέροντας του ποδόσφαιρο με την πρώτη ομάδα. Και από ότι φαίνεται ο νεαρός παίκτης έκανε την σωστή επιλογή.

Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ο αντι-Χάβερζ, ωστόσο το στυλ του παραπέμπει περισσότερο σε έναν άλλο πρώην παίκτη της Λεβερκούζεν. Η ικανότητα του να παίξει τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως επιτελικός μέσος θυμίζει πολύ τον Γιούλιαν Μπραντ. Ένας παίκτης ακόμα ο οποίος είχε αρκετό αγωνιστικό χρόνο με την πρώτη ομάδα από πολύ νεαρή ηλικία και ο Βιρτς κάνει σταθερά βήματα να τον… μιμηθεί.

Ήδη στη νέα χρονιά, ο 17χρονος έχει γίνει σημείο αναφοράς της ομάδας της Ρηνανίας. Σε μόλις 17 παιχνίδια απαριθμεί 5 γκολ και ισάριθμες ασίστ, έχοντας βασικό ρόλο στα πλάνα του Μποζ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του έχουν εκτοξεύσει την αξία του στα 24 εκατομμύρια και ήδη τεράστια κλαμπ εξετάζουν την απόκτηση του.

Μπορεί η Λεβερκούζεν να εκθρονίσει τη θνητή φέτος Μπάγερν;

Με μόλις μια ήττα ολόκληρη τη φετινή σεζόν, η Λεβερκούζεν κάθεται δίκαια στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Παράλληλα στο Γιουρόπα Λιγκ σκορπάει… τρόμο, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση στα νοκ άουτ. Με την εικόνα της δικαίως αποτελεί ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, έχοντας μέχρι στιγμής το καλύτερο επιθετικό ρεκόρ με 21 τέρματα. Άκρως ενδεικτικό στοιχείο της προσέγγισης του παιχνιδιού από τον Πέτερ Μποζ.

Προσέγγιση την οποία έχει και στις εγχώριες διοργανώσεις όπου με 27 γκολ οι «ασπιρίνες» έχουν το δεύτερο καλύτερο επιθετικό ρεκόρ, πίσω μόνο από τη Μπάγερν. Οι Βαυαροί είναι η προσεχής αντίπαλος της Λεβερκούζεν για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όντας πλέον η μόνη αήττητη ομάδα στη Μπουντεσλίγκα, η ομάδα του Μποζ θέλει να διατηρήσει αυτό το status. Μπορεί η Μπάγερν να… είναι η Μπάγερν, ωστόσο φέτος έχει δείξει σημάδια επιβράδυνσης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Για πόσο καιρό θα πατάει ακόμα τόσο δυνατά, καθώς και για πόσο καιρό ακόμα η Μπάγερν θα χάνει έδαφος; Οι χωρισμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με την γενική απειρία των παικτών φέρνουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση τη Λεβερκούζεν. Οι παλαιότεροι θα πρέπει να δείξουν τον δρόμο για μια μεγάλη σεζόν, όπου λογικά θα δώσει μάχη για παραπάνω από έναν τίτλο. Μπορεί οι πιθανότητες να μην είναι με το μέρος της, ωστόσο φαίνεται πως μετά από ένα μικρό διάλειμμα η Λεβερκούζεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι στη Γερμανία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ