ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σεβίλλη

Πάπου Γκόμεζ: Ένας υποτιμημένος παιχταράς για τη Σεβίλλη!

Ο Πάπου Γκόμεζ είναι και επίσημα παίκτης της Σεβίλλη. Ο Μόντσι κατάφερε να πάρει με ψίχουλα έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Πάπου Γκόμεζ: Ένας υποτιμημένος παιχταράς για τη Σεβίλλη!

Ο Πάπου Γκόμεζ είναι ένας ποδοσφαιριστής που έκανε αργά το μπαμ. Όταν όμως το έκανε, ο θόρυβος που δημιούργησε ήταν μεγάλος. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Αργεντίνος βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σήμερα αποτελεί έναν από τους καλύτερους επιτελικούς χαφ στον κόσμο. Αρχηγός και απόλυτος ηγέτης της Αταλάντα έκανε άπαντες να απορούν που «έκρυβε» τόσα χρόνια  τέτοια ποιότητα. Η ονειρική του σχέση με τους «Μπεργκαμάσκι» χάλασε απότομα εξαιτίας ενός τσακωμού με τον Γκασπερίνι και η Σεβίλλη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ξοδεύοντας ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια πρόσθεσε στο ρόστερ της έναν παίκτη που αυτόματα την ανεβάζει επίπεδο.

Παγκόσμια κλάση από τα 28 και μετά

Η περίπτωση του Πάπου Γκόμεζ είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερη. Ένας ποδοσφαιριστής που μέχρι τα 28 ήταν απλά ένα καλό δεκάρι και από τα 28 και μετά εξελίχθηκε σε έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης. Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολή, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά δεν είναι. Την τελευταία τετραετία α ο Αργεντίνος δε λείπει από καμία λίστα κορυφαίων ποδοσφαιρικών περιοδικών και σάιτ με τους δέκα καλύτερους επιτελικούς μέσους στον κόσμο. Προφανώς αυτό δεν είναι τυχαίο. Βέβαια πριν από μερικά χρόνια ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να το φανταστεί.

Έπειτα από μια… συμπαθητική τριετία με τη φανέλα της Κατάνια, έφυγε το 2013 για την Ουκρανία και τη Μέταλιστ προκειμένου να… εξασφαλιστεί. Μετά από μόλις μία -αποτυχημένη- χρονιά επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Αταλάντα. Μόνο που η ομάδα από το Μπέργκαμο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Στην πρώτη χρονιά του Γκόμεζ, η Αταλάντα τερμάτισε 17η γλυτώνοντας στο τσακ τον υποβιβασμό. Η δεύτερη χρονιά κύλησε σε ανάλογους ρυθμούς. Οι «Μπεργκαμάσκι» εξασφάλισαν την παραμονή σχετικά πιο άνετα, ωστόσο και η ομάδα αλλά και ο Γκόμεζ δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο. Κάπου εκεί όμως άρχισε η εκτόξευση και για τους δύο. Γκόμεζ

Το καλοκαίρι του 2016 ο Γκασπερίνι αναλαμβάνει προπονητής και τα πάντα αλλάζουν. Η Αταλάντα συγκεντρώνει 72 βαθμούς -27 περισσότερους σε σχέση με τους 45 της προηγούμενες σεζόν- και τερματίζει τέταρτη. Απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτή την ξέφρενη πορεία ποιος άλλος; Ο Πάπου Γκόμεζ. Με 16 γκολ και 11 ασίστ φρόντισε όλοι να μάθουν το όνομά του. Έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Σε 252 συμμετοχές μέτρησε 59 γκολ και 71 ασίστ αποτελώντας τον κυριότερο εκφραστή τις πιο επιθετικής ομάδας που έχει δει το Ιταλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Η Αταλάντα καθιερώθηκε στα υψηλότερα στρώματα της Σέριε Α. Τερμάτισε στη 3η θέση -την υψηλότερη της ιστορίας της- τις δύο τελευταίες χρονιές και έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς αμφιβολία η περίοδος από το 2016 μέχρι και σήμερα υπήρξε η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου. Και ο παίκτης που ταυτίστηκε περισσότερο με αυτή την εποχή ήταν ξεκάθαρα ο Πάπου Γκόμεζ.

Αν ήταν πέντε χρόνια νεότερος θα κόστιζε πάνω από 60 εκατομμύρια

Όπως καταλαβαίνετε τα 5+3 εκατομμύρια που δίνει η Σεβίλλη για τον Γκόμεζ είναι ελάχιστα για έναν παίκτης της αξίας του. Ναι ακόμα κι αν βρίσκεται στο 32ο έτος της ηλικίας τους. Προφανώς η τιμή αυτή είναι… επηρεασμένη από την κοινή απόφαση παίκτη και ομάδας να μη συνεχίσουν μαζί. Δε γνωρίζουμε ακριβώς ποιο είναι το περιεχόμενο του τσακωμού του Γκόμεζ με τον Γκασπερίνι. Πριν ένα μήνα θα ορκιζόμασταν ότι πίνουν ο ένας νερό στο όνομα του άλλου. Πέτυχαν άλλωστε τόσα πολλά μαζί. Η ένταση του τσακωμού ωστόσο, ήταν τέτοια που δε μπορούσε να ξεπεραστεί. Στο άτυπο ή εγώ ή αυτός που τέθηκε η Αταλάντα ψήφισε Γκασπερίνι.

Λογικό και δίκαιο. Εκείνος είναι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας. Άλλωστε και χωρίς τον Γκόμεζ στη σύνθεσή της η ομάδα του τα πάει περίφημα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα για την αξία του παίκτη, η οποία παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Αν αντί για 32 ήταν 27, ο Αργεντίνος θα κόστιζε αυτή τη στιγμή πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ. Πάπου Γκόμεζ

Μη γελιέστε. Μιλάμε για ένα δεκάρι με διψήφιο μέσο όρο σε γκολ και σε ασίστ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι είναι το κάτι άλλο. Αρκεί να σημειώσουμε ότι την περσινή σεζόν μοίρασε 18 ασίστ στους συμπαίκτες του. Τα γκολ του από την άλλη είναι όλα ένα και ένα. Σπάνια σκοράρει με μη εντυπωσιακό τρόπο. Σπεσιαλίστας στις στημένες φάσεις και με θανατηφόρο μακρινό σουτ έχει χαρίσει άπλετα πανέμορφα στιγμιότυπα.  Και όλα αυτά στο υψηλότερο επίπεδο.

Έναν παίκτη που σου προσφέρει τόσα πολλά στο επιθετικό κομμάτι είθισται να τον χρυσοπληρώνεις. Βέβαια αν έχεις τεχνικό διευθυντή τον Μόντσι υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής της Σεβίλλης πρόσθεσε ακόμα ένα σούπερ ντιλ στη συλλογή του και έφερε έναν παίκτη που η ομάδα του είχε πραγματικά ανάγκη. Ο Πάπου Γκόμεζ έρχεται να λύσει μια και καλή το δημιουργικό πρόβλημα της ομάδας του Λοπετέγι και να την μεταμορφώσει προς το καλύτερο.

Την κάνει άλλη ομάδα

Η Σεβίλλη είναι μια ομάδα που κέρδισε με το σπαθί της τον καθολικό σεβασμό. Έχει καθιερωθεί ως η τέταρτη δύναμη στην Ισπανία, βρίσκεται μονίμως στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει κάνει… τσιφλίκι της το Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί να μη διαθέτει τη δυναμική ώστε να μπει σφήνα σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, ωστόσο όλοι την υπολογίζουν. Τα προηγούμενα χρόνια οι Σεβιγιάνοι διακρίνονταν για το επιθετικό τους παιχνίδι και τα πολλά γκολ. Έπαιζαν ως επι το πλείστον εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και τα παιχνίδια τους ήταν απόλαυση για τον μέσο θεατή. Από τον καιρό που ανέλαβε ο Λοπετέγι αυτό άλλαξε.

Ο Ισπανός έχει μια διαφορετική φιλοσοφία. Τον ενδιαφέρει πρώτα η διατήρηση του μηδέν. Υπό τις οδηγίες του η Σεβίλλη έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο αξιόπιστες αμυντικά ομάδες σε όλη την Ευρώπη. Το δίδυμο Κουντέ-Ντιέγκο Κάρλος πάει από το καλό στο καλύτερο και για να σκοράρεις εναντίον της πρέπει να ματώσεις. Βέβαια αυτό της κοστίζει στη δημιουργία. Εκεί το σύνολο του Λοπετέγι δυσκολεύεται αρκετά. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας αποτυπώνεται πλήρως και στα νούμερά της.

Σε 19 παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις 16 γκολ έχοντας μαζί με τη Ρεάλ τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Από την άλλη στα ίδια παιχνίδια έχει σημειώσει 26 γκολ εκ των οποίων τα 12 έχουν προέλθει από τον Ελ Νεσίρι, ο οποίος σημείωσε δύο χατ τρικ μέσα στο Γενάρη. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν έχουν επηρεάσει τη βαθμολογική θέση της Σεβίλλης. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη στη βαθμολογία στο -1 από την Μπαρτσελόνα και στο -4 από τη Ρεάλ. Το γεγονός αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι που θα μπορούσε να φτάσει αν είχε περισσότερες λύσεις δημιουργικά.

Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει εν μέρει ο Πάπου Γκόμεζ. Ο Αργεντίνος χαφ έρχεται να αναπληρώσει το κενό που άφησε ένας συμπατριώτης του. Ο Έβερ Μπανέγα υπήρξε ο κινητήριος μοχλός των Σεβιγιάνων επί σειρά ετών και η απουσία του φέτος είναι φανερή. Με την προσθήκη του Γκόμεζ η Σεβίλλη ευελπιστεί να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το κενό. Κι αν αυτή η μεταγραφή της βγει ίσως τα επόμενα χρόνια πετύχει πολλά περισσότερα από το να πάρει ξανά το Γιουρόπα.

https://www.youtube.com/watch?v=Ywcmn6RPCHU

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ