ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Η αγία τριάδα της Ντόρτμουντ έκανε σμπαράλια τη Λειψία (vid)

Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Ρόις, Χάαλαντ και Σάντσο, η Ντόρτμουντ έριξε στο καναβάτσο τη Λειψία, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1.

Η αγία τριάδα της Ντόρτμουντ έκανε σμπαράλια τη Λειψία (vid)

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, η Λειψία υποδέχθηκε τη Ντότμουντ στη “Ρεντ Μπουλ Αρίνα”. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που κέρδισε η τακτική, οι Βεστφαλοί διέλυσαν τους “ταύρους” με 3-1 χάρη στα όργια των Χάαλαντ, Ρόις και Σάντσο. Έτσι, η ομάδα του Τέρζιτς πλησίασε στο -5 την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου ενώ η Λειψία έμεινε στο -2.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λειψία ήταν η ομάδα με την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 10 λεπτο. Από την άλλη πλευρά, η Ντόρτμουντ ήταν περισσότερο πίσω από τη μπάλα αλλά αμυνόταν οργανωμένα και ενεργητικά.

Οι “ταυροι” δυσκολεύονται να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο 20λεπτο. Ωστόσο, και οι Βεστφαλοί πάσχιζαν να αναπτυχθούν από πίσω όταν είχαν την κατοχή της μπάλας. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 30΄ χωρίς καμία καλή τελική φάση εκατέρωθεν.

Έτσι, το παιχνίδι είχε πολύ τακτική και λίγο θέαμα, με τις 2 ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Το 1ο ημίχρονο, πάντως, έκλεισε, με την ομάδα του Τέρζιτς να παίρνει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της.

Χάαλαντ και Σάντσο το πήραν πάνω τους

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 48ο λεπτό για την πρώτη καλή φάση του αγώνα. Οι Βεστφαλοί έφυγαν στην αντεπίθεση αλλά ο Ρόις δε μπόρεσε να νικήσει τον Γκουλάκσι.

Οι Βετσφαλοί είχαν μπει πιο δυναμικά στην επανάληψη. Το επιβεβαίωσαν στο 54ο λεπτό σε μία ταχύτατα εκδηλωμένη επίθεση. Ειδικότερα, μετά από πλάγιο, ο Χάαλαντ γύρισε για τον Σάντσο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν το 2ο φετινό του γκολ στη Μπουντσελίγκα.


Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και απείλησαν ξανά με τον Χάαλαντ και τον Γκερέιρο στο 57΄και στο 58΄αντίστοιχα.

O Χάαλαντ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 64΄. Ο Νορβηγός παρέλαβε την κάθετη πάσα του Σάντσο αλλά από πλάγια θέση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η Λειψία απάντησε με δικό της δοκάρι στο 67ο λεπτό.

Τελικά ο Χάαλαντ πέτυχε αυτό που δικαιούταν από την αναμέτρηση στο 72ο λεπτό. Ειδικότερα, με προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος και ασίστ του Σάντσο σκόραρε το 2-0 με κεφαλιά. Αυτό ήταν το 11ο φετινό του γκολ στη Μπουντεσλίγκα. Παράλληλα, μετράει πια 24 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα σε 25 συμμετοχές από πέρυσι.

Η Λείψία δεν έπαιρνε καμία βοήθεια από τις αλλαγές του Νάιγκελσμαν. Έτσι, η Ντόρτουντ συνέχιζε το πάρτι με τρίτο γκολ στο 85΄. Ο Ρόις με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Χάαλαντ, ο οποίος ξεπέρασε τον Γκουλάκσι και έγραψε το 3-0.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Νάιγκελσμαν μέχρι το τέλος του ματς ήταν να σκοράρει με τον Σόρλοτ το τελικό 3-1.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ