ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Ο Λουκάκου κάνει όσους τον απέρριψαν να μετανιώνουν πικρά!

Ο Ρομέλου Λουκάκου έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του στην Ιταλία. Έχει εξελιχθεί σε απόλυτο ηγέτη της Ίντερ και με τα γκολ του την οδηγεί στην κορυφή.

Ο Λουκάκου κάνει όσους τον απέρριψαν να μετανιώνουν πικρά!

Ο Ρομέλου Λουκάκου κάνει πάταγο στην Ιταλία και έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας από τους κορυφαίους σέντερ φορ στον κόσμο. Ο θηριώδης Βέλγος έχει βρει στην Ίντερ το ιδανικό περιβάλλον που του επιτρέπει να δείξει ποιος πραγματικά είναι. Απελευθερωμένος και με πίστη στον εαυτό του αποδεικνύει σε όσους δεν τον πίστεψαν ότι έκαναν μεγάλο λάθος. Με 10 γκολ στις 11 πρώτες αγωνιστικές, συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι και οδηγεί τους «Νερατζούρι» στην κορυφή. Όσο συνεχίζει σε αυτούς του ρυθμούς η επιστροφή στις επιτυχίες θα μοιάζει όλο και πιο πιθανή και για τους δύο.

Η Πρέμιερ Λιγκ που τον αδίκησε

Ο Ρομέλου Λουκάκου ξεχώρισε από πολύ νωρίς. Στα 16 έπαιζε ήδη βασικός στην Άντερλεχτ. Φωτογραφίες του από ματς των παιδικών ομάδων, όπου φαίνεται τριπλάσιος από τους αντιπάλους του έχουμε δει όλοι. Φάνηκε γρήγορα ότι το Βέλγιο ήταν πολύ μικρό για να τον χωρέσει. Μετά από δύο σεζόν με 19 και 20 γκολ αντίστοιχα πριν καν ενηλικιωθεί η ώρα για το επόμενο βήμα είχε ήδη φτάσει. Στα 18 του η Τσέλσι αποφασίζει να δαπανήσει 15 εκατομμύρια ευρώ και να τον φέρει στην Αγγλία. Στο Νησί ο Λουκάκου βίωσε αν μη τι άλλο μια έντονη περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλες ψυχολογικές μεταπτώσεις και αρκετή άδικη κριτική.

Η Τσέλσι δεν του έδωσε ποτέ μια πραγματική ευκαιρία. Στην μόνη ολόκληρη σεζόν που βρέθηκε εκεί, μέτρησε μόλις 12 εμφανίσεις χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ. Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στη Γουέστ Μπρομ για να πάρει εμπειρίες και εκεί τα… έσπασε. Με τα 17 του γκολ συνέβαλε τα μέγιστα στην καταπληκτική πορεία της ομάδας που τη βρήκε να τερματίζει στην όγδοη θέση το 2013. Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι οι εμφανίσεις του εκεί θα του δώσουν κάποιο χρόνο στην Τσέλσι, έπεσαν έξω.

Οι «Μπλε» τον έδωσαν εκ νέου δανεικό. Στην Έβερτον αυτή τη φορά. Και δεν τον πήραν ποτέ πίσω. Μετά την πρώτη του σούπερ σεζόν σαν δανεικός τα «Ζαχαρωτά» τον αγόρασαν έναντι 35 εκατομμυρίων σε μια από τις κορυφαίες κινήσεις της ιστορίας τους. Στις πέντε σεζόν που παρέμεινε στην Έβερτον ο Λουκάκου έφτιαξε το όνομά του. Με 87 γκολ και 29 ασίστ σε 166 εμφανίσεις ο Βέλγος έκανε πάταγο.

Το καλοκαίρι του 2017 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε για χάρη του 85 εκατομμύρια ευρώ. Στο πρόσωπό του είδε τον φορ γύρω από τον οποίο θα χτίσει την επιθετική της λειτουργία. Μετά από μια αρκετά καλή πρώτη σεζόν με 27 γκολ σε 51 εμφανίσεις, ο Λουκάκου άρχισε σιγά σιγά να παραγκωνίζεται. Από όταν ανέλαβε ο Σόλσκιερ μάλιστα, έχασε εντελώς τη θέση του στο βασικό σχήμα με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στην Ίντερ το καλοκαίρι του 19. Άραγε τη στιγμή που μιλάμε Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έχουν καλύτερο φορ από εκείνον; Μάλλον όχι.

Η Ίντερ ως γη της επαγγελίας

Ίντερ και Κόντε πίστεψαν σε αυτόν. Ο Ιταλός τεχνικός υπήρξε ανέκαθεν μεγάλος θαυμαστής του. Μάλιστα όταν βρίσκονται ακόμα στην Τσέλσι είχε προσπαθήσει να τον αγοράσει, πριν εκείνος καταλήξει στη Γιουνάιτεντ. Οι «Νερατζούρι» δεν δίστασαν να δαπανήσουν για χάρη του 75 εκατομμύρια ευρώ και ο Λουκάκου δεν έχει σταματήσει να τους δικαιώνει. Με το καλημέρα έδειξε πόσο κομβικός μπορεί να γίνει. Η πρώτη του χρονιά στην Ιταλία ήταν η πιο παραγωγική στην καριέρα του, μέχρι την… επόμενη.

Με 34 γκολ σε 51 εμφανίσεις συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Ίντερ να βιώσει μετά από χρονιά μια σεζόν κανονικού πρωταθλητισμού. Μπορεί στο τέλος να μην κατέκτησαν τίποτα, αλλά αυτό έχει μάλλον μικρή σημασία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα όχι απλά δεν διεκδικούσε τίτλους, αλλά δεν βρισκόταν καν στην κουβέντα γι’ αυτούς. Πλέον έχουν επιστρέψει δυναμικά και θεωρούνται από πολλούς ως το μεγαλύτερο φαβορί για το φετινό Σκουντέτο. Λουκάκου Ίντερ

Ο Λουκάκου είναι και φέτος ο απόλυτος πρωταγωνιστής για εκείνους. Στο ίδιο πνεύμα με πέρυσι συνεχίζει να σκοράρει ασταμάτητα και να δίνει σημαντικές νίκες στην ομάδα του. Με 14 γκολ σε 16 εμφανίσεις μέχρι στιγμής, δείχνει σε δαιμονιώδη κατάσταση. Έχει σκοράρει στα εννέα από τα έντεκα ματς που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα αποτελώντας το απόλυτο σημείο αναφοράς στην επίθεση. Η Ίντερ έκανε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η Γιουνάιτεντ. Τοποθέτησε τον Λουκάκου σε έναν κεντρικό ρόλο. Τον έκανε να νιώσει σημαντικός.

Ο Βέλγος δεν είναι απλά καλός με τη φανέλα των «Νερατζούρι». Δίνει τον τόνο, βγαίνει μπροστά, είναι ηγέτης. Φαίνεται ότι μετά από χρόνια περιπλανήσεων στην Αγγλία, έμελλε το Μιλάνο να γίνει το λιμάνι του. Ο Λουκάκου μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κεντρικό πρόσωπο σε μια νέα εποχή που θα βρει την Ίντερ να επιστρέφει στην κορυφή μετά από πολλά χρόνια. Μια νέα εποχή που ήδη έχει αρχίσει και ξεπροβάλλει για τον σύλλογο. Πιθανότατα μάλιστα να ξεκινήσει και από φέτος.

Μαζί δυνατοί για το πρωτάθλημα

Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά μετά από οχτώ χρόνια που η Ίντερ είχε μια σεζόν αντάξια του ονόματος και του μεγέθους της. Οι «Νερατζούρι» κατάφεραν να φτιάξουν ένα αρκετά ανταγωνιστικό ρόστερ και να φέρουν στην άκρη του πάγκου τους ένα μεγάλο όνομα όπως ο Κόντε. Κατάφεραν να μείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές και τελικά τερμάτισαν δεύτεροι, έναν βαθμό πίσω από τη Γιουβέντους. Φέτος ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο και απέκτησαν μεγαλύτερο βάθος.

Έχοντας στην πλάτη τους ήδη μια χρονιά που διεκδικούσαν πράγματα, είναι πλέον ακόμα πιο έτοιμοι. Προφανώς η Ίντερ δεν είναι μια τέλεια ομάδα. Είχε και συνεχίζει να έχει προβλήματα. Δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει σε Ιταλία και Ευρώπη, μένοντας τελευταία στον όμιλό της και εκτός συνέχειας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Κόντε κρίνεται καθημερινά. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί. Κανείς πλέον δεν είναι ικανοποιημένος με καλές πορείες και δεύτερες θέσεις. Μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Πάρμα και Αταλάντα, οι «Νερατζούρι» μετράνε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων. Λουκάκου

Αυτό τους έχει φέρει μόνους δεύτερους στη βαθμολογία, μόλις έναν πόντο πίσω από τη Μίλαν. Σε μια σεζόν που η Γιουβέντους δείχνει μακριά από τα γνωστά της στάνταρ, είναι στο χέρι τους να αρπάξουν την ευκαιρία. Ο Λουκάκου είναι ένας από τους βασικότερους λόγους να αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν. Η θέληση και το πνεύμα νικητή που βγάζει στο γήπεδο είναι ανεκτίμητης αξίας για την ομάδα. Και αυτός, όπως και η Ίντερ ακόμα προσαρμόζονται στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Έχουν καλές, κακές και άτυχες στιγμές. Πάνω απ’ όλα όμως τους διακρίνονται για το πείσμα τους να τα καταφέρουν. Λουκάκου και Ίντερ ταίριαξαν γιατί και οι δύο έχουν πράγματα να αποδείξουν. Βασικότερο απ’ όλα είναι ότι η θέση τους βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Γνωρίζοντας ότι αυτή η θέση δεν χαρίστηκε ποτέ σε κανέναν, είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να την κατακτήσουν. Κάτι μας λέει πως αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρουν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ