ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ βαριά «άρρωστη», Γκλάντμπαχ για τα αστέρια!

Η Γκλάντμπαχ με «όπλο» τους αμυντικούς της που πέτυχαν τρία γκολ(!), επικράτησε με 4-2 της Ντόρτμουντ κι έκανε... άλμα τετράδας.

Ντόρτμουντ βαριά «άρρωστη», Γκλάντμπαχ για τα αστέρια!

Με «κλειδί» τις στημένες φάσεις, όπου βρήκε τρία από τα τέρματα της, η Γκλάντμπαχ «καθάρισε» την Ντόρτμουντ (4-2), την προσπέρασε στη βαθμολογία και κάνει ξανά όνειρα για… Champions League. Δεύτερη σερί ήττα σε λίγες ημέρες για τους Βεστφαλούς μετά από εκείνη κόντρα στη Λεβερκούζεν, με την εικόνα τους να προβληματίζει. Άρχισαν να παίρνουν μπρος τα «Πουλάρια» που πλέον βρίσκονται εντός τετράδας

Δώστε μας χίλια μάτια να βλέπουμε τέτοια ημίχρονα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρομερό ρυθμό και στο 7′ η Γκλάντμπαχ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Χόφμαν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, με τον Μπούρκι να διώχνει το πλασέ του. Ό,τι δεν πέτυχαν οι γηπεδούχοι τότε, το κατάφεραν όμως τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Χόφμαν εκτέλεσε φάουλ πολύ μακριά από την περιοχή, με τον Ελβέντι να πετάγεται με κεφαλιά και να κάνει το 1-0!

Η Ντόρτμουντ δεν «ζαλίστηκε» από το γκολ και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Μάλιστα, στο 22′ κατάφερε να ισοφαρίσει με την πρώτη της ουσιαστικά καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Σάντσο έβγαλε την κάθετη στον Χάαλαντ κι εκείνος από τρομερά δύσκολη γωνία βρήκε δίχτυα για το 1-1! Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν έξι λεπτά αργότερα να πετύχουν και την ολική ανατροπή με ένα «μαγικό» γκολ. Μπέλινχαμ και Σάντσο έκρυψαν την μπάλα και ο Χάαλαντ δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 2-1!Η χαρά των Βεστφαλών, όμως, δεν κράτησε παρά μόνο για τέσσερα λεπτά.

Ο Μπούρκι έκανε τραγικό διώξιμο στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στιντλ και ο Ελβέντι πρόλαβε τους πάντες και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας τον… Χάαλαντ και το ματς σε 2-2! Ο φρενήρης ρυθμός του πρώτου μέρους δεν έλεγε να κοπάσει και τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Χούμελς πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Ζόμερ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σάντσο στο 39′. Η Γκλάντμπαχ είχε την ευκαιρία της κι αυτή τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά ο Νοιχάους δε σημάδεψε σωστά από πλεονεκτική θέση, με το 2-2 να μένει ως σκορ ημιχρόνου.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πήρε το τρίποντο με γκολάρα και την… αχίλλειο πτέρνα της Ντόρτμουντ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο, με γκολ της Γκλάντμπαχ. Μάλλον, καλύτερα με μια γκολάρα πάλι αμυντικού για τα «Πουλάρια». Ο Μπενσεμπάινι έκανε «άρρωστο» κόψιμο της μπάλας στον Μπραντ και με φαλτσαριστό σουτ πέρασε την μπάλα σχεδόν από το «μάτι» της βελόνας, κάνοντας το 3-2! Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και λίγο έλειψε να ξανασκοράρουν στο 54′. Ο Πλεά βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά μετά από αυτό το σημείο. Η Ντόρτμουντ πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει την ισοφάριση στο ματς. Από την άλλη, η Γκλάντμπαχ αμυνόταν και έψαχνε να βρει την ευκαιρία της στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 75′, αλλά ο Ζόμερ έδιωξε το σουτ του Γκερέιρο μέσα από την περιοχή. Κι αφού η Ντόρτμουντ δεν ισοφάρισε τελικά δέχθηκε και τέταρτο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Νόιχαους, ο Τουράμ νίκησε τους πάντες στον αέρα κι έκανε το 4-2!

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους στην κόντρα και στο 83′, ο Μπούρκι απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Εμπολό. Η Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία της να μειώσει στις καθυστερήσεις, με τον Ζόμερ να διώχνει το μακρινό σουτ του Μουκοκό.

Ωστόσο, το 4-2 δεν άλλαξε, με την Γκλάντμπαχ να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια Ντόρτμουντ που προβλημάτισε και ηττήθηκε για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα. Με το τρίποντο αυτό, τα «Πουλάρια» έφτασαν τους 31 βαθμούς σε 18 αγωνιστικές, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι Βεστφαλοί έπεσαν στην 5η θέση κι έμειναν στους 29 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπενσεμπάινι, Χόφμαν (65′ Τουράμ), Νόιχαους, Κράμερ, Ζακαρία (84′ Χέρμαν),  Στιντλ (70′ Βολφ), Πλεά (70′ Εμπολό).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι, Μορέι (87′ Τίγκες), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλινγκχαμ (80′ Μουκοκό), Σάντσο, Ρόις (71′ Ρέινα), Μπραντ, Χάαλαντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ