ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μια του κλέφτη, δύο του ψεύτη…

Ζόρικα τα πράγματα στη Ρεάλ για τον Ζιντάν, λίγους μόλις μήνες μετά τις τελευταίες δυσκολίες

Μια του κλέφτη, δύο του ψεύτη…

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά τρεις φορές έχει βρεθεί σε πάνδεινη θέση στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζινεντίν Ζιντάν. Η τρίτη είναι αυτή που βιώνει τις τελευταίες ημέρες στην ισπανική πρωτεύουσα ο Γάλλος τεχνικός. Τις τελευταίες δύο κατάφερε να τις… σκαπουλάρει, αυτή τη φορά θα είναι το ίδιο ικανός/τυχερός;

Πάει πιο κάτω για τη Ρεάλ;

Οι δύο ήττες της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ σε ισάριθμές αναμετρήσεις με τη Σαχτάρ πολλοί πίστευαν πως θα είναι το low point της φετινής ομάδας. Με την «βασίλισσα» στο χείλος του γκρεμού, ο Πέρεθ έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης στον Ζιντάν. Αυτός του έδειξε πως είχε δίκιο, καταφέρνοντας να ανατρέψει την κατάσταση προσωρινά. Η επικράτηση επί της Γκλάντμπαχ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, της έδωσε έστω και επεισοδιακά την πρώτη θέση του ομίλου. Στη συνέχεια οι νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Ατλέτικο, Σεβίλλη και την Μπιλπάο έδειξαν πως η ομάδα είχε βγει από τη δύσκολη θέση. Όμως το πρόβλημα είχε απλά «κουκουλωθεί».

Έλτσε και Οσασούνα έβαλαν δύσκολα στη Ρεάλ, αποσπώντας εύκολα τον βαθμό. Στη συνέχεια ήρθε η δίκαιη ήττα από την Μπιλμπάο για το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το αποκορύφωμα ήταν η ήττα από την Αλκογιάνο της 3ης κατηγορίας! Ήττα η οποία δεν ήρθε από ροτέισον του «Ζιζιού», αλλά από την μισή βασική ενδεκάδα! Ακόμα και για τη Ρεάλ που βρίσκει συνεχώς νέο τρόπο για να μένει εκτός Κόπα Ντελ Ρέι, αυτό ήταν ιστορικό χαμηλό.

Τι πήγε στραβά;

Τι φταίει όμως για αυτή την αγωνιστική καθίζηση; Πως είναι δυνατόν οι παίκτες που πέρσι κατάφεραν να σηκώσουν το πρωτάθλημα, φέτος να είναι στο -7 από την κορυφή και με την Ατλέτικο να έχει παιχνίδι λιγότερο; Η αλήθεια είναι πως αν δεις ένα παιχνίδι της Ρεάλ, μπορείς εύκολα να βγάλεις συμπεράσματα.

Παιχνίδι χωρίς φαντασία, καμία νέα έμπνευση και το εύκολο γκολ έχει γίνει πλέον… δύσκολο γκολ. Χαρακτηριστικά που το παιχνίδι των «μερένεχες» είχε τα τελευταία χρόνια, φέτος απουσιάζουν για τα καλά. Ακόμα πρέπει να αναφερθεί πως η περσινή σεζόν δεν θα έπρεπε να ληφθεί ως γνώμονας. Πέρσι η Μπάρτσα ήταν το ίδιο «άρρωστη» με φέτος στον δεύτερο γύρο και απουσίαζε ο παράγοντας Ατλέτικο. Χρειάστηκε ακόμα ο Ράμος να ντύνεται φορ στα μισά παιχνίδια και ο Καρίμ Μπενζεμά να κάνει σεζόν καριέρας. Κανένας δεν μπορεί να «πάρει» από τη Ρεάλ τον περσινό τίτλο, όμως χρειάστηκαν αρκετές «συμπτώσεις» για να σηκώσει τελικά το τρόπαιο.

Φέτος οι λίγοι που «τραβούν κουπί» είναι οι μεγάλοι Μόντριτς και Μπενζεμά. Ο Μόντριτς στα 35 του σχεδόν δεν χάνει παιχνίδι, αναγκασμένος να γίνει «βιονικός» για αν μην χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος η ομάδα του. Ο Μπενζεμά από την άλλη, μπορεί να μην έχει την ίδια τύχη στο σκοράρισμα με πέρσι, αλλά μετά από αυτόν είναι το… χάος! Πρώτος σκόρερ με 8 τέρματα σε ολόκληρη τη σεζόν είναι απογοητευτικός αριθμός. Όμως υπάρχει ένας ακόμη χειρότερος. Ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας είναι η τριπλέτα των χαφ Βαλβέρδε-Μόντριτς-Κασεμίρο, με μόλις 3 γκολ! Την ίδια ώρα που κάθε άλλος επιθετικός… ψάχνεται.

Το ροτέισον που… δεν έγινε (αλλά ούτε μπορούσε να γίνει)

Όπως προαναφέραμε, ο Μόντριτς έχει παίξει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι φέτος. Με 15 γεμάτα ενενηντάλεπτα στα τελευταία 16 παιχνίδια, ο Κροάτης έχει σχεδόν σκάσει. Ο Κρός δεν βγαίνει ούτε μέχρι το… περίπτερο με 14 συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ και ο Κασεμίρο έχει εκτοπίσει σχεδόν ολοκληρωτικά τον Βαλβέρδε. Εναλλακτικές στην επίθεση δεν υπάρχουν, με τον Μαριάνο να μην προσφέρει ανταγωνισμό στον Μπενζεμά. Παράλληλα Βινίσιους και Ροντρίγκο δεν έχουν πάρει στις πλάτες τους την ομάδα, με τις δυσκολίες τους στην Μαδρίτη να συνεχίζονται. Ο Ασένσιο επέστρεψε από τον σοβαρότατο τραυματισμό του και θα χρειαστεί χρόνο για να κριθεί.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως που επισκιάζει αυτές των Μιλιτάο και Οντριοθόλα είναι ο Εντέν Αζάρ. Περνώντας πλέον πιο πολύ χρόνο στο ιατρικό κέντρο της ομάδας, ο Βέλγος δεν θυμίζει σε τίποτα (ούτε και φέτος) τον παίκτη της Τσέλσι. Ακόμα και όταν πατάει στον αγωνιστικό χώρο, οι εμφανίσεις του δεν είναι αυτές που πληρώνεις 100 εκατομμύρια ευρώ για να δεις. Την ίδια ώρα ο Όντεγκαρντ που πέρσι ξετρέλανε τους πάντες στην Σοσιεδάδ βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον επόμενο δανεισμό του.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος, στον Ζιντάν πέφτουν σχεδόν όλες οι κατηγορίες για αυτή την κατάσταση. Όμως είναι ο «Ζιζιού» ο μοναδικός υπαίτιος; Μάλλον όχι είναι η απάντηση. Σίγουρα φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον τρόπο που χειρίστηκε μερικές καταστάσεις (Χάμες, Μπέιλ κτλ.), όμως δεν έλαβε και την έμπρακτη στήριξη που χρειαζόταν από την διοίκηση. Το καλοκαίρι πέρασε και ούτε ένας παίκτης δεν ήρθε στη Ρεάλ, παρά τα εμφανή προβλήματα της. Αντίθετα αποχώρησαν αρκετοί, μειώνοντας τον αριθμό παικτών στην ομάδα. Από εκεί που υπήρχε τουλάχιστον ένας μεγάλο μέγεθος ρόστερ, πλέον υπήρχαν ανοικτές τρύπες. Ακόμα οι παίκτες που αποκτήθηκαν με το βλέμμα στο μέλλον, δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες που τους δόθηκαν. Άλλωστε δεν προορίζονταν τόσο γρήγορα να αποκτήσουν τέτοιο ρόλο.

Το βλέμμα στην επόμενη σεζόν μάλλον χωρίς τον Ζιντάν

Η Ρεάλ δείχνει να πιστεύει πάλι στον Ζιντάν, όμως αυτή είναι η πλέον κρισιμότερη καμπή της καριέρας του στη Μαδρίτη ως προπονητής. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και όλα δείχνουν πως οι «μερένχες» θα προσπαθήσουν να κάνουν μονάχα περιορισμό της ζημιάς για τη σεζόν. Με τη Μπαρτσελόνα επίσης παροπλισμένη, η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα φαίνεται η μόνη παρηγοριά. Οι απαιτήσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ σίγουρα είναι όπως κάθε χρονιά υψηλές, όμως δύσκολα θα υλοποιηθούν.

Πλέον το βλέμμα των «Μερένχες» μάλλον θα στραφεί στην επόμενη σεζόν. Με τον εφιάλτη του κορονοΐού (λογικά) εκτός καθημερινότητας και με το «νέο» της γήπεδο έτοιμο, η Ρεάλ θα κοιτάξει να κάνει μια νέα αρχή. Παίκτες όπως οι Χάλαντ και Πογκμπά βρίσκονται στο στόχαστρο, όμως ο Εμπαπέ ήταν και θα παραμείνει ο κορυφαίος στόχος της, έτοιμος να οδηγήσει την νέα γενιά αστέρων της ομάδας. Η λογική λέει ακόμα πως ο Ζιντάν δεν θα είναι στον πάγκο της μετά το πέρας του καλοκαιριού.

Ο Γάλλος γνωρίζει καλά πότε είναι η ώρα να αποχωρήσει κάποιος και δεν είναι άνθρωπος που θα κάτσει πάνω στο συμβόλαιό του. Ξέρει πως αν δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη δουλειά, θα αφήσει την θέση του για κάποιον άλλο. Αν δεν φέρει ολική ανατροπή της κατάστασης, τόσο η αγάπη του για τον σύλλογο όσο και το όνομα που έχει δημιουργήσει δεν του «επιτρέπουν» να μείνει. Εδώ είχε το θάρρος να αποχωρήσει λίγες μέρες μετά από κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα θα φοβηθεί;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ