ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του (καταστροφικού) 2020!

Μετά από ένα συνταρακτικό 2020, κάνουμε... λογαριασμό για τις πιο ιδιαίτερες αθλητικές στιγμές του 2020

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις του (καταστροφικού) 2020!

To 2020 πλησιάζει (επιτέλους) προς την ολοκλήρωση του και ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν. Διακοπές, πανδημίες, διασυρμοί αι πολλά άλλα. Μέσα σε ένα έτος που συνέβησαν κυριολεκτικά τα πάντα, στον Βασιλιά καθήσαμε και βρήκαμε μερικές από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις από τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Και σας τις παραθέτουμε ακολούθως.

Γερμανική επέλαση με μαέστρο έκπληξη!

Χωρίς ίχνος αμφισβήτησης η ομάδα-σημείο αναφοράς του έτους που κλείνει. Μετά από μια σεζόν αμφιβόλου ποιότητας, ο Χάνς Φλικ ετοιμάστηκε για την επόμενη πρόκληση. Και μόλις στην πρώτη ολόκληρη χρονιά του, ο επί σειρά ετών βοηθός του Λεβ πέτυχε το απόλυτο!

Στις εγχώριες διοργανώσεις οι Βαυαροί απλά συνέχισαν τον αγώνα με τον… εαυτό τους, κατακτώντας ό,τι υπήρχε διαθέσιμο. Ωστόσο στην Ευρώπη έδειξαν τα πραγματικά τους δόντια. Από τους ομίλους και τα 7 γκολ στην περσινή φιναλίστ Τότεναμ, η Μπάγερν έδειξε πως σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να την κοντράρει. Μετά από συνολικά 24 γκολ στους ομίλους, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα και Λυών ετοιμάστηκαν να «σηκώσουν τον  δικό τους σταυρό». Οι Λονδρέζοι σταμάτησαν στα 7 γκολ, η Γάλλοι στα 3 και φυσικά η Μπαρτσελόνα… έχασε το μέτρημα. Στον τελικό η Παρί δεν τα κατάφερε και έτσι η Μπάγερν ολοκλήρωσε ένα μυθικό τρεμπλ. Περίπου ένα μήνα μετά τα μεγάλα τρόπαια έγιναν 4, μετά την επικράτηση επί της Σεβίλλης για το ευρωπαϊκό σούπερ καπ.

Πρώτο όνομα φυσικά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι των 55 γκολ και πρωτομάστορας ο Χανς Φλικ. Ένας «αναλώσιμος» που «ήρθε μέχρι να έρθει ο επόμενος» και δημιούργησε την απόλυτη μηχανή. Μετά από 58 παιχνίδια με 50 νίκες, μόλις 3 ήττες και 181 γκολ ενεργητικό μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο 55χρονος πέτυχε τα πάντα μόλις στην πρώτη του χρονιά(!) ως προπονητής μεγάλης ομάδας.

Η Μίλαν του Πιόλι ξέχασε τι σημαίνει ήττα

Τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος είχαν ως μόνη παρηγοριά τα τελευταία χρόνια οι φίλοι της Μίλαν. Τα τελευταία 6-7 χρόνια ήταν πολύ άσχημα για τους Μιλανέζους, οι οποίοι δεν έβρισκαν σε τίποτα παρηγοριά. Μετά από 8 διαφορετικούς προπονητές σε βάθος πενταετίας, ο Στέφανο Πιόλι κατέφτασε τον Οκτώβριο του 2019.

Ανοικτά οπαδός της μισητής Ίντερ, ο Ιταλός δεν αναμενόταν να μακροημερεύσει στο Μιλάνο. Αμέσως μετά την πρόσληψή του αμέτρητοι οπαδοί της ομάδας εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την επιλογή της διοίκησης. Πριν καν πάει στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, ο Πιόλι είχε ήδη προβλήματα.

Ωστόσο παρά την αγάπη του για την Ίντερ, ο Ιταλός έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα τις πρώτες εβδομάδες, οι «ροσονέρι» φόρτσαραν. Τρέχοντας ένα μεγάλο σερί 24 αγώνων χωρίς ήττα, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Η ήττα από τη Λιλ στις αρχές Νοεμβρίου για το Γιουρόπα Λιγκ ήταν μόλις η 3η για το 2020. Αυτή τη στιγμή η Μίλαν βρίσκεται στην πρώτη θέση του Καμπιονάτο και είναι φαβορί για τον τίτλο. Χρονιά άτυχη για σχεδόν όλους τους ανθρώπους του κόσμου αλλά τυχερή για τη Μίλαν!

30 χρόνια ήταν πάρα πολλά

Αν αφήσουμε όλα τα memes στην άκρη, πραγματικά δεν υπήρχε άνθρωπος που να πίστευε πως θα τελειώσει η χρονιά. Πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορονοϊού, η πρωτιά της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ προμήνυε κάτι… κακό.

Πέρα από την πλάκα, η ομάδα του Κλοπ άξιζε σίγουρα το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Μετά από μια χρονιά όπου έκανε ρεκόρ συγκομιδής ως… δευτεραθλήτρια, ήρθε η δικαίωση. Μπορεί η διακοπή του ποδοσφαίρου παγκοσμίως εξαιτίας του κορονοίου να έφερε μερικές ανησυχίες, όμως η τελική στέψη της έγινε κανονικά.

Μετά από 30 χρόνια ανεπιτυχών εγχώριων προσπαθειών, η κουφή ήταν και πάλι δικιά της. Και να λέμε την αλήθεια 3 δεκαετίες ήταν υπερβολικά πολλές μακριά της. Με το 2020 να φεύγει η ομάδα του Κλοπ φαντάζει φαβορί για τη διατήρηση του στέμματός της.

Η Μπαρτσελόνα έρμαιο στις ορέξεις της Μπάγερν

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ολοκληρωτική καταστροφή της Βραζιλίας από τη Γερμανία και το λεγόμενο «Μινεϊράο». Το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2014 οι Γερμανοί απλά έκαναν επίδειξη δύναμης με τον πιο… γερμανικό τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας το Μπαρτσελόνα-Μπάγερν δεν άργησαν να ξυπνήσουν μνήμες από εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ. Μπορεί το γρήγορο άνοιγμα του σκορ στο 4’ με τον Μίλερ και η άμεση ισοφάριση (7’) να προμήνυαν μια δυνατή αναμέτρηση, σίγουρα όχι με τον τρόπο που περίμεναν όλοι.

Μόλις 25 λεπτά αργότερα η Μπάγερν θα νικούσε ήδη με 4-1, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Η Μπαρτσελόνα έχοντας τα χαμένα έκανε το μεγαλύτερο λάθος της και απλά… αφέθηκε. Κίνηση που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις απέναντι σε γερμανική ομάδα, η Μπάγερν δεν έδειξε οίκτο. Ακριβώς όπως έκανε το 2014 και προς ένδειξη… σεβασμού στην αντίπαλό της κατέβασε ρυθμό την φιλοδώρησε με ακόμα 4 τέρματα. Το πέρας των 90 λεπτών ήταν το μόνο που κατάφερε να γλυτώσει τους Ισπανούς από το μένος της Μπάγερν. Και με το 2-8 να είναι το τελικό σκορ

Με τη λήξη του παιχνιδιού, όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου μπορούσαν να αντιληφθούν τη διαφορά. Έχοντας βιώσει την χειρότερη ήττα στην ιστορία της, η Μπάρτσα έδειξε πως δεν ήταν πλέον η πολεμική μηχανή του κάποτε. Μήνες αργότερα και ίσως στην χειρότερη κατάσταση της, η Μπάρτσελόνα ακόμα ψάχνει τα κομμάτια της.

Η επιστροφή του Ιμόμπιλε που ντύθηκε… Τότι

Το 2020 προσέφερε μια εκπληκτική ευκαιρία στον Τσίρο Ιμόμπιλε να ανατρέψει την τροπή της καριέρας του. Αν και στις αρχές της καριέρας του ο Ιταλός θεωρούταν μεγάλο ταλέντο, μετά το Τορίνο ο Τσίρο τα είχε βρει… σκούρα.

Όλα αυτά όμως τα ξέχασε στις αρχές της σεζόν 2019-20 όταν και ξεκίνησε να σκοράρει χωρίς σταματημό. Ήταν τόσο στενή η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, που κατάφερε να κάνει τη Λάτσιο άξια ανταγωνίστρια για το Σκουντέτο. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Λουίς Αλμπέρτο ήταν το τέλειο υποστηρικτικό καστ, ενώ και ο Χοακίν Κορέα πρόσθετε κάποιο γκολ «από εδώ και από κει».

Μπορεί η Λάτσιο να μην… ήπιε νερό, αλλά έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ιμόμπιλε σκόραρε συνολικά 36 γκολ στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το υπάρχον ρεκόρ των Ιγκουαϊν (2015-16) και Ροσέτι (1928-29). Χρειάστηκαν 13 χρόνια για να κερδίσει Ιταλός το βραβείο αρχισκόρερ στην Ευρώπη, μετά τον Φραντσέσκο Τότι (2006-07). Φυσικά το ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι έγινε δικό του, ανταμείβοντας τον για την τεράστια προσπάθεια του όλη τη σεζόν.

Τα κανόνια της Αταλάντα ξεκίνησαν… (ευρωπαϊκή) περιοδεία

Κάτι που κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί για την Αταλάντα είναι το πόσο διασκεδαστική ομάδα είναι. Ένας ουδέτερος φίλος του ποδοσφαίρου μπορεί κάλλιστα να δει ένα παιχνίδι της ομάδας του Μπέργκαμο και να χορτάσει ποδόσφαιρο. Μετά από μια τρομερή χρονιά τo 2019, η ομαδάρα του Γκασπερίνι ξεμύτησε για τα… αστέρια το 2020.

Στην πρώτη της παρουσία σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, η Αταλάντα στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα, οι παίκτες του Ιταλού τεχνικού κατάφεραν να περάσουν τους ομίλους. Στους «16» βρέθηκαν απέναντι στην σαφώς πιο έμπειρη Βαλένθια. Ωστόσο δεν μάσησε και μετέτρεψε τη σειρά των αγώνων σε παράσταση για έναν ρόλο. Μετά από 2 νίκες και πρόκριση με συνολικό σκορ 8-4, η Παρί ήταν το επόμενο τεράστιο εμπόδιο. Η χαοτική διαφορά σε παίκτες και μπάτζετ δεν πτόησε τους Ιταλούς. Ο Πάσαλιτς άνοιξε το σκορ στον μονό αγώνα και έδωσε τεράστια όνειρα στους φίλους της ομάδας.

Για 90 λεπτά το σκορ παρέμεινε απαράλαχτο και κανένας δεν πίστευε το τι πήγαινε να κάνει η Αταλάντα. Δυστυχώς για αυτή, στις καθυστερήσεις οι Παριζιάνοι σκόραραν 2 φορές και έβαλαν τέλος στο ταξίδι της «σταχτοπούτας». Μία πορεία όμως που κατέπληξε την ποδοσφαιρική Ευρώπη, παραμένοντας παράλληλα ανταγωνιστική στην Ιταλία. Τερματίζοντας 3η και μόλις στο -5 από τη Γιουβέντους, οι «νερατζούρι» βρήκαν δίχτυα 116 φορές!  Αριθμός ασύλληπτος που φυσικά αποτέλεσε ρεκόρ στην Ευρώπη.

Το αντίο του «Θεού»

Ίσως στην πιο λυπηρή είδηση του 2020 για τον αθλητικό κόσμο, ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή. Με τον θάνατο του τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ντιέγκο βύθισε σε παγκόσμιο πένθος το ποδόσφαιρο.

Σε ηλικία μόλις 60 ετών και λίγες μέρες μετά από χειρουργική επέμβαση, ο θρύλος του αθλήματος άφησε την τελευταία του πνοή. Χιλιάδες Αργεντίνοι και όχι μόνο, θέλησαν δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον μύθο της χώρας, λέγοντας ένα τελευταίο «αντίο».

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, κήρυξε τριήμερο πένθος για την απώλεια του. Η Νάπολι έσπευσε να μετονομάσει το «Σαν Πάολο» προς τιμήν του, αποτίνοντας με τη σειρά της φόρο τιμής στον κορυφαίο παίκτη της ιστορίας της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ