ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φέρντιναντ: «Έχω παίξει μεθυσμένος στο Χάιμπουρι»

Ο Ρίο Φέρντιναντ μίλησε για τη στενή του σχέση με το αλκοόλ στην αρχή της καριέρας του και αναφέρθηκε σε ένα απίθανο περιστατικό.

Φέρντιναντ: «Έχω παίξει μεθυσμένος στο Χάιμπουρι»

Αναμφίβολα ο Ρίο Φέρντιναντ βρίσκεται στη μνήμη όλων ως ένας εκ των κορυφαίων στόπερ της τελευταίας 20ετίας. Ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής διένυσε μια αξιοζήλευτη καριέρα του. Μόλις στα 18 του είχε ήδη θέσει βασικού στη Γουέστ Χαμ, που τότε αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Στη συνέχεια έγινε ο ακριβότερος αμυντικός στον κόσμο το 2000, όταν αποκτήθηκε έναντι 18 εκατομμυρίων λιρών από τη Λίντς. Από εκεί ξεκίνησε η αγωνιστική του εκτόξευση. Με τα «παγώνια» πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις κι έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League.

Οι εμφανίσεις του αυτές αποτέλεσαν και το «εισιτήριο» του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον ίδιο να σπάει ξανά το ρεκόρ χρημάτων που δαπανήθηκαν για έναν αμυντικό. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πλήρωσαν συνολικά 34 εκατομμύρια λίρες για τον Φέρντιναντ και ούτε μια δε πήγε χαμένη. Ο Άγγλος αμυντικός φόρεσε τη φανέλα τους για δώδεκα χρόνια και το παλμαρέ τροπαίων του…ζαλίζει. Έξι πρωταθλήματα, δύο Λιγκ Καπ, τέσσερα Σούπερ Καπ Αγγλίας, ένα Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με τον ίδιο να παίζει καίριο ρόλο στην κατάκτηση τους. Φέρντιναντ

Τα τρία μπάντι πριν το ματς και οι… προσευχές να μη παίξει

Ωστόσο, οι συνήθειες που είχε στο ξεκίνημα της καριέρας του, δεν προοιώνιζαν ποτέ αυτό που θα ακολουθούσε στα μετέπειτα χρόνια. «Όταν ήμουν νέος, ήμουν τρελός, μπορούσα να περάσω όλη τη μέρα πίνοντας», αποκάλυψε σε podcast στο Youtube ο Φέρντιναντ προσθέτοντας πως «μπορούσα να πιώ δέκα μπύρες και μετά να το γυρίσω στη βότκα». Περιγράφοντας τα πρώτα του επαγγελματικά χρόνια, είπε: «Τα στοιχεία από την αρχή της καριέρας μου είναι θολά. Οι υπόλοιποι μιλούν για εμφανίσεις και αποτελέσματα κι εγώ απλά κάθομαι και κουνάω το κεφάλι μου. Δεν έχω ιδέα για αυτά που μιλούν, δεν θυμάμαι.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος Άγγλος αμυντικός έφερε στη μνήμη του ένα απίστευτο περιστατικό από τη σεζόν 1996/97. Ο νεαρός, τότε, Φέρντιναντ φορούσε τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, η οποία αγωνιζόταν στο «Χάιμπουρι» κόντρα στην Άρσεναλ. Ο ίδιος βρισκόταν στο ξενοδοχείο λίγη ώρα πριν το ματς, καθώς ήταν εκτός αποστολής. Έτσι, κάθισε στο μπαρ του ξενοδοχείου και ήπιε τρία μπάντι, θεωρώντας ότι δεν επρόκειτο να αγωνιστεί.

Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν. «Την ώρα που είχα το τρίτο μπράντι στο χέρι μου, εμφανίσθηκε ο φροντιστής και μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω, γιατί θα καθόμουν στον πάγκο ως αναπληρωματικός», ανέφερε. Η συνέχεια, όμως, ήταν ακόμα χειρότερη: «Βρισκόμουν στον πάγκο σκεπτόμενος “σας παρακαλώ μη με βάλετε, δεν μπορώ να μπω στο Χάιμπουρι μετά από τρία μπράντι”». Παρόλα αυτά, ο 19χρονος, τότε, αμυντικός πέρασε ως αλλαγή και αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του ήδη βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0, οπότε ο ρυθμός τους ματς έπεσε και δε χρειάστηκε η συμβολή του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ