ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μίλαν ενισχύεται παντού πριν την τελική αντεπίθεση τίτλου!

Η Μίλαν σκοπεύει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και ενισχύεται σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να κόψει πρώτη το νήμα της φετινής Σέριε Α.

Η Μίλαν ενισχύεται παντού πριν την τελική αντεπίθεση τίτλου!

Η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι δεν αστειεύεται. Όσο όλοι περίμεναν να ξεφουσκώσει εκείνη έχει… αρπάξει την κορυφή και δεν την αφήνει με τίποτα. Πλέον νομίζω ότι όλοι την λογίζουν σαν μια κανονικότατη διεκδικήτρια του τίτλου. Είναι γεγονός ότι οι «Ροσονέρι» έχουν υπερβάλλει εαυτό για να βρίσκονται πρώτοι σε αυτό το σημείο της σεζόν. Το ρόστερ τους έχει ακόμα αρκετές ελλείψεις σε ποιότητα και βάθος. Γι’ αυτό φρόντισαν όσο μπορούν να ενισχυθούν και να γεμίσουν τις επιλογές τους. Μετά την απόκτηση του Μεϊτέ ακολούθησε εκείνη του Μάντζουκιτς τη στιγμή που απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για Τομόρι. Τρεις διαφορετικοί παίκτες, σε τρεις διαφορετικές γραμμές, ο καθένας με έναν συγκεκριμένο ρόλο έρχονται να προστεθούν σε ένα σύνολο που… πετάει. Ναι η Μίλαν είναι έτοιμη για όλα.

Βάθος ο Μεϊτέ, εμπειρία ο Μάντζουκιτς

Η πρώτη χρονικά άφιξη ήταν εκείνη του Σουαλιχό Μεϊτέ. Ο 26χρονος Γάλλος χαφ είναι μια επιλογή με μηδενικό ρίσκο. Ήρθε σαν δανεικός από την Τορίνο, με χαμηλή οψιόν αγοράς και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Στα χαφ άλλωστε η Μίλαν διαθέτει μια εξαιρετική τριάδα που θα συνεχίσει να προηγείται στο ροτέισον. Κεσί, Μπενασέρ και Τονάλι είναι τρεις ποδοσφαιριστές με εξαιρετική παρουσία μέχρι στιγμής αλλά και τεράστια προοπτική για το μέλλον. Ο Μεϊτέ έρχεται σαν μια ακόμη λύση για αυτή τη γραμμή. Πρόκειται για έναν παίκτη που εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν με την Τορίνο το 2018, ωστόσο είχε καθοδική πορεία στη συνέχεια.

Αυτό ενδεχομένως λέει πολλά, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να μη σημαίνει απoλύτως τίποτα. Είναι διαφορετικά εκείνα που απαιτούνται για να ξεχωρίσεις σε ένα σύνολο όπως η Τορίνο και άλλη υπόθεση να εντάσσεσαι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ιταλίας. Μπορεί και της Ευρώπης. Η Μίλαν θα ζητήσει από τον Μεϊτέ λίγα και συγκεκριμένα πράγματα. Ο Γάλλος έχει την ποιότητα να σταθεί σαν μια αξιοπρεπής λύση όταν θα χρειαστούν ανάσες εκείνοι που βρίσκονται υψηλότερα στην ιεραρχία.

Ο Μάντζουκιτς είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Ο Κροάτης έρχεται και αυτός σαν συμπληρωματική λύση, αλλά και με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Κανείς δεν ξέρει σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται, αφού τον τελευταίο ένα χρόνο επέλεξε να κάνει… τουρισμό στην Κίνα. Παρόλα αυτά η χρόνια εμπειρία του στον πρωταθλητισμό και οι αμέτρητοι τίτλοι που έχει κατακτήσει μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ το νεανικό και άπειρο σύνολο του Πιόλι.

Φαίνεται μάλιστα ότι ο τεχνικός της Μίλαν προτιμά ένα βαρύ και ψηλό φορ στην κορυφή της επίθεσής του. Έναν… φονιά που θα τελειώνει τις φάσεις που υπόλοιποι φτιάχνουν για εκείνον. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του Ζλάταν. Ο Μάντζουκιτς λοιπόν έρχεται με την προοπτική να γίνει ο αντί-Ζλάταν ή ακόμα και ο παρτενέρ του Σουηδού σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Ελλείψει δεύτερου φορ και με μηδέν ευρώ κόστος δεν τον λες και άσχημη περίπτωση.

Απαραίτητος ο Τομόρι

Με τους Μεϊτέ και Μάντζουκιτς να είναι επίσημα «Ροσονέρι», η πιο σημαντική μεταγραφή είναι αυτή που δεν έχει γίνει ακόμα. Βέβαια πρόκειται για μια εντελώς τυπική διαδικασία αφού ο Φικάγιο Τομόρι δεδομένα θα αγωνίζεται στην ομάδα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Τα δύο βασικότερα κενά στο ρόστερ της Μίλαν εντοπίζονταν στις θέσεις των εξτρέμ και του στόπερ. Με τη μονιμοποίηση -και την απόδοση- του Λεάο στα πλάγια της επίθεσης, αυτό που έκαιγε περισσότερο ήταν το κέντρο της άμυνας.

Ο έμπειρος Κιάερ και ο νεαρός Γκάμπια είναι δύο τίμιες επιλογές αλλά όχι αυτό που ζητά μια ομάδα πρωταθλητισμού. Ο Τομόρι έρχεται να γίνει ο παρτενέρ του -εξαιρετικού- Ρομανιόλι και να αποτελέσει το τελευταίο κομμάτι μιας σούπερ και νεανικής αμυντικής γραμμής. Ο 23χρονος Άγγλος ξεπετάχτηκε πέρυσι υπό τις οδηγίες του Λάμπαρντ. Πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις που τον έφτασαν μέχρι την εθνική Αγγλίας. Φέτος όμως έχει παραγκωνιστεί εντελώς.

Ο Λάμπαρντ προτιμά τους Κρίστενσεν και Ρούντιγκερ πίσω από τους βασικούς Τιάγκο Σίλβα και Ζούμα. Έτσι δεν υπάρχει καθόλου χώρος για τον Τομόρι, ο οποίος πέρυσι έδειχνε έτοιμος να καθιερωθεί. Αυτή τη συγκυρία εκμεταλλεύτηκε η Μίλαν και έκανε δικό της τον παίκτη. Ένας δανεισμός με οψιόν -που δεν είναι υποχρεωτική- στα 30 εκατομμύρια μοιάζει εξαιρετικό deal. Ο Τομόρι που είδε την πορεία του στη Τσέλσι να ανακόπτεται βίαια, διψάει για ποδόσφαιρο.

Η Μίλαν του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο, φορώντας τη φανέλα ενός τεράστιου συλλόγου. Αν της βγει, θα τον αγοράσει και θα έχει το κεφάλι της ήσυχο για χρόνια. Αν δεν της βγει θα τον στείλει συστημένο πίσω στην Τσέλσι. Ο Τομόρι είναι ο μόνος εκ των τριών νεοαφιχθέντων που έρχεται με ξεκάθαρες προοπτικές βασικού. Το γεγονός πως αποτελεί προσωπική επιλογή του Παόλο Μαλνίνι λέει πολλά. Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της Μίλαν δήλωσε ότι ο παίκτης βρισκόταν στο στόχαστρο από το καλοκαίρι. Τον χαρακτήρισε μάλιστα τέλειο για την ομάδα.

Στην κορυφή με αυτούς που δεν ήθελε κανείς

Η φετινή επιστροφή της Μίλαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο είναι κάτι που έχει εκπλήξει και χαροποιήσει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Τα τελευταία χρόνια το κλαμπ βίωσε μια πραγματικότητα που καθόλου δεν ταιριάζει στη φύση και την ιστορία του. Φέτος κόντρα σε κάθε πρόβλεψη διεκδικεί, όχι απλά την επιστροφή στο προσκήνιο, αλλά την κούπα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η αγωνιστική ανάσταση της Μίλαν προέκυψε μέσα από αμιγώς ποδοσφαιρικά αίτια.

Δεν ήταν τα λεφτά που διαφοροποίησαν τα δεδομένα. Οι «Ροσονέρι» συνέχισαν να δουλεύουν με ανάλογα -ίσως και χαμηλότερα- μπάτζετ όπως όλα τα τελευταία χρόνια. Απλά αυτή τη φορά όλα δούλεψαν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται καθαρά για περίπτωση στοχευμένου πλάνου. Με δεδομένο ότι ο βασικότερος υπεύθυνος για αυτή τη βελτίωση είναι ο Στέφανο Πιόλι, μάλλον η τύχη έπαιξε τεράστιο ρόλο. Ένας προπονητής χωρίς καμία μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό του, που αμφισβητήθηκε έντονα πριν καν αναλάβει επίσημα είναι εκείνος που οδηγεί τη Μίλαν στην κορυφή.

Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Οι «Ροσονέρι» παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Παίκτες που θεωρούνταν τελειωμένοι, κάνουν τη διαφορά και αλλάζουν επίπεδο. Ο Μπενασέρ, ο Κεσί, ο Καλάμπρια, ο Τσαλχάνογλου, ο Ρομανιόλι είναι όλοι τους ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν ότι έχασαν την ευκαιρία να γίνουν… πρωτοκλασσάτοι. Ότι δεν έχουν αυτό το κάτι. Φέτος όλοι αυτοί μαζί με τον 39χρονο Ζλάταν είναι πρώτοι στη Σέριε Α. Οι τρεις χειμερινές μεταγραφές κινούνται ακριβώς στο ίδιο σκεπτικό.

Μεϊτέ, Μάντζουκιτς και Τομόρι είναι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας παίκτες που δεν κερδίζουν θέση στα πρωτοσέλιδα. Κανείς δεν θα τους σκεφτόταν σαν επιλογές για την αναβάθμιση μιας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Κι όμως η Μίλαν τους πήρε. Και κάτι μας λέει ότι και οι τρεις θα βοηθήσουν. Με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν μας παίρνει να πούμε και κάτι άλλο. Κι αν στο τέλος της χρόνιας παίκτες και οπαδοί της ομάδας βρεθούν να πανηγυρίζουν τον τίτλο στο Ντουόμο θα μιλάμε για το πιο… γλυκό πρωτάθλημα στην τεράστια ιστορία τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ