ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

To έτος έκλεισε με τον πιο Ατλέτικο τρόπο (vid)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με το αγαπημένος της σκορ (1-0) επικράτησε της Χετάφε εντός έδρας και βρέθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της La Liga.

To έτος έκλεισε με τον πιο Ατλέτικο τρόπο (vid)

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της La Liga, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχθηκε την Χετάφε στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”. H Ατλέτικο Μαδρίτης σκοράροντας πρόωρα και αμυνόμενη εξαιρετικά δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, με συνέπεια να έρθει η νίκη με 1-0. Έτσι, σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, 3 πόντους μπροστά από τη Ρεάλ, η οποία διαθέτει και έναν αγώνα λιγότερο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι “ροχιμπλάνκος” παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-4-2 με τους Γιουρέντε και Καράσκο στα άκρα της επίθεσης και τους Λεμάρ και Κόκε ως δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Η κατοχή της μπάλας άνηκε συντριπτικά στους γηπεδούχους στο πρώτο 15λεπτο.

Η ομάδα του Σιμεόνε προσπαθούσε να φέρει παίκτες ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές και με κάθετες πάσες να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα της Χετάφε. Τα πήγαινε περίφημα στα πρώτα λεπτά με τον Λεμάρ να κάνει κάθετες κινήσεις συνεχώς. Έτσι, είχε και δοκάρι στο 18ο λεπτό μετά από σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση.

Στο 20ο λεπτό επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με γκολ μετά από στημένη φάση. Ειδικότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σουάρεζ με άψογη κεφαλιά έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν το 8ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το 152ο γκολ του Ουρουγουανού στη La Liga.

Στην κορυφή με τη γνωστή συνταγή

Αυτό το τέρμα έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 36ο λεπτό για να δούμε την πρώτη καλή φάση από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Ετσέιτα από κοντά μετά από καραμπόλα σούταρε απογοητευτικά άουτ.

Η Ατλέτικο άφησε το πόδι από το γκάζι μετά το 1-0 αλλά δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Χετάφε είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι “ροχιμπλάνκος” είχαν πιο παθητικό ρόλο.

Η καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων τους επέτρεπε να κρατούν με ευκολία το 1-0 μετά από 70 λεπτά παιχνιδιού. Πλησιάζοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Σιμεόνε έβαλε τον Χιμένεζ στη θέση του Σουάρεζ θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την άμυνά του.

Ο στόχος επιτεύχθη τελικά με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους και την Ατλέτικο να κλείνει το έτος όντας στην κορυφή της Ισπανίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ