ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Νάπολι όπως θα ήθελε να την βλέπει ο Ντιέγκο!

Η Νάπολι «πάτησε» την Φιορεντίνα (6-0), χάρη στο τρομερό της πρώτο ημίχρονο και δείχνει να μπαίνει για τα καλά στη «μάχη» για τον τίτλο στην Ιταλία.

Νάπολι όπως θα ήθελε να την βλέπει ο Ντιέγκο!

Η Νάπολι έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και διέλυσε με 6-0 την Φιορεντίνα, μπαίνοντας και αυτή στο κόλπο του τίτλου. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έκανε ένα «μαγικό» πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε 4 από τα τέρματα της. Μάλιστα, είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Ινσίνιε 2 γκολ, Ντέμε, Λοσάνο, Ζιελίνσκι και Πολιτάνο). Πλέον βρίσκεται στο -6 από την πρωτοπόρο Μίλαν και… παίζει και αυτή για τον τίτλο. Οι «βιόλα» στάθηκαν εξαιρετικά στο 1-0, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Ωστόσο, μόλις δέχτηκαν το δεύτερο γκολ κατέρρευσαν και μοιραία έμειναν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ευκαιρίες εσείς; Γκολ εμείς! 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Νάπολι που μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ. Ο Πετάνια έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και έδωσε στον Ινσίνιε που πλάσαρε σωστά για το 1-0! Η Φιορεντίνα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 23′. Ο Μιλένκοβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα. Δύο λεπτά αργότερα, οι «Βιόλα» έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο Κολομβιανός τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Ριμπερί.

Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι συνέχιζε να πιέζει και στο 32′ το διαγώνιο σουτ του Μπιράγκι πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς, η Νάπολι πέτυχε και δεύτερο γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Πετάνια έδωσε ακόμα μια ασίστ, γυρίζοντας την μπάλα στην περιοχή, με τον Ντέμε με προβολή να τη σπρώχνει στα δίχτυα!

Μάλιστα, σε χρόνο… ρεκόρ οι «Παρτενοπέι» πέτυχαν κι άλλο γκολ. Ο Ινσίνιε ταλαιπώρησε την άμυνα της Φιορεντίνα και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε κάθετη στον Λοσάνο, που πλάσαρε σωστά τον Οσπίνα για το 3-0! Η Νάπολι πετούσε «φωτιές» και λίγο πριν το ημίχρονο πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Ζιελίσνκι έκανε όμορφη προσπάθεια και νίκησε τον Ντραγκόφσκι με όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή!

(Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;)

Πιο… ήσυχο το δεύτερο μέρος

Η Φιορεντίνα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 54′. Ο Βλάχοβιτς έκανε υπέροχο σκαφτό πλασέ πάνω από τον Οσπίνα, αλλά ο Κουλιμπαλί έδιωξε με αυτοθυσία πάνω στη γραμμή. Η Νάπολι απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 69′. Ο Ινσίνιε μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Μπακαγιόκο κυνήγησε τη φάση και τσίμπησε την μπάλα, με τον Πετσέλα να τον ανατρέπει. Ο Ινσίνιε ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα κι έκανε το 5-0! Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά μετά το γκολ. Η Φιορεντίνα πήρε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Οσπίνα. Η Νάπολι ήταν ξανά αυτή που βρήκε γκολ στο 89′. Ο Πολιτάνο έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, αδειάζοντας δύο παίκτες και με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 6-0!

Με το τρίποντο αυτό η Νάπολι έφτασε τους 34 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές κι ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, μπαίνοντας στη «μάχη» του τίτλου. Από την άλλη η Φιορεντίνα έμεινε στους 18 βαθμούς και την 14η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Χισάι, Μανωλάς (79′ Ραχμάνι), Κουλιμπαλί, Ρούι, Μπακαγιόκο, Ντέμε, Λοσάνο (62′ Πολιτάνο), Ζιελίνσκι (73′ Ελμάς), Ινσίνιε (79′ Κιόφι), Πετάνια (73′ Μέρτενς).

Φιορεντίνα (Τσέζαρε Πραντέλι): Ντραγκόφσκι, Μιλένκοβιτς (85′ Μαρτίνεθ), Πετσέλα, Ίγκορ, Βενούτι, Άμραμπατ (85′ Βαλέρο), Καστρόβιλι (73′ Μποναβεντούρα), Μπιράγκι, Καγιεχόν (73′ Πουλγκάρ), Ριμπερί (46′ Κουάμε), Βλάχοβιτς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ