ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Χριστουγεννιάτικη… μπαρουτοκαπνισμένη ενδεκάδα!

Ναι μεν Χριστούγεννα αλλά στην Αγγλία και την Πρέμιερ τον... χαβά τους. Μετά την καθιερωμένη αγωνιστική της «Boxing Day», αυτοί κατάφεραν να ξεχωρίσουν στη δράση της Πρέμιερ Λιγκ.

Χριστουγεννιάτικη… μπαρουτοκαπνισμένη ενδεκάδα!

Χαρά των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στην Αγγλία (και όχι μόνο) είναι ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Πέρα από τις αυτονόητες οικογενειακές στιγμές, η δράση της Boxing Day ή ελληνιστί της πρώτης μέρας των Χριστουγέννων, έρχεται «να δέσει» στο γιορτινό κλίμα. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο το άνοιγμα των δώρων επιφύλασσε μερικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα και αρκετά γκολ! Σας παρουσιάζουμε την Χριστουγεννιάτικη ενδεκάδα της αγωνιστικής από το Νησί και την μαγική Πρέμιερ Λιγκ!

Τερματοφύλακας –  Καρλ Ντάρλοου (Νιουκάστλ)

Χωρίς καμιά αμφισβήτηση ο καλύτερος παίκτης της Νιουκαστλ απέναντι στη Σίτι. Όπως σχεδόν όλη τη χρονιά μέχρι στιγμής, ο Άγγλος γκολκίπερ δεν εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων με τους «πολίτες». Παρά τα δύο γκολ που δέχθηκε, η ευθύνη βαραίνει περισσότερο τους αμυντικούς του (ειδικά στο 2ο), καθώς ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αποτρέψει κάποια παραβίαση. Μέτρησε και μερικές καλές αποκρούσεις, κρατώντας χαμηλά το σκορ.

Δεξιός Μπακ –  Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι)

Επιθετικός όπως πάντα, ο Πορτογάλος μπακ έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ για την ομάδα του. Μπορεί η θέση του να βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της άμυνας, όμως απέναντι στη Σίτι ανέβηκε πολλές φορές ακόμα και σε ρόλο επιθετικού μέσου! Αμέτρητες εξαιρετικές πάσες οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί σε ασίστ, αν οι συμπαίκτες του ήταν λίγο πιο εύστοχοι μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Μπαλιά-μαχαιριά για το πρώτο γκολ των «πολιτών». Ακόμα μια πολύ δυνατή εμφάνιση του Κανσέλο που ήταν ανάμεσα στους καλύτερους της Σίτι στο 2-0 επί της Νιουκάστλ.

Κεντρικός Αμυντικός –  Κότνεϊ Χάους (Άστον Βίλα)

Εξαιρετικά σταθερός και σοβαρός στον δύσκολο ρόλο που του ανατέθηκε. Ο Άγγλος αμυντικός κατάφερε να δείξει χαρακτήρα μετά την ανόητη αποβολή του Μινγκς και να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την αμυντική του γραμμή. Κάτι το οποίο κατάφερε με απόλυτη επιτυχία, καθώς δεν ηττήθηκε σχεδόν σε καμία μονομαχία. Ακόμα, συνέβαλε τα μέγιστα στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του, σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο 25χρονος διανύει περίοδο φορμαρίσματος και λογικά θα ξεκινήσει βασικός και στην δύσκολη αναμέτρηση με την Τσέλσι.

Κεντρικός Αμυντικός  – Ντάρα Ο’σι (Γουέστ Μπρομ)

Μπορεί ο Σέμι Ατζάγι να σκόραρε στην ισοπαλία της Μπρομ με τη Λίβερπουλ, όμως ο Ντάρα Ο’σι ήταν ο κορυφαίος αμυντικός της αναμέτρησης. Απέναντι στους κορυφαίους επιθετικούς του Νησιού, ο Ιρλανδός σέντερ μπακ έδειξε από τι είναι φτιαγμένος. Αν και ο παρτενέρ του στην άμυνα τα έκανε… μαντάρα στο 1-0 των «ρεντς», ο 20χρονος Ο’σι κατάφερε να κρατήσει τη γραμμή του στο υπόλοιπο παιχνίδι. Αποφασισμένος και με τόλμη, ο Ο’σι κατάφερε να ξεχωρίσει απέναντι στη Λίβερπουλ και να δείξει πως έχει αρκετά να προσφέρει στη Μπρομ.

Αριστερός Μπακ – Κίεραν Τίρνι (Άρσεναλ)

Στο με διαφορά πιο ανέλπιστο αποτέλεσμα της γιορτινής αγωνιστικής, η (φετινή) Άρσεναλ κυριάρχησε απέναντι στην Τσέλσι. Στιβαρή και σοβαρή αμυντικά, η ομάδα του Αρτέτα έβαψε με κόκκινο το ντέρμπι του Λονδίνου. Ο Κίεραν Τίρνι ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν για την Άρσεναλ, καθώς ο Σκωτσέζος έκανε υποδειγματικό παιχνίδι. Στη μονομαχία του με τον Ρις Τζέιμς νίκησε κατά κράτος, ενώ άφησε εκτός ρυθμού και τον Πούλισιτς. Μια από τις κούρσες του από τα αριστερά έφεραν το πέναλτι που άνοιξε το σκορ, με τη συνολική του συνεισφορά στο παιχνίδι να είναι τεράστια.

Κεντρικός Μέσος – Ίλκαι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι)

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Σίτι δυσκολεύεται αδικαιολόγητα πολύ να βρει εύκολα γκολ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σκέφτηκε να ανεβάσει ψηλότερα τον Γκουντογκάν και φαίνεται πως μάλλον η κίνηση του πέτυχε. Ο Γερμανός χαφ κινείται πλέον πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας αφήσει τον παλιό του ρόλο. Το αποτέλεσμα; Καταπληκτικό! Μπορεί όταν σκέφτεσαι «απειλή για την αντίπαλη εστία» να μην σου έρχεται αμέσως ο Γκουντογκάν, όμως ο 30χρονος δείχνει πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος μπροστά από το τέρμα. Σκόρερ στο πρώτο γκολ της ομάδας του και γενικά μια μόνιμη απειλή για τον Ντάρλοου.

Κεντρικός Μέσος – Γιούρι Τίλιεμανς (Λέστερ)

Η ακούραστη μηχανή της Λέστερ τα τελευταία χρόνια, Γιούρι Τίλιεμανς, συνέχισε στον γνωστό του ρυθμό κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Ο Βέλγος χαφ ήταν παντού στον χώρο του κέντρο για τις «αλεπούδες», καταφέρνοντας να επιβάλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι. Αν και ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της αναμέτρησης στο «Κινγκ Πάουερ», ένα λάθος του παραλίγο να κοστίσει ακριβά για την ομάδα του.

Δεξιός Εξτρέμ – Εμίλ Σμιθ-Ρόου

Αυτός και αν ήταν απροσδόκητος ήρωας για την Άρσεναλ! Μόλις στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ως βασικός, ο φέρελπις μέσος κατάφερε να κάνει τη διαφορά για τον Αρτέτα. Έχοντας κερδίσει τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλο παίκτη στο πρώτο ημίχρονο, η φρεσκάδα της Άρσεναλ στο ντέρμπι ξεκινούσε από αυτόν. Με ιδέες και όρεξη να παίξει, έδωσε την ασίστ στο τέρμα του Σάκα. Αν και αντικαταστάθηκε μετά από περίπου μια ώρα αγώνα, η εμφάνιση του ήταν μια εκ των κορυφαίων για τους «κανονιέρηδες». Όμορφη πινελιά η «ποδιά» που μοίρασε στον… Ενγκολο Καντέ!

Επιθετικός Μέσος – Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Σχεδόν… καπαρωμένη έχει τη θέση του στο σχήμα μας ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος τις τελευταίες εβδομάδες. Σε μια από τις πιο συναρπαστικές αναμετρήσεις του διημέρου, η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τη Λέστερ. Και φυσικά ποιος άλλος θα αναλάμβανε ρόλο οδηγού εκτός από τον Φερνάντες; Το άγγιγμα του για να δώσει την ασίστ στον Ράσφορντ για το 1-0 ήταν ακριβώς όσο δυνατό έπρεπε. Στη συνέχεια το 10ο φετινό του γκολ σημείωσε με όμορφο διαγώνιο πλασέ, δίνοντας προσωρινά το προβάδισμα ξανά στην ομάδα του. Κάτι μας λέει πως το 2021 ο Πορτογάλος δεν πρόκειται να κατεβάσει ρυθμό…

Αριστερός Εξτρέμ – Ανβάρ Ελ Γκαζί (Άστον Βίλα)

Απειλητικός σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι από την αριστερή πλευρά για την Βίλα, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του. Άψογη συνεργασία με τον Τάργκετ από την πλευρά του και έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ για να συνεχίσει την περίοδο φορμαρίσματός του. Τελικά το τέρμα που έψαχνε ήρθε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο κοντά στην εκπνοή της αναμέτρησης. Σπουδαίο παιχνίδι για τον Αιγύπτιο ο οποίος ξεχωρίζει με τις τελευταίες του εμφανίσεις.

Κεντρικός επιθετικός – Αλεξάντρ Λακαζέτ (Άρσεναλ)

Είχε έρθει ο καιρός ο Λακαζέτ να επιστρέψει στις καλές του εμφανίσεις μετά από ένα διάστημα… απουσίας. Στο ντέρμπι το μάτι του Γάλλου επιθετικού «γυάλιζε», καθώς πίεζε με πάθος σχεδόν κάθε μπαλιά των αντίπαλων αμυντικών. Το πέναλτι του ήταν αρκετό για να κάνει το 1-0 και να ακολουθήσει ο θρίαμβος της Άρσεναλ επί της Τσέλσι. Χαρακτηριστικό του πάθους του στο παιχνίδι το έξυπνο κλέψιμο από τον Μεντί και η προσπάθεια του για ακόμη ένα γκολ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ