ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν ο «Μέγας Αλέξανδρος» έγινε θρύλος της Γιουβέντους!

Μια μέρα σαν σήμερα (10/1), η Γιουβέντους είδε τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, το δικό της «Μέγα Αλέξανδρο» να γίνεται πρώτος σκόρερ στην ιστορία της.

Όταν ο «Μέγας Αλέξανδρος» έγινε θρύλος της Γιουβέντους!

Υπήρχε μια εποχή που η Γιουβέντους είχε μέσα στο γήπεδο τον δικό της… Μέγα Αλέξανδρο. Φυσικά δεν εννοούμε τον μεγάλο Έλληνα στρατηλάτη, που κατέκτησε πάμπολλες χώρες. Η «Γηραιά Κυρία» είχε έναν διαφορετικό Μέγα Αλέξανδρο. Έναν που κατακτούσε τις καρδιές όλων όσων τον έβλεπαν να παίζει ποδόσφαιρο. Έναν πραγματικό αρτίστα μιας άλλη εποχής του αθλήματος. Τότε που η μεταγραφή ποδοσφαιριστών από μια ομάδα σε μια άλλη δεν ήταν τόσο σύνηθες φαινόμενο. Όταν οι ποδοσφαιριστές γινόταν «σημαίες» για τις ομάδες τους και «δενόταν» μαζί τους σχεδόν μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Όπως ακριβώς έκανε και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ήταν σχεδόν αμούστακό παιδί το 1993, όταν ο Τζιοβάνι Τραπατόνι του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα ασπρόμαυρα ως αλλαγή σε ένα ματς με την Φότζια. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική σκοράρει το παρθενικό του γκολ απέναντι στην Ρετζιάνα, ερχόμενος πάλι από τον πάγκο. Την πρώτη φορά που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, το αποτέλεσμα ήταν ένα χατ τρικ απέναντι στην Πάρμα. Ο ίδιος αποτελούσε το χρυσό παιδί του ιταλικού ποδοσφαίρου. Κάτι που αποδείκνυε κάθε φορά που άγγιζε την μπάλα. Το 1996 αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η Γιουβέντους κατέκτησε το Champions League, πετυχαίνοντας έξι γκολ στη διοργάνωση. Είναι και το τελευταίο Champions League που έχει κατακτήσει η «Γηραιά Κυρία» μέχρι και σήμερα…

Το… παλμαρέ του Ντελ Πιέρο και η μέρα του ρεκόρ

Την ασπρόμαυρη φανέλα τη φόρεσε μέχρι και το 2012, όταν και αποχώρησε για τη Σίδνει και μετά για την Ντελχί Νταϊνάμος, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 2014. Με τη φανέλα της Γιουβέντους δοξάστηκε όσο κανένας. Κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, τέσσερα σούπερ καπ Ιταλίας, το Champions League, έναν σούπερ καπ Ευρώπης, ένα διηπειρωτικό και ένα κύπελλο Ιντερτότο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή (10/1) το 2006 ο «Μέγας Αλέξανδρος» μπήκε μια και καλή στο πάνθεον της ιστορίας της «Μεγάλης Κυρίας». Σε μια αναμέτρηση για το κύπελλο Ιταλίας κόντρα στη Φιορεντίνα, ο Ντελ Πιέρο έγινε επισήμως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους. Πριν από την αναμέτρηση είχε 182 τέρματα και ήταν ισόπαλος με τον Τζιανπιέρο Μπονιπέρτι. Ωστόσο, μόλις στο 9ο λεπτό το ρεκόρ ήταν δικό του με μια όμορφη προσπάθεια και πλασέ μέσα στην περιοχή. Στο τέλος της αναμέτρησης είχε 185 γκολ, μετά από ακόμη ένα χατ τρικ του. Συνολικά πέτυχε 290 γκολ με τη «Γηραιά Κυρία», έχοντας όλο δικό του το ρεκόρ. Ακόμα κι αν κάποιος το σπάσει, όμως, ο «Μέγας Αλέξανδρος» στις καρδιές των οπαδών της Γιουβέντους θα είναι πάντα ένας…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ