ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Μπορεί ο Ρούμπεν Ντίας να γίνει ο… Φαν Ντάικ της Σίτι;

Ο Ρούμπεν Ντίας πραγματοποιεί ονειρεμένο ξεκίνημα με τη φανέλα της Σίτι και είναι ο κυρίως υπεύθυνος για την αμυντική μεταμόρφωση των «Πολιτών».

Μπορεί ο Ρούμπεν Ντίας να γίνει ο… Φαν Ντάικ της Σίτι;

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε 60 εκατομμύρια για να αγοράσει τον Ρούμπεν Ντίας και να καλύψει ένα τεράστιο κενό που είχε στο κέντρο της άμυνάς της. Η ομάδα του Πεπ πληγώθηκε πολύ πέρυσι από αμυντικά της κενά. Η απόφασή της να ξεκινήσει τη χρονιά με μόλις τρία στόπερ αποδείχτηκε καταστροφική. Ο πολύμηνος τραυματισμός του Λαπόρτ δημιούργησε τεράστια θέματα στη Σίτι, η οποία το πλήρωσε με το παραπάνω. Φέτος όμως οι «Πολίτες» δείχνουν να έμαθαν το μάθημά τους. Η αμυντική τους συμπεριφορά είναι υποδειγματική. Με τον Ρούμπεν Ντίας βασικό και αναντικατάστατο, η Σίτι έχει την καλύτερη άμυνα της Πρέμιερ Λιγκ και βλέπει… τίτλο.

Κομβικός με το καλημέρα

Η μεταγραφή στόπερ και μάλιστα πρωτοκλασάτου ήταν δεδομένη για τη Σίτι το περασμένο καλοκαίρι. Η ανάγκη της για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση δεν φώναζε απλά. Ούρλιαζε. Παρόλα αυτά οι «Πολίτες» άργησαν αρκετά να προχωρήσουν σε μια κίνηση. Για πολύ καιρό προσπαθούσαν -χωρίς αποτέλεσμα- να υπογράψουν τον Κουλιμπαλί. Δεν τους αδικούμε. Ο στόπερ της Νάπολι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και είναι λογικό για οποιαδήποτε ομάδα να τον θέλει και να τον… περιμένει. Όταν λοιπόν είδαν πως ούτε φέτος θα βγάλουν άκρη στη συγκεκριμένη υπόθεση αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υπόθεση του Ρούμπεν Ντίας.

Ο 23χρονος Πορτογάλος είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του με τη φανέλα της Μπενφίκα τα προηγούμενα χρόνια και βρισκόταν εδώ και καιρό στις μεταγραφικές λίστες πολλών μεγάλων ομάδων. Η Σίτι έπρεπε να βιαστεί. Η μεταγραφική περίοδος έληγε σε λίγες μέρες και ένα ενδεχόμενο φιάσκο θα είχε τεράστιο αγωνιστικό και επικοινωνιακό αντίκτυπο. Τα 60 εκατομμύρια που έδωσε για τον Ντίας θεωρήθηκαν από πολλούς υπερβολικό ποσό για έναν στόπερ με εμπειρία μονάχα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ρούμπεν Ντίας

Τρεις μήνες μετά κανείς δεν συζητάει γι’ αυτό. Ο Ντίας έδειξε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Αγγλία πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει για την ομάδα. Ο Πεπ του έδωσε φανέλα βασικού κατευθείαν και εκείνος τον δικαιώνει σε κάθε ματς που αγωνίζεται. Έχει ξεκινήσει και στα 13 ματς που έχει δώσει η Σίτι στο πρωτάθλημα από τότε που αυτός βρίσκεται εκεί. Μάλιστα στα 12 από αυτά έχει παίξει όλο το ενενηντάλεπτο, παίρνοντας κάποιες ανάσες μόνο στο ματς με τη Μπέρνλι που είχε κριθεί από νωρίς.

Ο Πορτογάλος άσος προσαρμόστηκε αμέσως στις νέες απαιτήσεις και στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Πρέμιερ Λιγκ και κάνει ήδη τη διαφορά. Η εικόνα του είναι εξαιρετική. Πολύ ώριμος στο παιχνίδι του, δυναμικός, με σωστές τοποθετήσεις και χωρίς καθόλου λάθη έχει ήδη εξελιχθεί στον πιο σημαντικό παίκτη για την άμυνα του Πεπ. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα αλλά η περίπτωσή του θυμίζει την περίπτωση ενός Ολλανδού που άλλαξε τα πάντα στην άμυνα της Λίβερπουλ!

O Φαν Ντάικ της Σίτι ή μήπως…

Ναι καλά καταλάβατε. Στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αναφερόμαστε. Σε αυτόν που τον Γενάρη του 18 ήρθε στη Λίβερπουλ από τη Σαουθάμπτον και κυριολεκτικά την μεταμόρφωσε. Σε αυτό το διάστημα ο Φαν Ντάικ ήταν τόσο καλός που εξελίχθηκε στον κορυφαίο αμυντικό παγκοσμίως. Αυτό που πέτυχε ήταν τόσο εντυπωσιακό, όσο και σπάνιο και προφανώς κάτι πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά τα πρώτα δείγματα του Ρούμπεν Ντίας αφήνουν πολλές υποσχέσεις ότι ο Πορτογάλος μπορεί να έχει παρόμοια επιρροή με αυτή του Ολλανδού. Το γεγονός ότι από τότε που ξεκίνησε να παίζει ανελλιπώς η Σίτι έχει εξελιχθεί στην κορυφαία άμυνα της Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Προφανώς και η συνολική λειτουργία της ομάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο ο Ντίας είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς την βελτίωση όποιου παίζει δίπλα του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού του Τζον Στόουνς. Ο Άγγλος στόπερ βρισκόταν σε κατακόρυφη πτώση και θεωρούταν τελειωμένος από το Έτιχαντ. Ο Γκουαρντιόλα τον τοποθέτησε δίπλα στον Ντίας και από τότε είναι άλλος παίκτης. Πλέον οι δυο τους αποτελούν τη δυάδα των βασικών στόπερ, αφήνοντας στον πάγκο έναν παίκτη της κλάσης του Λαπόρτ. Ντίας Σίτι

Η παρουσία του Ντίας στα μετόπισθεν έδωσε ξανά στη Σίτι ένα σημείο αναφοράς στην άμυνα. Η σταθερότητα και η συνέπεια που δείχνει ο Πορτογάλος προσφέρουν τεράστια ηρεμία στον Πεπ, που πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχεί μήπως δεχτεί φθηνά και… αστεία γκολ. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς όπως ξέρουμε οι επιθέσεις κερδίζουν τα ματς, αλλά οι άμυνες τα πρωταθλήματα.

Ο Ντίας δεν χρειάζεται να γίνει ότι ο Φαν Ντάικ για τη Λίβερπουλ. Μπορεί κάλλιστα να χαράξει τη δική του πορεία και να γίνει σημαντικός με το δικό του τρόπο. Να είναι αυτός που θα αναπληρώσει το κένο που άφησε πίσω του σε όλα τα επίπεδα ο Βίνσεντ Κομπανί. Μέχρι στιγμής δείχνει πως έχει τα φόντα αλλά κυρίως το θράσος και την άγνοια κινδύνου να το πετύχει. Το ότι είναι ακόμη μόλις 23 χρονών γεννά την αισιοδοξία ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ηγετική φιγούρα για τη Σίτι τα χρόνια που έρχονται.

Την μετατρέπει σε φαβορί για το πρωτάθλημα

Όταν το καλοκαίρι η Σίτι εμφανιζόταν μια ανάσα από την απόκτηση του Καλιντού Κουλιμπαλί γράφαμε από εδώ ότι μια τέτοια προσθήκη θα την καθιστούσε φαβορί για τον τίτλο. Ο Κουλιμπαλί μπορεί τελικά να μην ήρθε, ωστόσο ο αντικαταστάτης του μπορεί τελικά να παίξει ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα, οι «Πολίτες» σιγά σιγά βρίσκουν πατήματα και θυμίζουν την ομάδα που πραγματικά μπορούν να είναι. Με βάση τη συμπαγή αμυντική της λειτουργία και την ασφάλεια στα μετόπισθεν η ομάδα του Πεπ αρχίζει και πάλι να ρολάρει.

Μετράει εφτά σερί ματς αήττητη, με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Έχει επιστρέψει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας. Σε αυτό το διάστημα έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα ήταν στις καθυστερήσεις του ματς με την Τσέλσι, στο οποίο κυριάρχησε καθολικά καθαρίζοντάς το από το ημίχρονο. Με τούτα και με κείνα βρίσκεται στο -4 από Λίβερπουλ και από Γιουνάιτεντ έχοντας δύο ματς λιγότερα από την πρώτη και ένα από τη δεύτερη.

Μπορεί αυτό τον καιρό όλη η κουβέντα για τον τίτλο να περιστρέφεται γύρω από μια μονομαχία ανάμεσα στις δύο ιστορικότερες ομάδες της Αγγλίας, ωστόσο η Σίτι είναι για τα καλά στο παιχνίδι. Ενδεχομένως να είναι και το πρώτο φαβορί. Με την εικόνα της Λίβερπουλ τελευταία και με τις δεδομένες αδυναμίες της Γιουνάιτεντ είναι εκείνη που πείθει περισσότερο αυτή τη στιγμή. Μάλιστα οι δύο πρωτοπόροι κοντράρονται την επόμενη αγωνιστική και η Σίτι θα έχει την ευκαιρία να πλησιάσει ή και να προσπεράσει και να βρεθεί εκείνη στην κορυφή.

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι μια κανονική… Πρέμιερ Λιγκ. Αμφίρροπη, ανταγωνιστική και απρόβλεπτη. Πιθανότατα έτσι θα είναι και μέχρι το τέλος. Ένας μαραθώνιος που στο τέλος θα κερδίσει αυτός με τις περισσότερες αντοχές. Στο πρόσωπο του Ντίας η Σίτι βρήκε ένα μεγάλο όπλο σε αυτή τη διαδρομή. Ίσως μεγαλύτερο και απ’ ότι υπολόγιζε. Στο τέλος της φετινής χρονιάς το όνομα του 23χρονου Πορτογάλου ίσως φιγουράρει ανάμεσα σε αυτά των κορυφαίων της θέσης παγκοσμίως. Ή μήπως ήδη βρίσκεται εκεί; Τι λέτε;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ