ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Το πείσμα της Ρεάλ θα την κάψει με τον Ράμος…

Έτοιμη να διαπράξει (ακόμα) ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος ενός θρύλου της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Σέρχιο Ράμος να μένει (;) σύντομα χωρίς συμβόλαιο.

Το πείσμα της Ρεάλ θα την κάψει με τον Ράμος…

Ολοένα και πιο δύσκολες φαίνεται πως γίνονται οι συζητήσεις Ρεάλ Μαδρίτης και Σέρχιο Ράμος περί ανανέωσης συμβολαίου. Ο Ισπανός έχει ήδη μπει στο τελευταίο εξάμηνο της συμφωνίας του με τους «μερένχες» και πολλοί αναρωτιούνται γιατί. Η ιδιαιτερότητα των χαρακτήρων των δύο πλευρών (Ράμος-Πέρεθ) είναι γνωστή, όμως στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο. Και το μικρό αυτού δεν είναι Σέρχιο.

Ούτε κατά διάνοια τα… τελευταία ένσημα του Ράμος

Τον προσεχή Μάρτιο ο Σέρχιο Ράμος θα σβήσει 35 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του. Είτε ο Ισπανός είναι ο… Μπέντζαμιν Μπάρτον είτε πολύ απλά αγωνίζεται ασταμάτητα για τη Ρεάλ από πολύ μικρός. Επειδή όμως ο Ράμος δεν φέρνει ιδιαίτερα στον Μπραντ Πιτ μάλλον πιστεύουμε πως είναι το δεύτερο.

H άφιξη του στην Ισπανική πρωτεύουσα από τη Σεβίλλη χρονολογείται πίσω στο 2005. Από την νεαρή ηλικία των 19 ετών, ο Ράμος αγωνίζεται αδιάκοπα με τη φανέλα της Ρεάλ. Αρχικά ως δεξιός αμυντικός και στη συνέχεια ως σέντερ μπακ, καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας στους «μερένχες» κατάφερνε πάντα να έχει πλεονέκτημα για το αρχικό σχήμα απέναντι σε κάθε συμπαίκτη του.

Κάποιος μπορεί να πει «περασμένα μεγαλεία» και να θεωρήσει πως ο Ράμος ψάχνει… σύνταξη στη Ρεάλ. Η απάντηση έρχεται όπως πάντα μέσα στο γήπεδο από τον Ισπανό, ο οποίος…βουλώνει στόματα με τις εμφανίσεις του. Κομβικός όσο σχεδόν κανένας παίκτης της Ρεάλ την περασμένη σεζόν, η «βασίλισσα» κατέκτησε το πρωτάθλημα σχεδόν δια χειρός Ράμος! Σε μια από τις κορυφαίες σεζόν αμυντικού τα τελευταία χρόνια και συμβάλλοντας και στην επίθεση με 11(!) γκολ, το στέμμα της Πριμέρα κατέληξε στη Ρεάλ.

Κανονικά όλα αυτά θα έπρεπε από μόνα τους να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Ράμος, από την περασμένη σεζόν μάλιστα. Ακόμα και φέτος όμως, ο 34χρονος αμυντικός δείχνει το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του. Στις 7 αναμετρήσεις που απουσίασε μέχρι στιγμής στη χρονιά, 3 φορές η Ρεάλ ηττήθηκε. Και βλέποντας πως τις άλλες 16 που έπαιξε κανονικά μόλις 2 φορές αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, με αυτόν στην ενδεκάδα η ήττα δεν φαντάζει επιλογή.

Το «καμία εξαίρεση« της Ρεάλ

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω το εύλογο ερώτημα είναι απλό; Μα γιατί η Ρεάλ δεν ανανεώνει επιτέλους το συμβόλαιο του Ράμος; Το αξίζει και με το παραπάνω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εδώ όμως έρχεται και η αμφιλεγόμενη απόφαση του Πέρεθ για τον κανονισμό της ομάδας.

Οι «μερένχες» βλέπουν με πολύ κακό μάτι κάθε παίκτη που βρίσκεται πάνω από τα 30. Θέλοντας πάντα να δίνουν ευκαιρίες σε «νέο αίμα», οι Μαδριλένοι έχουν ως κανόνα τη μη ανανέωση παικτών που βαίνουν στην τέταρτη δεκαετία τους. Ακόμη και αν αυτός ο παίκτης είναι «εξαίρεση», η  προσφορά τους περιλαμβάνει μονοετή συμβόλαια. Θύμα στην ίδια κατάσταση έχει πέσει και ο Λούκα Μόντριτς. Μπορεί να είναι… one man army στα χαφ της Ρεάλ και σχεδόν βιονικός, όμως για τη «βασίλισσα» παραμένει ένας 35χρονος παίκτης. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, όμως οι διαπραγματεύσεις για μονοετή επέκταση φαίνεται να πηγαίνουν καλά.

Όμως ο Ράμος δεν φαίνεται να δέχεται το ίδιο καλά την απόφαση της Ρεάλ. Ο ίδιος ζητά διετές συμβόλαιο για να μείνει στην ομάδα, κάτι που με όσα προαναφέραμε δεν πρόκειται να κάνει πράξη ο Πέρεθ. Έχει δικαίωμα να το ζητά; Φυσικά και ναι. Μετά από 666 συμμετοχές, 100 γκολ, αμέτρητα τρόπαια και επιτυχίες φυσικά και μπορεί. Η Ρεάλ όμως δεν πορεύεται έτσι. Τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος δείχνουν την μηδενική ανοχή της «βασίλισσας» ακόμα και σε θρύλους του συλλόγου. Όλοι είναι αναλώσιμοι και ουδείς είναι αναντικατάστατος.

Φυσικά αυτή η αδράνεια της Ρεάλ δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Αρκετοί σύλλογοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στον Ράμος αυτό που αξίζει, αλλά και την αγωνιστική δράση σε κορυφαίο επίπεδο. Όσο περνάει ο καιρός και δεν υπάρχει εξέλιξη, οι πιθανότητες δεν φαίνεται να είναι με το μέρος των «μερένχες». Ο Ράμος μπορεί να γεννήθηκε Σεβιγιάνος και οπαδός της ομάδας της Ανδαλουσίας, όμως με το πέρασμα του χρόνου μετατράπηκε σε θρύλος της Ρεάλ. Αν τελικά ο Πέρεθ δεν προσφέρει στον αρχηγό της ομάδας του αυτό που αξίζει, το πιο πιθανό είναι πως η ομάδα του και ο ίδιος θα το μετανιώσουν περισσότερο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ