ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Όταν το πιστεύει… γίνεται Άρσεναλ (vid)

Ο Άγιος Βασίλης έκανε το θαύμα του. Μετέτρεψε τον καλικάντζαρο σε πρίγκιπα, με την Άρσεναλ να παίρνει νίκη θρίαμβο (3-1) επί της Τσέλσι.

Όταν το πιστεύει… γίνεται Άρσεναλ (vid)

Boxing Day χωρίς ντέρμπι γίνεται; Δε γίνεται! Στο μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα η Άρσεναλ φιλοξένησε το Έμιρειτς τη Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ. Οι «Κανονιέρηδες» μετά από 14 παιχνίδια και τα χαμηλά της βαθμολογίας ήθελαν τη νίκη απέναντι σε έναν διαχρονικά μισητό αντίπαλο. Η Τσέλσι από πλευράς της αναζητούσε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και επιστροφή της ηρεμίας στην ομάδα.

Οι απουσίες της Άρσεναλ – οι οποίες έγιναν γνωστές λίγο πριν την έναρξη του αγώνα – φαίνεται πως λειτούργησαν για καλό. Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα παρουσιάστηκαν έτοιμοι από το πρώτο λεπτό να παλέψουν για τη νίκη. Από την άλλη η Τσέλσι με τους Βέρνερ, Πούλισικ και Έιμπραχαμ προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Το πρώτο μισάωρο του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Οι «Κανονιέρηδες» στο 34′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τίρνει από τον Ρις Τζέιμς. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ με τον Γάλλο να ανοίγει το σκορ κερδίζοντας τον Μεντί. Άρσεναλ

Σαν να μην έφθανε αυτό για τη Τσέλσι δέκα λεπτά αργότερα ήρθε ακόμη ένα χτύπημα από πλευράς γηπεδούχων. Ο Γκρανίτ Τσάκα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη γωνία του τέρματος των φιλοξενούμενων γράφοντας το 2-0. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Βγαλμένη από τα ομορφότερα όνειρα η Άρσεναλ

Στο δεύτερο ημίχρονο άπαντες περίμεναν την αντίδραση της Τσέλσι. Ο Φρανκ Λάμπαρντ άλλαξε πρόσωπα όμως η κατάσταση έμεινε ίδια και χειρότερη για την ομάδα του. Η Άρσεναλ βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και έχοντας πείσμα και θέληση για την δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Στο 56′ οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά τον δρόμο της επιτυχίας σφραγίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Ο Σακά πάτησε περιοχή από τα δεξιά. Ο πιτσιρικάς πραγματοποίησε την σέντρα σουτ αιφνιδιάζοντας τον Μεντί. Η μπάλα αναπαύτηκε στην εστία του Αφρικανού προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια η Άρσεναλ με τη ψυχολογία με το μέρος της μπόρεσε να διαχειριστεί με μεγάλη ευκολία το καθαρό της προβάδισμα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι απόλεσαν και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ. Χαρακτηριστική η φάση στο 83′ με τον Ελνένι να σημαδεύει το δοκάρι του Μεντί. Από την άλλη πλευρά η Τσέλσι παρέμεινε σιωπηλή χωρίς καμία φαντασία στο παιχνίδι της. Το μόνο που κατάφεραν οι «Μπλε» ήταν απλά να μειώσουν το σκορ σε 3-1 με προβολή του Έιμπραχαμ στο 86′. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν και άλλο το σκορ όμως ο Ζορζίνιο στο 91′ αστόχησε σε πέναλτι.

Το τελικό 3-1 χαρίζει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στους «Κανονιέρηδες». Μια νίκη ψυχολογίας για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, η οποία φέτος δέχεται έντονη κριτική για τη συνολικά κακή της εικόνα στο πρωτάθλημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ