ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Δεν είναι αστείο, ο Γιακουμάκης πάει για το Χρυσό Παπούτσι!

Ρονάλντο, Εμπαπέ, Χάαλαντ και Λεβαντόφσκι κονταροχτυπιούνται για τον τίτλο του αρχισκόρερ στην Ευρώπη με τον... Γιώργο Γιακουμάκη!

Δεν είναι αστείο, ο Γιακουμάκης πάει για το Χρυσό Παπούτσι!

Το 2020 ήταν ένα απίστευτα σουρεαλιστικό έτος. Πανδημίες, καραντίνες και οι… δέκα πληγές του Φαραώ άφησαν το στίγμα τους στον πλανήτη. Αυτό που κανείς μα κανείς δεν πίστευε, είναι ό,τι ο Γιώργος Γιακουμάκης θα ανταγωνιζόταν Λεβαντόφσκι, Μπαπέ και Ρονάλντο για το Χρυσό Παπούτσι. Και μάλιστα με μια ομάδα σαν την Φένλο.

Κάντο όπως ο… Γκέκας!

Για να προλάβω αυτούς που θα με χαρακτηρίσουν υπερβολικό, όχι δεν λέω πως πιστεύω ότι θα βγει αρχισκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Όμως έχει κάτι παραπάνω από βάσιμες ελπίδες να το πιστεύει μέχρι τέλους. Και αυτό για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, ναι είναι τεράστιο κατόρθωμα.

Χρόνια είχαμε να δούμε έναν Έλληνα επιθετικό να πρωταγωνιστεί στο εξωτερικό σε τέτοιο επίπεδο. Μπορεί ανά τα έτη να έχουμε δει αρκετούς να τραβούν τα φώτα πάνω τους, όμως όχι σε τέτοιο βαθμό. Η κατάσταση και η «τρέλα» που επικρατεί αυτή τη στιγμή και τον Γιακουμάκη μπορεί να συγκριθεί περισσότερο με αυτό που βίωσε ο Φάνης Γκέκας πριν περίπου 15 χρόνια, παρά με την περίπτωση του Μαχλά στην Φίτεσε. Το 2006 ο Έλληνας φορ πήγαινε ως δανεικός στην άσημη και αδύναμη Μπόχουμ που πάλευε να επιβιώσει στη Μπουντεσλίγκα. Ο Γκέκας θα γινόταν ο ανέλπιστος ήρωας των Βεστφαλών, τελειώνοντας τη χρονιά με 20 γκολ. Αριθμός ρεκόρ για τη συγκεκριμένη σεζόν. Ακόμη, η ομάδα του όχι μόνο απέφυγε τον υποβιβασμό, αλλά έφτασε κοντά στο να βγει στην Ευρώπη!

Σε περίπτωση που ο Γιακουμάκης παραμείνει στην Φένλο και δεν αποχωρήσει, μόνο καλύτερες θα γίνονται για αυτόν οι συνθήκες. Γιατί; Επειδή η ολλανδική ομάδα έχει βρει τον παίκτη-κολώνα στον οποίον στηρίζεται. Ακριβώς όπως η Μπόχουμ με τον Γκέκα, οι Ολλανδοί έχουν πάρει χαμπάρι το πως λειτουργούν καλύτερα με «βάση» τον 26χρονο φορ. Παρά τα 20 γκολ του, παραμένουν μια εξαιρετικά αδύναμη ομάδα (μην ξεχνιέται το 0-13 από τον Άγιαξ πριν 3 μήνες) υποψήφια για υποβιβασμό. Μπορεί μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις του Γιακουμάκη να το καμουφλάρουν, όμως αυτή είναι η αλήθεια.

Δουλεύουμε για εσένα και εσύ για όλους μας

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στους αριθμούς της Φένλο φέτος στο πρωτάθλημα βλέπουμε το πόσο απαραίτητος είναι ο Γιακουμάκης. Από τα συνολικά 32 τέρματα στο πρωτάθλημα, 20 από αυτά έχει πετύχει ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ. Δηλαδή το 62,5% της συνολικών τερμάτων ολόκληρης της ομάδας είναι ένας παίκτης. Την περασμένη δεκαετία πολλοί παίκτες διένυσαν σπουδαίες σεζόν στην Ολλανδία, όμως κανένας δεν ήταν τόσο καταλυτικός για την ομάδα του. Από άποψη σκοραρίσματος κανείς δεν είχε πετύχει πάνω από το 50% των συνολικών τερμάτων της ομάδας του και παράλληλα να είναι στην κορυφή των σκόρερ.

Ακόμα ένα αξιοθαύμαστο στοιχείο των αριθμών του 26χρονου επιθετικού είναι τα γκολ ανά προσπάθεια. Τα 20 τέρματα του χρειάστηκαν συνολικά 65 σουτ για να προέλθουν. Και αν το 30% στην συγκεκριμένη σύγκριση φαίνεται εξαιρετικό, τότε το ποσοστό γκολ προς σουτ στον στόχο είναι απλά απίστευτο. Με 66,6% ευστοχία σε σουτ εντός στόχου μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως σχεδόν ό,τι πάει προς το τέρμα… γράφει!

Αυτά τα νούμερα είναι που κάνουν την Φένλο να σκέφτεται πόσο σωστά έχει αξιοποιήσει την κατάσταση. Όλοι οι συμπαίκτες τους Έλληνα επιθετικού έχουν δει πόσο όμορφα κυλάει η παρούσα κατάσταση και θέλουν να συνεχίσουν με αυτό το μονέντουμ. Μασάς, Φαν Κρόοι και Λίντχορστ έχουν κάνει στόχο της χρονιάς να τροφοδοτούν με τον καλύτερο τρόπο το «κανόνι τους». Και με συνολικά 11 ασίστ μόνο οι τρεις τους, ο Γιακουμάκης δεν τους απογοητεύει. Άλλωστε δεν χρειάζεται και πολλά-πολλά.

Τα καμώματα του στην Ολλανδία σπάνε ρεκόρ πολλών ετών στην Ερεντιβίζιε. Φτάνοντας τα 20 τέρματα σε μόλις 19 αναμετρήσεις, έγινε μόλις ο πρώτος που το πετυχαίνει στην Ολλανδία μετά από 64 ολόκληρα χρόνια. Το καρέ τερμάτων του απέναντι στην 3η στη βαθμολογία Φίτεσε συμπεριέλαβε το 3ο χατ-τρικ του μέσα στη χρονιά. Περισσότερα έχουν μόλις δύο παίκτες. Ο Αλφόνσο Ντέιβις με 5 (2006-07 Χέρενφεεν) και ο μυθικός Λουίς Σουάρες (2009-10) με 4. Ένας στόχος που δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση ανέφικτος.

Καλός και χρυσός αλλά ο Λεβα είναι απλά απίστευτος!

Μέχρι στιγμής όλα φαίνεται να πηγαίνουν ρολόι για τον Κρητικό φορ. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε πως η ικανότητά του δεν τον έχει βοηθήσει να πετύχει αυτούς τους στόχους. Άλλωστε σχεδόν όλοι οι σκάουτερ των αντίπαλων ομάδων γνωρίζουν πως αυτός είναι η κύρια επιθετική απειλή. Όμως πάλι δεν καταφέρνουν να τον αντιμετωπίσουν επιτυχώς.

Το μεγάλο κρίμα είναι πως η φετινή σεζόν βρίσκει πέρα από τον Γιακουμάκη «on fire» και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να κάνει αδιανόητα πράγματα. Ήδη οι τρομακτικές επιδόσεις του Πολωνού την περασμένη σεζόν απειλούνται από αυτές της φετινής! Έχοντας ήδη προβάδισμα στα γκολ (23 έναντι 20), ο συντελεστής δυσκολίας πρωταθλημάτων χτυπάει άσχημα τον Έλληνα παίκτη.

Η γερμανική Μπουντεσλίγκα με τον συγκεκριμένο βαθμό στο 2 και την Ερεντεβίζιε στο 1,5 δεν ευνοούν στο τελικό σύστημα καταμέτρησης. Με 46 πόντους έναντι 30, ο Λέβα μοιάζει κυριολεκτικά άπιαστος. Ο Πολ Ονουάτσου της Γκενκ βρίσκεται μια ανάσα μπροστά με 33 βαθμούς και συντελεστή δυσκολίας 1,5,  με τη μάχη για τη δεύτερη θέση να είναι καυτή! Ρονάλντο (30 πόντοι), Εμπαπέ (28πόντοι) και Χάαλαντ (28 πόντοι) ακολουθούν, δείχνοντας το μέγεθος της επιτυχίας τους Γιακουμάκη!

Πραγματικά εντυπωσιακό όμως  το πως φτάσαμε από το σημείο να έχουμε σχεδόν… ξεγραμμένο τον ποδοσφαιριστή Γιακουμάκη, να φέρνουμε το όνομα του σε συζήτηση με τους προαναφερθέντες! Από τους συνεχείς δανεισμούς και την σχεδόν τζάμπα μεταγραφή, στο να σκοράρει κατά ριπάς. Από το να κρίνεται… κατώτερος των προσδοκιών στην Ελλάδα και τη Σούπερ Λιγκ (!), στο να είναι πρωταγωνιστής στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πως απλά μια ομάδα πίστεψε πραγματικά σε αυτόν και τώρα ανταμείβεται. Μακάρι αυτό αν είναι το ορεκτικό και να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ