ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Ο Τεό Ερνάντεζ με τα πολύ μεγάλα… κότσια!

Ο Τεό Ερνάντεζ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση από την περσινή σεζόν. Η Μίλαν έχει την τύχη να διαθέτει έναν παίκτη που δεν φοβάται τίποτα και κανέναν.

Ο Τεό Ερνάντεζ με τα πολύ μεγάλα… κότσια!

Η μεταγραφή του Τεό Ερνάντεζ από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μίλαν το καλοκαίρι του 2019 πέρασε εντελώς στα ψηλά. Ένας παίκτης που δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στη Μαδρίτη, έρχεται στους «Ροσονέρι» σε μια περίοδο που εκείνοι ακόμη ψάχνονται. Ενάμισι χρόνο αργότερα τα 20 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του μοιάζουν με… κλοπή. Ο Γάλλος αριστερός μπακ έχει βρει τον εαυτό του στο Μιλάνο και έχει εξελιχθεί σε μια πολύ σημαντική μονάδα για τη Μίλαν. Με το νικητήριο γκολ που σημείωσε τις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τη Λάτσιο, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια φανταστική χρονιά για εκείνον και την ομάδα. Και τα καλύτερα έρχονται.

Ηγετική φιγούρα

Ο Τεό Ερνάντεζ είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Μίλαν βρίσκεται στην πρώτη θέση της Σέριε Α. Ο Γάλλος αριστερός μπακ έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για το παιχνίδι των «Ροσονέρι». Μάλιστα εκείνος ξεχώριζε πριν η ομάδα ξεκινήσει να κερδίζει όποιον βρει μπροστά της. Όταν η Μίλαν ήταν ακόμη βυθισμένη στη μετριότητα, ο Ερνάντεζ έκανε ματσάρες. Είχε βλέπετε πράγματα να αποδείξει. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον πίστεψε ποτέ. Δεν του έδωσε καν μια πραγματική ευκαιρία. Είδε τη μεταγραφή του στην Ιταλία σαν μια μεγάλη ευκαιρία να τους βγάλει όλους λάθος.

Ήταν άλλωστε μόλις 21 ετών. Οι συστάσεις που τον συνόδευαν ήταν οι καλύτερες. Δεν είχε όμως προλάβει να τις επιβεβαιώσει. Τουλάχιστον όχι σε κορυφαίο επίπεδο. Έτσι μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από την πρώτη στιγμή. Σε μια Μίλαν που είχε ξεχάσει πως είναι να πρωταγωνιστεί ο Ερνάντεζ έπαιζε σαν να μην υπάρχει αύριο. Θύμιζε τη νοοτροπία που οφείλει να έχει όποιος παίκτης αγωνίζεται σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται.

Είναι λες και είχε προβλέψει το τι έρχεται και δεν ήθελε να χάσει χρόνο. Σαν εκείνος να παρέσυρε τη Μίλαν. Να την ξύπνησε από τον λήθαργο που βρισκόταν εδώ και χρόνια. Πλέον με την ομάδα να διεκδικεί στα ίσα το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2011, ο Ερνάντεζ συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις. Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους διακριθέντες και αποτελεί έναν από τους ηγέτες των «Ροσονέρι».

Το πάθος και η άρνηση να συμβιβαστεί με την ήττα είναι δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Στο ντέρμπι κόντρα στη Λάτσιο, όταν οι περισσότεροι συμπαίκτες του είχα λυγίσει από την κούραση εκείνος συνέχισε να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά ασταμάτητα. Σε ένα βράδυ που η ομάδα του υπέφερε, ο Γάλλος έδινε τον τόνο μέχρι το τέλος. Με το πείσμα και την επιμονή του κέρδισε το κόρνερ από όπου προήλθε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Μαντέψτε ποιος το σημείωσε. Μα φυσικά ο ίδιος!

Την κράτησε όρθια την πιο δύσκολη στιγμή

Η φετινή πορεία της Μίλαν έχει εκπλήξει τους πάντες. Η ομάδα του Πιόλι είχε βέβαια προειδοποιήσει από πέρυσι, αλλά κανείς δεν περίμενε να συνεχίσει και φέτος σε ανάλογα στάνταρ. Μετά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων τον περασμένο Ιούνιο, η Μίλαν είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Μέσα στο 2020 έχασε μόλις τρεις φορές. Δύο στο πρωτάθλημα και μία στην Ευρώπη. Ισοφάρισε μάλιστα και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ -της Μπαρτσελόνα- που κράταγε από το 1946, σκοράροντας τουλάχιστον δύο φορές επί 17 συνεχόμενα ματς.

Αυτή της η πορεία της επέτρεψε να κλείσει το έτος σαν μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Προς το τέλος του έτους ωστόσο, οι «Ροσονέρι» ζορίστηκαν αρκετά από προβλήματα τραυματισμών και καρτών.Αναγκάστηκαν να δώσουν πολλά παιχνίδια χωρίς βασικούς και εξόχως σημαντικούς παίκτες όπως οι Μπενασέρ, Κεσί, Κιάερ και φυσικά ο Ζλάταν. Ειδικά η απώλεια του Σουηδού ήταν τεράστια αφού πρόκειται για τον μακράν πρώτο σκόρερ και απόλυτο ηγέτη της ομάδας. Χωρίς τα γκολ και τη γενικότερη παρουσία του η Μίλαν είναι άλλη ομάδα. Ερνάντεζ Μίλαν

Σε αυτή την τόσο δύσκολη συνθήκη ο Τεό Ερνάντεζ βγήκε μπροστά περισσότερο από κάθε άλλον. Με τα γκολ και τις ασίστ του κράτησε με νύχια και με δόντια τη Μίλαν στην πρώτη θέση. Για την ακρίβεια τα τρια γκολ και η μία ασίστ που σημείωσε στα τελευταία ματς που αγωνίστηκε έδωσαν στην ομάδα εφτά βαθμούς.

Δυο γκολ κόντρα στην Πάρμα -το δεύτερο στις καθυστερήσεις- και επαναφορά από 2-0. Ασίστ στο δεύτερο γκολ στο 1-2 με την εξαιρετική φέτος Σασουόλο. Και φυσικά το χθεσινό buzzer beater απέναντι στη Λάτσιο σε μια νίκη που ενδέχεται να αποδειχτεί κομβική στην οικονομία του πρωταθλήματος. Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ερνάντεζ είναι ο δεύτερος σκόρερ της Μίλαν πίσω μόνο από τον Ζλάταν και ο τρίτος σε ασίστ πίσω από Τσαλχάνογλου και Ρέμπιτς. Απλά να θυμίσουμε ότι πρόκειται για αριστερό μπακ. Έτσι σαν μια μικρή λεπτομέρεια.

Γουστάρει Μίλαν, στοίχημα να τον κρατήσει

Ερνάντεζ και Μίλαν συναντήθηκαν την κατάλληλη στιγμή. Το timing ήταν τέλειο. Από τότε που βρέθηκαν ο ένας στο δρόμο του άλλου τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο και για τις δύο πλευρές. Από τη μια ο παίκτης φτιάχνει το όνομά του παίζοντας για ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό κλαμπ. Από την άλλη η ομάδα έχει έναν ποδοσφαιριστή του επιπέδου που αρμόζει στο μέγεθος και τις φιλοδοξίες που πρέπει να έχει. Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η σεζόν, αλλά κάτι μας λέει ότι η Μίλαν θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει δεδομένη. Θα πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα για μείνουν οι «Ροσονέρι» εκτός τετράδας. Η επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Η Μίλαν δεν σκοπεύει να είναι περαστική από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος της είναι να μονιμοποιήσει την παρουσία της εκεί και να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλία και Ευρώπη. Ερνάντεζ

Για να το κάνει αυτό οφείλει να ενισχυθεί επιπλέον με παίκτες από το πάνω ράφι, αλλά και να κρατήσει τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές που ήδη έχει. Ο Τεό Ερνάντεζ προφανώς εντάσσεται στη δεύτερη κατηγορία. Ανήκει ξεκάθαρα στην ελίτ της συγκεκριμένης θέσης. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι πίσω από τον Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν και τον Άντριου Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ βρίσκεται εκείνος.

Θα αποτελούσε βασική επιλογή στις περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και το ενδιαφέρον για εκείνον το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα τεράστιο. Ειδικά με τη σεζόν που κάνει είναι δεδομένο ότι κορυφαία κλαμπ θα ψαχτούν για την περίπτωσή του. Μια ενδεχόμενη πώλησή του θα φέρει ένα πολύ σημαντικό πόσο στα ταμεία της ομάδας, ωστόσο μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η παραμονή του. Αν Μίλαν και Ερνάντεζ συνεχίζουν να εξελίσσουν και να επενδύουν στη σχέση τους, είναι πιθανό να πετύχουν πολλά μαζί. Αρχής γενομένης από φέτος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ