ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε μέχρι και το 2020 να υποκλιθεί σε αυτόν!

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να πει ότι το 2020 του πήγε καλά αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπρούνο Φερνάντες. Διαφωνεί κανείς;

Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε μέχρι και το 2020 να υποκλιθεί σε αυτόν!

Ο Μπρούνο Φερνάντες ήρθε τον περασμένο Γενάρη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκοπό να δώσει λύσεις στον δημιουργικό τομέα. Ένας παίκτης που έκανε όργια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με προοπτικές να πετύχει στην Πρέμιερ Λιγκ. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ο Πορτογάλος έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη και πρωταγωνιστή των «Κόκκινων Διαβόλων». Η απόδοση και η συνέπειά του τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους μέσους του πλανήτη και σίγουρα τη μεταγραφή της χρονιάς.

Τι θα πει περίοδος προσαρμογής;

Οι μεταγραφές του Γενάρη έχουν πάντα αρκετές ιδιαιτερότητες. Το γεγονός ότι γίνονται μέσα στην καρδιά της αγωνιστικής δράσης προκαλεί δυσκολίες. Οι παίκτες δεν έχουν τον χρόνο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Πρέπει να μπουν κατευθείαν στη δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι σπάνια γίνονται μεγάλες κινήσεις τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι ομάδες ψάχνουν περισσότερο να μπαλώσουν τρύπες παρά παίκτες που θα κάνουν διαφορά.

Ότι αναφέραμε ακριβώς από πάνω πάει στα σκουπίδια όταν μιλάμε για τον Μπρούνο Φερνάντες. Έναν τύπο που ήρθε μέσα στη μέση της προηγούμενης χρονιάς και δεν προσαρμόστηκε απλά. Κυριάρχησε. Αυτό που έχει καταφέρει ο Πορτογάλος είναι πραγματικά αδιανόητο. Προσωπικά δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση παίκτη που να έχει τέτοιο αντίκτυπο σε τόσο μικρό χρονικά διάστημα στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Μπρούνο αγωνιζόταν προηγουμένως στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Στο πρωτάθλημα της χώρας του έκανε κυριολεκτικά πλάκα.

Ήταν ολοφάνερο ότι το επίπεδό του θα τον οδηγούσε σε μια μεγάλη μεταγραφή. Διάφορες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ τον κυνήγησαν αρκετά. Όταν τελικά η Γιουνάιτεντ κατάφερε και τον πήρε, όλοι περιμέναμε ότι θα προσφέρει. Άλλα όχι κι έτσι ρε παιδιά. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία άρχισε να… λάμπει. Απέκτησε κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ και την άλλαξε στην ουσία μόνος του. Όλοι περιμέναν έναν καλό δημιουργικό μέσο και τελικά τους ήρθε ένα παγκόσμιας κλάσης σύγχρονο δεκάρι.

Ο Μπρούνο τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο. Πασάρει, σκοράρει, μαρκάρει, ηγείται. Είναι το Α και το Ω στο παιχνίδι της ομάδας που χωρίς αυτόν πέφτει αυτόματα ένα επίπεδο κάτω. Το αγγλικό πρωτάθλημα θεωρείται -δικαίως- το πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό. Πολλοί παίκτες έχουν έρθει με τεράστιες προσδοκίες και έχουν αποτύχει παταγωδώς. Αυτό κάνει την περίπτωση του Φερνάντες ακόμη πιο εντυπωσιακή. Όταν μπορείς να διατηρείς την απόδοσή σου και τα νούμερα σου στα ίδια επίπεδα από Λίγκα Νος σε Πρέμιερ Λιγκ τότε μάλλον είσαι μια αρκετά… special περίπτωση.

Έγινε ότι δεν υπήρξε ποτέ ο Πογκμπά

Το αντίκτυπο του Φερνάντες είναι ήδη τεράστιο στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ και σίγουρα μεγαλύτερο των προσδοκιών που υπήρχαν. Τέτοια εικόνα περιμένεις μόνο από έναν παίκτη που έχει ήδη δείξει τι μπορεί να κάνει στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτό ακριβώς δηλαδή που περίμενε η Γιουνάιτεντ από τον Πολ Πογκμπά όταν τον αγόραζε 105 εκατομμύρια ευρώ το 2016. Έναν παίκτη που θα αλλάξει κατευθείαν επίπεδο την ομάδα. Πράγμα που εν τέλει ο Γάλλος ποτέ δεν κατάφερε.

Και για όσους ισχυρίζονται ότι δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο από μόνος του, η περίπτωση του Πορτογάλου έρχεται να τους διαψεύσει πανηγυρικά. Γιατί όταν λέμε μόνος του δεν το εννοούμε κυριολεκτικά. Προφανώς δεν μπορεί ένας παίκτης να κάνει τη διαφορά αν οι γύρω του σέρνονται. Το όλο μυστικό είναι η παρουσία του να ανεβάζει επίπεδο και αυτούς που παίζουν δίπλα του. Αυτό ακριβώς κάνει ο Μπρούνο Φερνάντες. Κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερος.

Του βοηθά με το παιχνίδι του να αναδεικνύουν τις αρετές τους στο μέγιστο βαθμό. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος εξτρέμ έχει εκτοξευτεί από τη στιγμή που Μπρούνο μπήκε στην εντεκάδα. Πλέον παίρνει ακριβώς εκείνες τις πάσες που θέλει. Εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, φεύγει στον χώρο και σκοράρει αισθητά περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συνολικά το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας περιστρέφεται γύρω από τον Πορτογάλο, ο οποίος δίνει τον τόνο και καθορίζει τον ρυθμό.

Δείχνει μάλιστα να απολαμβάνει με την ψυχή του τον ρόλο και τις ευθύνες που του αναλογούν. Παίζει μόνιμα σε φουλ ένταση και όσο είναι διαθέσιμος δεν βγαίνει από το γήπεδο αν το παιχνίδι δεν έχει κριθεί οριστικά. Θα είναι αυτός που θα φωνάξει στους συμπαίκτες του όταν τους βλέπει να εγκαταλείπουν και ο πρώτος που θα τρέξει να πιέσει και να κυνηγήσει οποιαδήποτε μπαλιά. Γενικά έχει ακριβώς την εικόνα που οφείλει να έχει ένας ηγέτης μιας τόσο μεγάλης ομάδας.

Κάνει τα πάντα να μοιάζουν πιθανά

Η Γιουνάιτεντ με τον Φερνάντες στη σύνθεσή της δεν έχει αλλάξει μόνο εικόνα, αλλά και στόχους. Πλέον η θέση στην τετράδα μοιάζει με μίνιμουμ. Μάλιστα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δείχνουν ότι με μια καλή μεταγραφή στα στόπερ θα μπορούσαν να φτάσουν και μέχρι το τέλος του δρόμου. Σε μια χρονιά που καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα η ομάδα του Σόλσκιερ βρίσκεται στο -5 από την κορυφή αλλά με παιχνίδι λιγότερο. Επιθετικά είναι δεδομένο ότι θα βρει τις λύσεις και θα σκοράρει. Και πως θα μπορούσε να μη τις βρει έχοντας τον Φερνάντες σε τέτοια κατάσταση.

Ο Πορτογάλος φέτος μετράει ήδη 14 γκολ και 8 ασίστ σε 22 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Όσο αφορά την Πρέμιερ Λιγκ σε 28 αγώνες που έχει αγωνιστεί από πέρυσι, έχει εμπλακεί -είτε σκοράροντας είτε με ασίστ- σε 31 γκολ. Ο αριθμός είναι πραγματικά αδιανόητος. Η Γιουνάιτεντ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με τους Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ να μην έχουν βρει ακόμα ρυθμό. Φερνάντες και Ράσφορντ τραβάνε όλο το κουπί, ενώ και ο Καβάνι έχει δώσει πολύτιμες βοήθειες όσο έχει αγωνιστεί. Μπρούνο Ράσφορντ

Κάπου εδώ όμως ήρθε η ώρα να επισημάνουμε και έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Η εξάρτηση της ομάδας του Σόλσκιερ από τον Φερνάντες είναι τόσο μεγάλη που αν εκείνος χρειαστεί να απουσιάσει για κάποιο καιρό τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Σε σημείο που μπορεί να την βγάλει ακόμη και εκτός στόχων. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στο ρόστερ που να μπορεί να προσφέρει ούτε τα μισά από αυτά που προσφέρει εκείνος.

Θα μου πείτε για κάθε ομάδα θα ήταν τεράστιο πλήγμα να χάσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της. Απλά θεωρώ πως στη συγκεκριμένη περίπτωση μια ενδεχόμενη απώλεια θα σημάνει και την… καταστροφή. Η Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο που θα μπορούσε να ξεπεράσει σχετικά ανώδυνα μια τέτοια απουσία. Από την άλλη μεριά όσο εκείνος βρίσκεται μέσα στο γήπεδο της δίνει το δικαίωμα, να κάνει όνειρα και πλάνα, τα οποία φτάνουν πολύ ψηλά. Μέχρι και την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ