ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έβερτον

Όλιβερ: «Έπρεπε να είχα αποβάλει τον Πίκφορντ»

Ο Μάικλ Όλιβερ μετάνιωσε που δεν απέβαλε τον Τζόρνταν Πίκφορντ για το μαρκάρισμα του στον Βίρτζιλ Φάν Ντάικ τον Οκτώβριο.

Όλιβερ: «Έπρεπε να είχα αποβάλει τον Πίκφορντ»

Ο σοβαρός τραυματισμός του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τον Οκτώβριο δεν έχει αφήσει τη Λίβερπουλ να ησυχάσει. Ο Ολλανδός στόπερ τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Εκεί όπου στο ξεκίνημα του ματς, ένα δολοφονικό μαρκάρισμα του Τζόρνταν Πίκφορντ τον έθεσε νοκ άουτ. Ωστόσο, ο Άγγλος τερματοφύλακας δε δέχθηκε ούτε καν κίτρινη κάρτα, σε ένα μαρκάρισμα που θα μπορούσε εύκολα να αποβληθεί. Μια απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μάικλ Όλιβερ, αλλά και σε αυτόν του VAR, Ντέιβιντ Κουτ. Οι δυο τους δέχθηκαν ιδιαίτερη κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη φάση. Κι αυτό καθώς, ναι μεν έδωσαν σωστά οφσάιντ αντί για πέναλτι, αλλά θα έπρεπε να λάβουν υπόψη το δολοφονικό μαρκάρισμα του Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ στη συνέχεια.

Κάτι, το οποίο παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Όλιβερ, έστω και κάποιους μήνες αργότερα. Ο Άγγλος διαιτητής σε συνέντευξη του τόνισε πως έπρεπε να είχε αποβάλει τον Πίκφορντ. Όπως ανέφερε κανείς από τη διαιτητική ομάδα δεν είδε όσο σοβαρά έπρεπε το μαρκάρισμα. «Νομίζω είπα στο VAR “αν δεν είναι οφσάιντ, θα δώσω πέναλτι”. Έχω δει τη φάση πολλές φορές. Ειλικρινά θεωρώ ότι ο Πίκφορντ δεν κάνει κάτι πέρα από το να απλώνει τον εαυτό του, αλλά το έκανε με λάθος τρόπο, όπως έδειξε ο τραυματισμός. Κανείς μας δε σκέφτηκε το μαρκάρισμα όσο θα έπρεπε», δήλωσε στην «Daily Mail» ο Άγγλος ρέφερι.

«Κανείς παίκτης δε διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη»

Ο Όλιβερ τόνισε έπρεπε να είχε αποβάλει τον Πίκφορντ. Παράλληλα, όμως, ανέφερε ότι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που κανείς δε διαμαρτυρήθηκε εκείνη τη στιγμή. Τόσο οι παίκτες όσο και το τεχνικό τιμ της Λίβερπουλ δε ζήτησαν άμεσα την αποβολή του Άγγλου τερματοφύλακα.

«Θα μπορούσαμε να δώσουμε το οφσάιντ και να αποβάλω τον Πίκφορντ. Κάτι που με εξέπληξε όταν το είδα μετά είναι ότι κανείς δε διαμαρτυρήθηκε για την κόκκινη. Κανένας παίκτης δε μου μίλησε γι’ αυτό. Ασχοληθήκαμε πάρα πολύ στο να δούμε τη φάση βήμα βήμα, αντί να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα, η οποία ήταν να δούμε το μαρκάρισμα και όχι μόνο αν ήταν πέναλτι. Έπρεπε να ξαναρχίσουμε το παιχνίδι, αλλά με διαφορετική τιμωρία στον Πίκφορντ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλιβερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ