ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Σιμεόνε ο κορυφαίος προπονητής της 10ετίας!

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αναδείχτηκε από το IFFHS ως ο κορυφαίος προπονητής της 10ετίας με τους Γκουαρντιόλα και Κλοπ να τρώνε τη... σκόνη του.

Σιμεόνε ο κορυφαίος προπονητής της 10ετίας!

Είναι σαφέστατα ένας από τους προπονητές που έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και φανατικούς πολέμιους. Ανθρώπους που τον λατρεύουν σαν θεό και άλλους που λατρεύουν να τον μισούν. Για τους μεν είναι ένας προπονητής που έφερε την Ατλέτικο Μαδρίτης ξανά στο υψηλότερο επίπεδο και είναι πάντα παθιασμένος και… τρελός στο γήπεδο. Για τους δε ένας «καταστροφέας» του ποδοσφαίρου. Όπως και να έχει κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα κατορθώματα του Ντιέγκο Σιμεόνε, περί ου ο λόγος. Ο Αργεντινός τεχνικός βρίσκεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης από τον Δεκέμβριο του 2011. Αυτός έβγαλε τον σύλλογο από την απόλυτη αφάνεια. Τον έφερε ξανά στη διεκδίκηση τίτλων, τον γιγάντωσε.

Με τον «Τσόλο» στον πάγκο, οι «Ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν σχεδόν τα πάντα. Το πρωτάθλημα Ισπανίας τη σεζόν 2013/14. Το Κύπελλο Ισπανίας τη σεζόν 2012/13. Το ισπανικό Σούπερ Καπ το 2014/15. Δύο φορές το Europa League, τις σεζόν 2011/12 και 2017/18, αλλά και ισάριθμές φορές το UEFA Super Cup, το 2012 και το 2018. Ο μόνος «καημός» της Ατλέτικο είναι ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το Champions League με τον Σιμεόνε. Δύο φορές έφτασε στον τελικό (2014, 2016), αλλά το εμπόδιο της συμπολίτισσας Ρεάλ αποδείχτηκε ανυπέρβλητό για τους «Ροχιμπλάνκος».

Τρώνε τη… σκόνη του Γκουαρντιόλα και Κλοπ

Ωστόσο, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την επίδραση του «Τσόλο» στην ομάδα. Ακόμα κι αν το στυλ παιχνιδιού του δεν αρέσει, ο ίδιος μπορεί να αντιπαραβάλλει τις επιτυχίες του, οι οποίες δεν είναι μόνο ομαδικές, αλλά και ατομικές. Ήδη, τη σεζόν 2015/16 αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής συλλόγου στον πλανήτη. Το 2021, όμως, άρχισε με μια ακόμα μεγαλύτερη διάκριση για τον Αργεντινό τεχνικό.

Βλέπετε, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον ανακήρυξε ως τον να τον ανακηρύσσει καλύτερο τεχνικό στον κόσμο από το 2011 μέχρι το 2020. Ο Σιμεόνε άφησε πίσω του τόσο τον Πεπ Γκουαρντιόλα όσο και τον Γιούργκεν Κλοπ. Δύο προπονητές δηλαδή που έχουν επίσης αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αμφότεροι μάλιστα έχουν κατακτήσει εντός της δεκαετίας τον μοναδικό τίτλο που λείπει από τον Αργεντινό, το Champions League. Ο μεν Γκουαρντιόλα το 2011 με την Μπαρτσελόνα και ο δε Κλοπ με τη Λίβερπουλ το 2019.

Παρόλα αυτά, ο Σιμεόνε κατάφερε να τους αφήσει και τους δύο πίσω του στην βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός συγκέντρωσε 152 ψήφους, έναντι 144 του Καταλανού και 105 του Γερμανού. Για να βγει η λίστρα συγκεντρώθηκαν οι βαθμολογίες κάθε χρονιάς, με τη θέση κάθε προπονητή να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένους βαθμούς. Έτσι, η πρώτη θέση μιας σεζόν ισοδυναμεί με 20 βαθμούς, η δεύτερη με 19, η τρίτη με 18 και ούτω καθεξής με τον 20η και τελευταία βαθμολογούμενη θέση να δίνει 1 βαθμό.

Δείτε την πρώτη 20άδα των προπονητών:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ