ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Ο Νικολό Μπαρέλα είναι το καλύτερο χαφ του Καμπιονάτο!

Ο Νικολό Μπαρέλα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη χθεσινή τεράστια νίκη της Ίντερ και θύμισε σε όλους γιατί θεωρείται ο καλύτερος χαφ των Ιταλικών γηπέδων.

Ο Νικολό Μπαρέλα είναι το καλύτερο χαφ του Καμπιονάτο!

Σε ένα ντέρμπι ζωής και θανάτου ο Μπαρέλα ήταν εκείνος που καθάρισε τη μπουγάδα για την Ίντερ. Η εμφάνισή του κόντρα στη Γιουβέντους ήταν… άριστη. Δεν υπήρχε τίποτα που να μην έκανε ο βραχύσωμος Ιταλός χαφ μέσα στο γήπεδο. Μια συστημένη πάσα στο πρώτο γκολ, ένα απίθανο τελείωμα στο δεύτερο και απόλυτη κυριαρχία στο χώρο του κέντρου. Ο Μπαρέλα ήταν παντού. Με ασταμάτητα τρεξίματα και περίσσιο πάθος βγήκε μπροστά τη σημαντικότερη στιγμή. Μπορεί ο Λουκάκου και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα φώτα, όμως οι «Νερατζούρι» έχουν την τύχη να διαθέτουν στο ρόστερ ένα χαφ τεράστιας ποιότητας. Η χθεσινή του παρουσία ήταν απλά η συνέχεια μιας καταπληκτικής χρονιάς.

Μια βελτιωμένη έκδοση του Βεράτι

Ο σωματότυπος και το στυλ παιχνιδιού του Μπαρέλα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον Μάρκο Βεράτι. Ο παίκτης της Παρί είναι ότι καλύτερο έβγαλε το Ιταλικό ποδόσφαιρο στη θέση του κεντρικού χαφ τα τελευταία χρόνια. Ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης, με αξιοζήλευτη συνέπεια και με χρόνια παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο. Από το 2012 ο Βεράτι έχει αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται εκ των κορυφαίων στη θέση. Αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Παρί και πολλά μεγαθήρια της Ευρώπης έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να τον αποκτήσουν.

Το ότι οι Γάλλοι δεν μπαίνουν καν σε διαπραγμάτευση λέει πολλά για το πόσο σημαντικός είναι για εκείνους. Ο Βεράτι προσφέρει αμέτρητα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του. Κορυφαίος στο passing game, ελέγχει με άνεση τον ρυθμό, πρεσάρει συνεχώς τα αντίπαλα χαφ, κερδίζει μπάλες και παίζει πάντα με ψηλά το κεφάλι. Η ισορροπία στο παιχνίδι του είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του. Ένας μαχητής πολυτελείας, που θα σκυλιάσει στο τρέξιμο και την ίδια στιγμή έχει την ποιότητα να βγάλει μια ιδιοφυή ασίστ.

Ο Νικολό Μπαρέλα βαδίζει στα χνάρια του σπουδαίου Ιταλού. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι ίσως έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη πιο βελτιωμένη έκδοση. Μεγάλη κουβέντα; Μεγάλη, αλλά ο 23χρονος χαφ της Ίντερ δείχνει να μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτής της σύγκρισης. Η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο εντοπίζεται στην καλύτερη ικανότητα του Μπαρέλα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Μπορεί να μη βρίσκεται ακόμα στο επίπεδου του Βεράτι, αλλά σίγουρα νιώθει πιο άνετα στο να πατάει την αντίπαλη περιοχή. Μπαρέλα

Ενδεχομένως το σύστημα του Κόντε να τον ευνοεί σε αυτό το κομμάτι, αλλά το γεγονός ότι είναι εκείνος που αναλαμβάνει αυτό το ρόλο κάτι δείχνει. Στην περσινή πρώτη του χρονιά μέτρησε 4 γκολ και 8 ασίστ σε 41 συμμετοχές. Φέτος έχει ήδη 2 γκολ και 8 ασίστ σε 25 συμμετοχές!  Χωρίς να έχει πιάσει ακόμη το ταβάνι του ο Μπαρέλα βρίσκεται ήδη σε πολύ ψηλό επίπεδο και φαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι από τους κορυφαίους στον πλανήτη.

Έχει όλο το πακέτο

Ο Νικολό Μπαρέλα δεν είναι από εκείνους τους παίκτες που τραβάνε πάνω τους τα βλέμματα. Η θέση που αγωνίζεται και το γενικότερο προφίλ του δεν βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Ξεχώρισε με τη φανέλα της Κάλιαρι και ντεμπούταρε στην εθνική ανδρών της Ιταλίας στα 20 του χρόνια. Ίντερ και Μίλαν τον είχαν στα μπλοκάκια τους από το 2017. Αργότερα στο χορό μπήκαν και ομάδες του εξωτερικού. Γιουνάιτεντ, Σίτι και Τσέλσι ψάχτηκαν για την περίπτωσή του πριν αυτός καταλήξει στους «Νερατζούρι».

Η απόκτησή του αποτέλεσε μεγάλο στοίχημα για την Ίντερ. Ήταν μια μεταγραφή από εκείνες που έδειξαν ότι έχει επιστρέψει στο προσκήνιο. Ένας ανερχόμενος Ιταλός παίκτης για τον οποίο έχουν ενδιαφερθεί πολλές μεγάλες ομάδες επέλεξε την Ίντερ σαν το μεγάλο βήμα της καριέρας του. Όπως φαίνεται μάλιστα έπραξε πολύ σωστά. Εκεί καθιερώθηκε αμέσως. Ο Κόντε του έδωσε βασικό ρόλο και παράλληλα τη δυνατότητα να εξελίξει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του. Μπαρέλα Ίντερ

Ο Μπαρέλα εντυπωσίασε με το καλημέρα. Δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής. Ο συνδυασμός αγωνιστική ποιότητας, έλλειψης φόβου και απύθμενου ποδοσφαιρικού θράσους τον καθιστά τον καλύτερο χαφ της Σέριε Α αυτή τη στιγμή. Ναι δεν υπάρχει άλλος χαφ στην Ιταλία με μεγαλύτερη επίδραση από αυτή που έχει εκείνος στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Κόντε έχει βρει για εκείνον το ιδανικό ρόλο που εκτοξεύει το παιχνίδι του.

Έχοντας την ασφάλεια που του προσφέρει η παρουσία των σκληροτράχηλων Μπρόζοβιτς και Βιντάλ, μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα μέσα στο γήπεδο. Είναι εκείνους που ουσιαστικά έχει βγάλει εκτός ομάδας τον Έρικσεν. Η ικανότητα του να προσφέρει τόσο δημιουργικά, όσο και στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού δεν αφήνει χώρο για τον ντελικάτο Δανό που δεν βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Και η αλήθεια είναι ότι με την παρουσία του Μπαρέλα και τη συνολική λειτουργία του κέντρου της Ίντερ αυτό δε μοιάζει καθόλου άδικο.

Παίκτης που γύρω του χτίζονται ομάδες

Η Ίντερ έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο προσθέτει μεθοδικά τα σωστά κομμάτια που την ανεβάζουν επίπεδο. Φέτος έφτασε στο σημείο να ξεκινήσει τη σεζόν σαν το φαβορί για την κατάκτηση του Σκουντέτο. Και μπορεί η ξέφρενη πορεία της Μίλαν να την έχει οδηγήσει στη δεύτερη θέση, ωστόσο παραμένει για τα καλά μέσα στο κόλπο. Όλα δείχνουν ότι η φετινή μάχη για τον τίτλο θα δοθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μιλάνο. Μόνο που για τη Μίλαν το να κόψει πρώτη το νήμα θα συνιστά υπέρβαση, ενώ για την Ίντερ όχι.

Οι «Νερατζούρι» διαθέτουν πλέον παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Στην επίθεση είναι ο Λουκάκου και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Στην άμυνα ο Σκρίνιαρ, ο Ντε Φράι και ο νεαρός Μπαστόνι, ενώ στα φτερά υπάρχει ο Χακίμι. Όλοι αυτοί είναι ποδοσφαιριστές που γύρω τους χτίζονται ομάδες πρωταθλητισμού. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Μπαρέλα. Ο Ιταλός χαφ στα 23 είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα.

Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, παίζει ήδη βασικός στην εθνική Ιταλίας και η αξία του ανεβαίνει όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Αν η Ίντερ θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει οφείλει να έχει σαν προτεραιότητα να κρατάει τους καλύτερους της παίκτες. Να την θεωρούν κατάλληλο περιβάλλον για να πετύχουν. Είναι δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα ο Μπαρέλα θα γίνει στόχος για κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αν ό ίδιος πιστεύει ότι παίζει ήδη σε μια τέτοια δύσκολα θα θελήσει να φύγει.

Το κλίμα για εκείνον είναι ιδανικό. Πρωταγωνιστεί, εξελίσσεται και περνάει στο επόμενο επίπεδο. Όπως είδαμε και στην περίπτωση του Λαουτάρο οι παίκτες των «Νερατζούρι» θα ψάχνουν πλέον αφορμή για να πάνε κάπου καλύτερα. Κι αυτό είναι τεράστια επιτυχία για το κλαμπ. Ίντερ και Μπαρέλα έχουν στρώσει το έδαφος για να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για χρόνια. Ποιος ξέρει ίσως κάποια στιγμή δούμε τον Μπαρέλα και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο. Λέω εγώ τώρα…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ