ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία

Βάσκοι με καρδιά «πυρπόλησαν» την… άρρωστη Μπαρτσελόνα (vid)

Ρώμη, Λίβερπουλ, Κόρδοβα... Η Μπαρτσελόνα στα κρίσιμα δε λέει να σηκώσει κεφάλι. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πανηγύρισε παλικαρίσια τον τίτλο του SuperCopa Ισπανίας.

Βάσκοι με καρδιά «πυρπόλησαν» την… άρρωστη Μπαρτσελόνα (vid)

Τελικός SuperCopa Ισπανίας με τις Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο να διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο του 2021. Από τη μία οι Καταλανοί του Ρόναλντ Κούμαν και από την άλλη οι Βάσκοι του Μαρθελίνο. Δύο ομάδες που ήθελαν όσο τίποτα να πανηγυρίσουν απόψε τη κατάκτηση του τροπαίου.

Η Μπαρτσελόνα με το τρόπαιο αυτό θα κέρδιζε ηρεμία στις τάξεις της στον απόηχο της ακύρωσης των εκλογών για τη προεδρία του συλλόγου. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήθελε όσο τίποτα τον τίτλο προκειμένου να δώσει χαρά στους πιστούς οπαδούς της. Η θέληση και των δύο φάνηκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Αμφότερες προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι πηγαίνοντας δυναμικά σε κάθε μονομαχία.

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι βρήκε απέναντί της μια ομάδα διψασμένη για τη νίκη. Μια ομάδα που πριν λίγες ώρες είχε αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ημιτελικό. Οι πρώτες καλές στιγμές ανήκαν στους Βάσκους, με τον τερ Στέγκεν ωστόσο να απομακρύνει κάθε κίνδυνο. Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που ανέβασε ρυθμό με τους Ντεμπελέ και Μέσι να πατούν την αντίπαλη περιοχή. Ό,τι δεν κατάφεραν οι δύο αναφερόμενοι έκανε πράξη ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 40′. Οι Καταλανοί αναπτύχθηκαν γρήγορα, πάτησαν περιοχή με τον «Γκριζού» να σουτάρει και να ανοίγει το σκορ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Γκριεζμάν Άλμπα

Τα πανηγύρια των «Μπλαουγκράνα» ωστόσο κράτησαν μονάχα ένα λεπτό καθώς αμέσως μετά τη σέντρα η Αθλέτικ βρήκε τον δρόμο της ισοφάρισης. Δράστης για τους Βάσκους ο Ντε Μάρκος, με τον Ισπανό εξτρέμ να βγαίνει στη πλάτη του Άλμπα και να πλασάρει όμορφα τον τερ Στέγκεν. Το 1-1 ήταν και το σκορ που συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Κακός ο Μέσι όχι όμως και ο Γκριεζμάν για τη Μπαρτσελόνα

Στο δεύτερο ημίχρονο η ψυχολογία ήταν με το μέρος της Αθλέτικ. Η ομάδα του Μαρθελίνο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο δείχνοντας έτοιμη να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα. Στο 57′ λίγο έλειψε αυτό να γίνει πράξη. Ο Ραούλ Γκαρσία βρήκε δίχτυα όμως ο VAR ακύρωσε το τέρμα ορθώς ως οφσάιντ μιας και ο ο Ισπανός οριακά ήταν τελευταίος.

Η συνέχεια βρήκε τη Μπαρτσελόνα σταδιακά να ισορροπεί, με τους Καταλανούς στη συνέχεια να φέρνουν ξανά το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μπορεί ο Μέσι να βρέθηκε σε κακή βραδιά αυτό όμως δεν ίσχυε και για τον Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος αστέρας στο 77′ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας εκ νέου μπροστά την ομάδα του. Αυτή τη φορά ο Ζόρντι Άλμπα πάσαρε ιδανικά στον «Γκριζού» με τον Γάλλο να σημαδεύει την εστία του Ουνάι Σιμόν.

H Αθλέτικ Μπιλμπάο ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Οι Βάσκοι επιβραβεύτηκαν στην ύστατη προσπάθεια. Η «χρυσή» αλλαγή του Μαρθελίνο, Βιγιαλίμπρε στο 89′ ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας τον τελικό στην παράταση με τη Μπαρτσελόνα σε κατάσταση σοκ.

Εκεί όντας με κεκτημένη ταχύτητα και ψυχολογία στα ύψη οι Βάσκοι μέσα σε τρία λεπτά έφεραν… τούμπα όλο το παιχνίδι. Στο 93′ ο Ινιάκι Γουίλιαμς έγινε κάτοχος της μπάλας στα όρια της περιοχής. Ο έμπειρος επιθετικός βασάνισε τους αμυντικούς της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια εξαπέλυσε τρομερό σουτ. Η μπάλα ταξίδεψε στον αέρα και κατέληξε στο παραθυράκι του τερ Στέγκεν για το 3-2.

To σκορ αυτό διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε. Μάλιστα στο τέλος ο διαιτητής απέβαλε τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο του με τον VAR να του δείχνει τη κόκκινη κάρτα. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έτσι κατέκτησε το SuperCopa Ισπανίας στέλνοντας τη Μπαρτσελόνα σπίτι της με άδεια χέρια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ