ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Γιουβέντους: Ήρθε η ώρα της πτώσης μιας αυτοκρατορίας;

Η Γιουβέντους βρίσκεται στο -10 από την κορυφή της Serie A και για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να χάσει τον τίτλο της είναι πιο ζωντανό από ποτέ.

Γιουβέντους: Ήρθε η ώρα της πτώσης μιας αυτοκρατορίας;

Η Γιουβέντους κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Νάπολι στο Σούπερ Καπ Ιταλίας και να το κατακτήσει, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φτάνει τα 760 γκολ στην καριέρα του. Έτσι, ο Πορτογάλος αστέρας έγινε και επίσημα ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών. Τα χαμόγελα και οι πανηγυρισμοί, ωστόσο, δεν κρύβουν τον προβληματισμό στο Τορίνο. Γιατί αυτό;

Προ ολίγων ημερών, η ομάδα του Πίρλο δεν έπεισε και ηττήθηκε από την Ίντερ στο «Σαν Σίρο». Έμεινε έτσι ακόμα περισσότερο πίσω στο βαθμολογικό πίνακα και απομακρύνθηκε από την κορυφή. Εκεί δεσπόζει μόνη πρώτη η Μίλαν με δέκα βαθμούς διαφορά. Ανάμεσα τους, η Ρόμα, η Νάπολι και η Ίντερ. Ποιος ευθύνεται, όμως, για τη φετινή εικόνα της Γιουβέντους;

Φταίει μήπως ο Πίρλο;

Η απόδοση ευθυνών σε έναν προπονητή, που αναλαμβάνει για πρώτη του φορά ομάδα και μάλιστα τέτοιου επιπέδου δεν είναι δυνατή. Τουλάχιστον όχι η ολική ευθύνη. Μερική, ναι. Φυσικά, ο Πίρλο αποτέλεσε ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών αλλά αυτό δεν του έκλεισε κάποιο συμβόλαιο με τους πάγκους. Το ταλέντο ως ποδοσφαιριστής δεν συνεπάγεται και την προπονητική επιτυχία.

Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που δεν τα καταφέρνει. Στον αντίποδα, πολλοί προπονητές, που δεν έκαναν μεγάλη καριέρα ως παίκτες, τα πηγαίνουν περίφημα στους πάγκους. Ο Πίρλο είναι προφανές ότι θέλει να δώσει το στίγμα του στην ομάδα. Όπως ακριβώς κάθε προπονητής. Όταν όμως δεν έχεις το προσωπικό σου στυλ παιχνιδιού λόγω της απειρίας στη θέση, πώς ακριβώς να το μεταδόσεις στην ομάδα σου; Και ειδικά όταν αυτή η ομάδα είναι τόσο επιτυχημένη, το «βάρος» είναι μεγάλο. Να συνεχίσεις το έργο των προηγούμενων, που έχουν βάλει το τραίνο στις ράγες; Ή να ρισκάρεις και να επιχειρήσεις να δώσεις τη δική σου ταυτότητα στην ομάδα; Ένα ερώτημα, το οποίο ενδεχομένως σε ομάδες του επιπέδου της Γιουβέντους, είναι ερώτημα-παγίδα.

Μήπως πρέπει να χάσει το θρόνο της η Γιουβέντους;

Η συνεχής επιτυχία πολλές φορές θολώνει την κρίση μίας ομάδας και αδυνατεί να δει τα κενά, που προκύπτουν. Η Γιουβέντους φέτος είναι φυσικά εντός στόχων και κανείς νοήμων δεν μπορεί να την ξεγράψει και από το πρωτάθλημα. Άλλωστε, έχει υποστεί μόλις δύο ήττες και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της λίγκας. Ωστόσο, οι έξι ισοπαλίες στις οποίες έχει περιοριστεί τη φετινή χρονιά προκαλούν προβληματισμό. Κι αυτό γιατί δείχνει πως η ομάδα δεν μπορεί να κρατήσει τη νίκη όταν βρίσκεται μπροστά ή και να την διεκδικήσει όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Αυτό, όπως φαίνεται, ήταν αρκετό στους αντιπάλους της για να την αφήσουν στην 5η θέση του πίνακα. Και κυρίως, για να την κάνουν να «χάσει» την αίσθηση του φόβητρου, που διέθετε πάντα. Η φετινή Γιουβέντους φαίνεται πιο ανταγωνίσιμη από κάθε άλλη χρονιά. Ειδικά οι διεκδικητές του τίτλου, πλέον, την κοιτάζουν στα ίσια και διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη στα ντέρμπι τους. Αν το υπόλοιπο της χρονιάς κυλήσει έτσι, πολύ πιθανό η Γιουβέντους να χάσει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας. Και το γεγονός αυτό να την κάνει να εντοπίσει τα λάθη της, προκειμένου να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή την επόμενη σεζόν.

Ίσως, τελικά, ένα «χαστούκι» τέτοιου μεγέθους την ταρακουνήσει και τη βοηθήσει να ανασυγκροτηθεί. Να χτίσει στα λάθη της και να δοθεί χρόνος στον Πίρλο να βρει το δικό του δρόμο, στον οποίο θα βάλει τη Γιουβέντους. Γιατί προς στιγμήν, το μοναδικό που βγαίνει προς τα έξω, είναι ένας Πίρλο που πηγαίνει στα χαμένα και τα αποτελέσματα τα παίρνει η «φανέλα».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ