ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Δεύτερη… χειρότερη πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ! (pic)

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ίσως στη χειρότερη κατάσταση της τη φετινή σεζόν και η σύγκριση με τον που βρισκόταν πέρσι τέτοια εποχή το αποδεικνύει περίτρανα.

Δεύτερη… χειρότερη πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ! (pic)

Την περασμένη σεζόν όλος ο κόσμος θαύμασε τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Γι’ αυτό δύσκολα μπορεί κάποιος να αμφιβάλλει. Οι «κόκκινοι» ήταν μια… μηχανή και σάρωσαν τα πάντα στο δρόμο τους προς την κατάκτηση της Premier League. Του πρώτου τους πρωταθλήματος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ πήγαινε «τρένο» σχεδόν όλη τη σεζόν. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε η διακοπή λόγω του κορονοϊού, ενδέχεται να έσπαγε ακόμα περισσότερα ρεκόρ από αυτά που πέτυχε. Όπως είναι λογικό, η μεγαλύτερη μερίδα του φιλάθλου κοινού την περίμενε το ίδιο δυνατή και φέτος.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν ισχύει. Η Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν μοιάζει να είναι «σκιά» του εαυτού της. Η ομάδα μηχανή που εντυπωσίασε τους πάντες με τη σταθερότητα της δεν υφίσταται πλέον. Οι «κόκκινοι», βέβαια, θα μπορούσαν να πουν ότι έχουν χτυπηθεί όσο λίγοι από ατυχίες. Οι Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Τζο Γκόμες θα χάσουν λογικά όλη τη σεζόν, αμφότεροι με αρκετά σοβαρούς τραυματισμούς. Γενικά, οι περισσότεροι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έχουν χάσει παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Ουσιαστικά, από τη βασική ενδεκάδα, μόνο οι Ρόμπερτσον και Βαϊνάλντουμ παραμένουν… βιονικοί.

Όπως είναι λογικό, οι απουσίες έχουν αντίκτυπο και στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Φαμπίνιο που ήταν εξαιρετικός ως αμυντικό χαφ έχει πλέον μετατοπιστεί μόνιμα στο κέντρο της άμυνας. Παράλληλα, το rotation της ομάδας έχει μικρύνει αρκετά. Γι’ αυτό και η κόπωση αρκετών παικτών είναι ένα θέμα που καλείται να λύσει ο Γιούργκεν Κλοπ. Εξάλλου, το να μην κάνει προετοιμασία μια ομάδα που βασίζεται πολύ στο physical παιχνίδι και στο συνεχές pressing δεν τη βοηθάει και ιδιαίτερα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Λίβερπουλ

Μόνο η Τσέλσι.. χειρότερη από της Λίβερπουλ

Αυτό είναι εμφανές στη Λίβερπουλ, μέσα από τα αποτελέσματα της. Οι «κόκκινοι» χάνουν συνεχώς βαθμούς και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχουν πανηγυρίσει τρίποντο εδώ και πέντε αγωνιστικές, ενώ δεν έχουν σκοράρει στις τέσσερις τελευταίες. Έχασαν το αήττητο του «Άνφιλντ» μετά από 68 παιχνίδια. Κάτι που ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε απίθανο να συμβεί. Καμία σχέση δηλαδή με την περσινή σεζόν. Μάλιστα, ένα στατιστικό με τη συγκομιδή της στο ίδιο σημείο της χρονιάς πέρσι αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Οι «κόκκινοι» έπειτα από 19 παιχνίδια πέρυσι, όταν κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου, είχαν 55 βαθμούς. Φέτος, είναι στους 34 σε ένα πολύ πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα με την πρώτη 6άδα να δίνει τεράστια μάχη για όλες τις θέσεις. Το -21 είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση που έχει παρουσιάσει πρωταθλήτρια ομάδα την αμέσως επόμενη σεζόν στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου. Η… κορυφαία σε αυτή την αρνητική επίδοση είναι η Τσέλσι που το 2015 είχε κατακτήσει την κορυφή στη δεύτερη θητεία του Μουρίνιο και αμέσως μετά έπεσε στο -26 στην βαθμολογία!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ