ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ παραμένει το αφεντικό της Πρέμιερ Λιγκ!

Μετά από μια νίκη κόντρα Τότεναμ και μια ξεγυρισμένη εφτάρα στη δύσμοιρη Πάλας η Λίβερπουλ υπενθύμισε σε όλους ότι παραμένει το αφεντικό στο Νησί.

Η Λίβερπουλ παραμένει το αφεντικό της Πρέμιερ Λιγκ!

Η περσινή εκκίνηση της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα ήταν εξωπραγματική. Οι «Κόκκινοι» πήγαν από την αρχή τρένο μέχρι την κατάκτηση του τίτλου χωρίς να επιτρέψουν σε κανέναν τους αμφισβητήσει. Φέτος το ξεκίνημά τους δεν ήταν ανάλογο. Οι πολλοί τραυματισμοί σημαντικών παικτών σε συνδυασμό με κάποια άσχημα αποτελέσματα δεν επέτρεψαν μέχρι στιγμής στην ομάδα του Κλοπ να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Στα δύο τελευταία της παιχνίδια ωστόσο η Λίβερπουλ έδειξε σε όλους ότι είναι εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο και για τον φετινό τίτλο. Ως μόνη πρώτη πλέον, έχει αφήσει ξανά όλους τους υπόλοιπους να την κυνηγάνε.

Επίδειξη ανωτερότητας

Τα δύο ματς μέσα σε διάστημα τριών ημερών κόντρα σε Τότεναμ και Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτό που λέμε must win για τη Λίβερπουλ. Το γεγονός ότι προέρχοταν από εκτός έδρας γκέλα με τη Φούλαμ δεν άφηνε περιθώριο για άλλες απώλειες. Δύο ματς τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά με υψηλότατο δείκτη δυσκολίας. Από τη μια το ντέρμπι κορυφής με την φιλόδοξη Τότεναμ του Μουρίνιο και από την άλλη ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα στην πάντα αξιόμαχη Κρίσταλ Πάλας.

Οι «Κόκκινοι» δεν κέρδισαν απλά τα δύο παιχνίδια. Το έκαναν με τρόπο εμφατικό και απόλυτα πειστικό. Κόντρα στην Τότεναμ έδειξαν πόσο καλύτερη απέναντι σε μια ομάδα που -υποθετικά- τους κοντράρει για τον τίτλο. Η ομάδα του Κλοπ με μια ντουζίνα απώλειες σημαντικών παικτών κατάφερε να κερδίσει τους «Πετεινούς» έχοντας 76% κατοχή και 14 τελικές έναντι 8 των αντιπάλων της. Και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που μέχρι εκείνη τη στιγμή συγκατοικούσαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπορεί μετά το τέλος ο Μουρίνιο να δήλωσε ότι η καλύτερη ομάδα έχασε, αλλά όσοι είδαν το ματς μπορούν να επιβεβαιώσουν το αντίθετο. Το γκολ του Φιρμίνο στο 90 ήρθε να αποδώσει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη σε ένα ντέρμπι που μόνο η μια ομάδα κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο. Λίγες μέρες μετά ακολουθούσε μια «ύπουλη» επίσκεψη στο Λονδίνο και στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Η Λίβερπουλ μετέτρεψε αυτή την επικίνδυνη έξοδο σε… βόλτα στο πάρκο.

Φιλοδώρησε με εφτά τεμάχια την Πάλας, η οποία ακόμη ψάχνει να βρει από πού της ήρθε. Μάλιστα έφτασε σε ένα τόσο μεγάλο σκορ χωρίς καν να φορτσάρει και δίνοντας ανάσες σε κάποιους βασικούς. Το τέλος της 14ης αγωνιστικής την βρίσκει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας στο +4 από τη δεύτερη Λέστερ. Οι «Κόκκινοι» παραμένουν η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία και δεν βρίσκονται ούτε καν κοντά στις πραγματικές τους δυνατότητες.

Δύο λύσεις για κάθε πρόβλημα

Με όλο αυτό το χάος που προκάλεσε η πανδημία, ξέραμε όλοι ότι η φετινή θα είναι μια ιδιαίτερη σεζόν. Η καθυστερημένη έναρξη, οδήγησε σε συνεχόμενα και μαζεμένα παιχνίδια και αυτά με τη σειρά τους σε πολλούς τραυματισμούς. Οι ομάδες χωρίς να προλάβουν να προετοιμαστούν σωστά μπήκαν σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα, παίζοντας ασταμάτητα. Οι τραυματισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον και οι προπονητές βλέπουν… εφιάλτες. Η Λίβερπουλ είναι μια από τις ομάδες που χτυπήθηκαν βάναυσα από τη μάστιγα των τραυματισμών.

Ο Κλοπ έχει να διαχειριστεί απουσίες βασικών παικτών στους οποίους στηρίζει πάρα πολλά. Σημαντικότερη απ’ όλες αυτή του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που χτύπησε στο ματς με την Έβερτον και θα χάσει όλη τη σεζόν. Η σημαντικότερη μεταγραφή του καλοκαιριού, ο Τιάγκο, είναι και αυτός εδώ και καιρό εκτός δράσης. Από εκεί και πέρα οι Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Κεϊτά, Άρνολντ και προσφάτως ο -σούπερ φορμαρισμένος- Ντιόγκο Ζότα έλειψαν ή λείπουν ακόμα για σημαντικά χρονικά διαστήματα.

Παρόλα αυτά ο Κλοπ καταφέρνει πάντα και βγάζει άσσους από το μανίκι του. Είδαμε παιδιά από τις ακαδημίες να μπαίνουν στην πρώτη ομάδα και να προσαρμόζονται κατευθείαν στις απαιτήσεις. Σε αυτό το δύσκολο διάστημα η Λίβερπουλ μπορεί να έχασε κάποιους παίκτες λόγω τραυματισμού κέρδισε όμως τον Κέρτις Τζόουνς, τον Ρις Γουίλιαμς και τον Νέκο Γουίλιαμς, οι οποίοι έδειξαν στην πράξη ότι μπορεί να τους υπολογίζει.

Ο Γερμανός έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, δημιουργώντας ένα τόσο καλοδουλεμένο σύνολο που μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη και χωρίς την παρουσία κομβικών γραναζιών. Οι σταθερές που έχει η Λίβερπουλ στο παιχνίδι θα είναι εκεί βρέξει-χιονίσει. Η ένταση, η αμεσότητα, η παραγωγή ευκαιριών, οι αλληλοκαλύψεις είναι πράγματα που βλέπουμε ακόμη και σε μια άσχημη μέρα των «Κόκκινων». Η σταθερότητα και η συνέπεια που επιδεικνύει είναι τα βασικότερα όπλα της στη μάχη για τη διατήρηση των σκήπτρων. Όπλα που καμία άλλη επίδοξη πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ δεν διαθέτει.

Ποιος μπορεί να την ακολουθήσει;

Η Λίβερπουλ ήταν το φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Η πορεία της μέχρι τώρα αποδεικνύει ξεκάθαρα τον παραπάνω ισχυρισμό. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποια ομάδα που να μπορεί να την κοντράρει. Η Σίτι που θεωρητικά αποτελεί τον ισχυρότερο ανταγωνισμό, δείχνει και φέτος ανήμπορη να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς. Η ομάδα του Πεπ, έχει χάσει τη φλόγα της. Η ουσία απουσιάζει από το παιχνίδι της και οι «Πολίτες» αδυνατούν να κερδίσουν ματς που πριν δύο χρόνια τα έπαιρναν από τα αποδυτήρια.

Η Τότεναμ που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες με το ξεκίνημά της, προσγειώθηκε κάπως απότομα. Μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ, έχασε και από τη Λέστερ και έμεινε ήδη έξι βαθμούς πίσω. Η πολυδιαφημισμένη Τσέλσι του Λάμπαρντ θέλει ακόμα χρόνο για να δέσει και να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό. Αν μια ομάδα θα μπορούσε έστω να κοντράρει τη Λίβερπουλ αυτή -όσο περίεργο κι αν ακούγεται- θα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» σε καμία περίπτωση δεν έχουν την συνέπεια και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πάρουν το πρωτάθλημα. Αυτό που όμως έχουν και μάλιστα σε αφθονία είναι η τρέλα! Η Γιουνάιτεντ είναι μακράν της δεύτερης η πιο αλλοπρόσαλλή ομάδα στην Ευρώπη. Αλλάζει πρόσωπα από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Έχει δέκα συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες εκ των οποίων οι τελευταίες έξι με ανατροπή. Με τούτα και με κείνα είναι στην τρίτη θέση στο -5 από τη Λίβερπουλ. Χρωστάει μάλιστα ένα παιχνίδι απέναντι στη 18η Μπέρνλι, το οποίο αν κερδίσει πλησιάζει στο -2. Στα συν της το ότι έμεινε εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να  ρίξει όλο το βάρος στο πρωτάθλημα. Λέτε μετά από χρονιά να δούμε μια μάχη για τον τίτλο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας; Σε κάθε περίπτωση η Λίβερπουλ είναι εκείνη που είχε και έχει ξανά τον πρώτο λόγο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ