ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Κορυφαία ενδεκάδα με… «πειρατή» Εν-Νεσίρι και «πουλάρια»!

Μερικές επιστροφές από την ενδεκάδα της περασμένης αγωνιστικής, με την Γκλάντμπαχ και τη Λυών να έχουν νέες προσθήκες

Κορυφαία ενδεκάδα με… «πειρατή» Εν-Νεσίρι και «πουλάρια»!

Κάτσαμε, τους ξεχωρίσαμε και τους βάλαμε στην ενδεκάδα μας για την αγωνιστικής! Οι παρακάτω παίκτες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έκανα το καλύτερο για τις ομάδες τους και εμείς τους επιλέξαμε να απαρτίσουν την ενδεκάδα μας στον Βασιλιά για το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Τερματοφύλακας – Λούκας Σκορούπσκι (Μπολόνια)

Εξαιρετικός μεν, αλλά δεν απέτρεψε την ήττα δε. Η Μπολόνια ηττήθηκε με 2-0 από τη Γιουβέντους στο Καμπιονάτο, όμως το σκορ θα μπορούσε να είχε λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Λούκας Σκορούπσκι δεν αγωνιζόταν. Ο Πολωνός πορτιέρο μπορεί να μάζεψε δύο φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του, όμως αν δεν πραγματοποιούσε μια σειρά σπουδαίων αποκρούσεων ο διασυρμός θα ήταν σχεδόν βέβαιος. Κάτι που οι συνολικά 10 αποκρούσεις του στο παιχνίδι κάνουν ακόμα πιο εύκολα κατανοητό.

Αριστερό Μπακ – Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ)

Δεν είναι η φυσική του θέση, αλλά κάπως έπρεπε να τον χωρέσουμε! Η Γκλάντμπαχ διέλυσε την μεγάλη της αντίπαλο, Ντόρτμουντ, στο ντέρμπι των «μπορούσεν». Ο Ελβετός παίκτης των «πουλαριών» έδειξε στους αντίπαλους αμυντικούς πως να «κάνουν σωστά τη δουλειά», ανοίγοντας αρχικά το σκορ. Στη συνέχεια και μετά την προσωρινή ανατροπή του Χάαλαντ, σκόραρε πάλι για να ισοφαρίσει. Από εκεί και πέρα περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα και οι συμπαίκτες του παρέλαβαν τη μπαγκέτα. Η Ντόρτμουντ περισσότερο απειλήθηκε παρά απείλησε και έτσι η Γκλάντμπαχ έφτασε στη σπουδαία νίκη με 4-2.

Κεντρικός Αμυντικός – Μαρσέλο (Λυών)

Γίνεται μέσα σε ένα χρόνο και κάτι ψιλά να αλλάξεις τα λόγια μιας ολόκληρης κερκίδας; Ο Μαρσέλο της Λυών δείχνει πως μάλλον γίνεται. Από εκεί που πέρσι τα… άκουγε πολύ άσχημα από την εξέδρα των λυωναί, πλέον κάνει τα πάντα για την ομάδα του. Απέναντι στην Σεντ Ετιέν ο Βραζιλιάνος πήρε εν μέρει πάνω του το παιχνίδι, σκοράροντας δύο τέρματα παρότι είναι αμυντικός. Με τους φιλοξενούμενους να κρατούν απαραβίαστη την εστία τους, ο 33χρονος αμυντικός ήταν το λιγότερο καταλυτικός παράγοντας της νίκης.

Κεντρικός Αμυντικός – Κριστιάν Ρομέρο (Αταλάντα)

Γερή… κανονιά έφαγε αυτή την αγωνιστική η Μίλαν, η οποία ηττήθηκε οδυνηρά στο «Σαν Σίρο» με 3-0 από την Αταλάντα. Η ομάδα του Μπέργκαμο δεν προερχόταν από καλό σερί, όμως στο Μιλάνο πραγματικά οργίασε. Ξεκινώντας από την άμυνα, η απόδοση της Αταλάντα ήταν σχεδόν άριστη. Και για αυτό φρόντισε να υπογράψει ο Κριστιάν Ρομέρο. Ο Αργεντίνος αμυντικός εκτός από την αποτελεσματικότητα του στην άμυνα, έκανε… επίδειξη και στην επίθεση. Σκοράροντας ένα τέρμα και με μια ασίστ, συνέβαλε τα μέγιστα στη «δολοφονία» της Μίλαν.

Δεξί Μπακ – Λεό Ντιμπουά (Λυών)

Ακόμη ένας «λυωναί» από τον θρίαμβο της Λυών στο ντέρμπι τoυ Ρον-Αλπ με την Σεντ Ετιέν. Οι γηπεδούχοι ήταν ανήμποροι να αναπτυχθούν επιθετικά, ενώ την ίδια ώρα δεχόντουσαν τη μια φάση μετά την άλλη. Μια κατάσταση εντελώς αντίθετη από αυτή που είχε η Λυών. Ο Λεό Ντιμπουά «όργωνε» τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση. Το «0» στην άμυνα αλλά και οι δύο τελικές πάσες του μαρτυρούν την επιτυχία του στον συγκεκριμένο αγώνα.

Κεντρικός Μέσος – Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου)

«Βλέπω τον καλύτερο νεαρό μέσο του κόσμου στα μάτια σου» είχε πει πριν μερικά χρόνια ο Πεπ Γκουραντιόλα απευθυνόμενος στον Γιόσουα Κίμιχ. Και μάλλον δεν έπεσε έξω. Ο Γερμανός χαφ συνεχίζει να αγωνίζεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και η Σάλκε ήταν το επόμενο θύμα του. Η ουραγός της Μπουντελίγκα δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στην πρωτοπόρο Μπάγερν και ηττήθηκε με το βαρύ 4-0. Απόλυτος μαέστρος του γηπέδου ο Κίμιχ με 3 τελικές πάσες και ακόμα περισσότερες… πάρε-βάλε μπαλιές.

Κεντρικός Μέσος – Φλόριαν Νόιχαους (Γκλάντμπαχ)

Ακριβώς όσα έκανε απέναντι στη Μπάγερν έκανε και κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Φλόριαν Νόιχαους. Ο Γερμανός χαφ είναι από τους πλέον περιζήτητους παίκτες στη Μπουντεσλίγκα και δικαιολογημένα. Στο ντέρμπι με τους Βεστφαλούς, ο Νόιχαους ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του Μάρκο Ρόζε και το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό. Οι δύο ασίστ και η τελική νίκη ήταν σίγουρα αυτό που έψαχναν τα «πουλάρια» και ο νεαρός ποδοσφαιριστής για τη συνέχεια.

Αριστερό Εξτρέμ – Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Όσο έχει τον Εμπαπέ η Παρί δεν έχει λόγο να φοβάται! Ο Νεαρός σούπερ σταρ των Παριζιάνων ήταν πάλι ο… παράγοντας Χ απέναντι στη Μονπελιέ. Αρχικά, άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Στο δεύτερο μισό η Παρί τα βρήκε λίγο ζόρικα, όμως φώναξε πάλι «παρών». Σε ένα τρίλεπτο… ροντέο, ο νεαρός Γάλλος επιθετικός μοίρασε ένα γκολ και σκόραρε άλλο ένα! Το τέρμα του Ικάρντι που μεσολάβησε εκτόξευσε το σκορ στο 4-0, χαρίζοντας ακόμα μια νίκη στους πρωτευουσιάνους.

Επιθετικός Μέσος – Ραούλ Γκαρθία (Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Εμπνευσμένος με την έλευση του Μαρθελίνιο στη Βασκωνία φαίνεται πως είναι ο Ραούλ Γκαρθία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν on-fire απέναντι στην Χετάφε αυτή την αγωνιστική, κάτι που αποτύπωσε με την εμφάνισή του στο εντυπωσιακό 5-1. Αν και πλέον οδεύει στα 35 του, ο Γκαρθία δεν σταματάει να… καλπάζει. Και οι Μαδριλένοι το κατάλαβαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς τους τιμώρησε με 2 τέρματα και μια οδυνηρή ήττα.

Δεξί Εξτρέμ – Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Ο Μο Σαλάχ είναι ίσως ο μοναδικός διασωθέντας από το… ναυάγιο της Λίβερπουλ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το FA Κύπελλο. Με δύο υπέροχα γκολ, ο Αιγύπτιος επιθετικός έκανε ότι μπορούσε ο ίδιος για την ομάδα του. Ωστόσο οι συμπαίκτες του δε κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του. Στην επίθεση μπορεί να… ρόκαρε, όμως η ελαττωματική άμυνα ήταν αυτή που πρόδωσε τη Λίβερπουλ και τον Σαλάχ, ο οποίος είχε παραπάνω από θετικό πρόσημο με την εμφάνιση του.

Κεντρικός Επιθετικός – Γιούσεφ Εν-Νεσίρι (Σεβίλλη)

Γίνεται και δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο Εν-Νεσίρι να πετυχαίνει χατ-τρικ με τη Σεβίλλη στο πρωτάθλημα: Φυσικά και γίνεται. Και έγινε! Ο Μαροκινός φορ δείχνει πως διανύει περίοδο τρομερής φόρμας και το επαλήθευσε ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Κάντιθ. Δίχως να κρατήσει τίποτα πίσω, ο Εν-Νεσίρι «εκτέλεσε» τους νεοφώτιστους με ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ για το τελικό 3-0. Αν και βρήκε δίχτυα και 4η φορά, το τέρμα του ορθώς ακυρώθηκε για οφσάιντ. Πλέον φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ της Πριμέρα μαζί με τον Λουίς Σουάρες με 12 «τεμάχια».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ