ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Εν-Νεσίρι και η… μανούλα στα φoρ Σεβίλλη

Ο Εν-Νεσίρι ανεβαίνει επίπεδο και η Σεβίλλη ετοιμάζεται να μοσχοπουλήσει ακόμα έναν φορ που φτιάχνει όνομα στην Ανδαλουσία, όπως μας έχει συνηθίσει.

Ο Εν-Νεσίρι και η… μανούλα στα φoρ Σεβίλλη

Το όνομα του στην πόλη της Σεβίλλης (και όχι μόνο) ξεκινάει να χτίζει ο Γιουσέφ Εν-Νεσίρι. Ο νεαρός επιθετικός των Ανδαλουσιάνων ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με τις ολοένα και καλύτερες εμφανίσεις του. Και όπως έχουν μάθει οι… μεγάλοι της Ευρώπης, μελετούν προσεκτικά τις εμφανίσεις του Μαροκινού.

Ζόρικο ξεκίνημα αλλά ανέβασε ρυθμό

Ένα χρόνο παραμονής στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» κλείνει σε λίγες μέρες ο Εν-Νεσιρί. Καταφθάνοντας στον ισπανικό Νότο από την άσημη Λεγκανές, οι Σεβιγιάνοι κοιτούσαν προφανώς στην εξέλιξη του παίκτη σε βάθος χρόνου. Ήδη με τους Ντε Γιονγκ και Μουνίρ στο ρόστερ, πριν καν πατήσει πόδι σε προπόνηση της νέας του ομάδας είχε ανταγωνισμό για τη θέση του. Τόσο ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα όσο και ο Ολλανδός φορ είχαν μεγαλύτερη εμπειρία από τον Μαροκινό, ο οποίος δεν είχε… βγάλει μάτια στη Μαδρίτη (13 γκολ σε 49 παιχνίδια).

Η ασυνέπεια του Ντε Γιόνγκ σύντομα άνοιξε το δρόμο στον Εν-Νεσίρι, ο οποίος ζορίστηκε αρχικά στην νέα του ομάδα. Με τον χρόνο συμμετοχής να μοιράζεται ανάμεσα σε 3 παίκτες, ο Μαροκινός δεν μπορούσε να βρει εύκολα ρυθμό. Μόλις 4 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ, πολλοί θεώρησαν κακή κίνηση τα 20 εκατομμύρια που δαπάνησαν για τη μεταγραφή του. Ωστόσο. με τον δαιμόνιο Μόντσι να κρύβεται πίσω (και) από αυτή τη μεταγραφή, η αποτυχία δεν φαίνεται να είναι επιλογή.

Με την σεζόν προσαρμογής να είναι πλέον παρελθόν, ο Λοπετέγκι έχρισε τον νεαρό επιθετικό βασικό στο σχήμα της Σεβίλλης. Κίνηση που αποδείχθηκε σωστή μέσα από τις εμφανίσεις του Μαροκινού, ο οποίος έχει κάνει δικιά του τη θέση. Μέχρι στιγμής ο νεαρός επιθετικός έχει βρει 8 φορές δίχτυα στο πρωτάθλημα και ακόμα 4 στος Τσάμπιονς Λιγκ, οδηγώντας αργά αλλά αποφασιστικά την ομάδα του. Μετά τον νωθρό ξεκίνημα του ο Εν-Νεσίρι ανεβάζει συνεχώς ρυθμό, διανύοντας πολύ καλή φόρμα.

Έχει κάνει την δημιουργία φορ… επιστήμη!

Η επιλογή του 22χρονου και με πολλά περιθώρια εξέλιξης Εν-Νεσίρι να μετακινηθεί στην ΄Σεβίλλη ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση και για τις δύο πλευρές. Όπως έχει αποδείξει αμέτρητες φορές τα τελευταία χρόνια, η Ανδαλουσιάνοι είναι… μάστορες στην δημιουργία φορ κλάσης. Παίρνουν ένα σχεδόν ακατέργαστο διαμάντι και το μετατρέπουν σε πραγματικό κόσμημα! Κανουτέ, Λουίς Φαμπιάνο, Μπάκα, Μπεν Γεντέρ και πολλοί άλλοι κατάφεραν να γίνουν γνωστοί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», βγαίνοντας από την αφάνεια. Παράλληλα η Σεβίλλη διανύει τις καλύτερες δεκαετίες της ιστορίας της, κατακτώντας τίτλους σε Ευρώπη και Ισπανία. Κίνηση πολύ πιο έξυπνη από μια γρήγορη μεταγραφή στην Αγγλία που με το σκληρό στυλ της δεν… συγχωρεί.

Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες στην ισπανική πόλη ευνοούν κάποιον που ψάχνει την κίνηση «απογείωσης» της καριέρας του. Ο υψηλός ανταγωνισμός της Ισπανίας σε συνδυασμό με την συνύπαρξη αρκετών ταλαντούχων παικτών βοηθάει στην ανάδειξη ενός παίκτη με ταλέντο. Ακόμα, οι Σεβιγιάνοι είναι μια ομάδα γνωστή για την επιθετική προσέγγιση της σε κάθε παιχνίδι. Δίχως να φοβηθεί και να παίξει «ταμπούρι» με κάποιο δυνατότερο αντίπαλο, η ανάδειξη των φορ της έχει μια ακόμη βοήθεια. Ενδεικτικό της γιγάντωση της ως ευρωπαϊκή δύναμη οι αξιοπρεπέστατες πορείες της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά οι… αμέτρητες κατακτήσεις του Γιουρόπα Λιγκ (γνωστό και ως Σεβίλλη Λιγκ).

Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης

Μόλις στα 23 του και με πάρα πολύ χρόνο ακόμα μπροστά του, ο Εν-Νεσίρι δεν χρειάζεται να κάνει κάποια βιαστική/ανόητη κίνηση. Η Σεβίλλη μοιάζει ο καταλληλότερος σύλλογος για να κάνει τον Μαροκινό από έναν καλό φορ έναν επιθετικό κλάσης. Ήδη έχουν ξεκινήσει να ηχούν οι πρώτες Σειρήνες, όμως πρέπει να δείξει υπομονή. Η παρουσία πολύπειρων παικτών με τεράστιες καριέρες πίσω τους όπως οι Ράκιτις και Νάβας, μόνο θετικά μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της καριέρας του 23χρονου.

Κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί αναπληρωματικό σε κάποια ομάδα-μεγαθήριο όπως η Μπαρτσελόνα. Ωστόσο τα παραδείγματα άλλων θα πρέπει να… αποφύγει ο ίδιος. Ο Πάκο Αλκάθερ είχε ξεκινήσει να απελευθερώνεται στη Βαλένθια, όμως βιάστηκε να φύγει και η κατάσταση γύρισε μπούμερανγκ! Η Σεβίλλη πάλι έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της στην Πριμέρα, ενώ συνεχίζει και στο Κόπα Ντελ Ρέι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ η ασταθής Ντόρτμουντ είναι η αντίπαλος της για τους «16» και η πρόκριση δεν είναι απίθανη. Αν η καλή παρουσία του παίκτη αλλά και της ίδιας της ομάδας συνεχιστεί και στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, δεν είναι απίθανο να έρθει μια μεγάλη προσφορά για τον Μαροκινό επιθετικό. Κάτι που τα τελευταία χρόνια έχουν συνηθίσει στη ισπανική πόλη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ