ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Μπουφόν, ο άνθρωπος που… ξεγελάει συνεχώς τον χρόνο!

Ο Τζιανλουίτσι Μπουφόν κλείνει σήμερα (28/1) τα 43 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Γιουβέντους για κάμποσο ακόμη.

Μπουφόν, ο άνθρωπος που… ξεγελάει συνεχώς τον χρόνο!

Χρόνος χαρακτηρίζεται η ακριβής μέτρηση μιας διαδικασίας από το παρελθόν στο μέλλον. Δε γίνεται να σταματηθεί, δε γίνεται να νικηθεί. Στο ποδόσφαιρο, ο χρόνος κάθε παίκτη είναι σχεδόν… μετρημένος, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, μέχρις ότου πάρει την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του. Ωστόσο, υπάρχουν αυτοί που τον… ξεγελούν. Τον κοροϊδεύουν μέσα στα «μούτρα» του κι ας ξέρουν πως στο τέλος θα χάσουν. Είναι η ικανοποίηση του ότι θα φύγουν όποτε και όπως αυτοί το θέλουν από τα γήπεδα. Μια τέτοια και ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Τζίτζι Μπουφόν. Σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, κλείνει τα 43 του. Όχι δε διαβάσατε λάθος, κλείνει τα 43. Γεννηθείς, δηλαδή το 1978.

Πάνε 26 ολόκληρα χρόνια από το ντεμπούτο του. Μια ποδοσφαιρική… αιωνιότητα και μια μέρα. Ήταν ένα Πάρμα-Μίλαν του 1995, σε ένα ποδόσφαιρο που όσοι το έζησαν το λατρεύουν και θα το λατρεύουν για πάντα. Το ματς ήταν προγραμματισμένο για την 9η αγωνιστική, 19 Νοεμβρίου. Ο βασικός τερματοφύλακας των γηπεδούχων είναι τραυματίας και ο «κλήρος» πέφτει στον 17χρονο πορτιέρε της Primavera. Ήταν ο Μπουφόν, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και κρατάει το μηδέν (0-0) κόντρα στους «ροσονέρι». Είναι η αρχή μιας υπέροχης ιστορίας…

Ο Ιταλός τερματοφύλακας σταδιακά παίρνει φανέλα βασικού στην Πάρμα. Γιγαντώνεται κάτω από τα δοκάρια της, γίνεται… Superman. Ακολουθεί η μεταγραφή στη Γιουβέντους το 2001 έναντι 52 εκατομμυρίων ευρώ. Εκεί ξεκινάει η καριέρα του θρύλου. Υπηρετεί τη «Γηραιά Κυρία» 17 συνεχόμενα χρόνια. Κατακτάει 9 πρωταθλήματα, και άλλα δύο που της αφαιρέθηκαν λόγω του σκανδάλου Calciopolis. Η ομάδα υποβιβάζεται το 2006 και την ακολουθεί ακόμα και στα… αλώνια της Serie B, όταν άλλοι πηδούν από το «καράβι».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μπουφόν

Το Champions League που του λείπει

Με τη Γιουβέντους ζει τα πάντα ή μάλλον σχεδόν τα πάντα. Του λείπει ένας τίτλος, ένα τρόπαιο για να κλείσει τη συλλογή του. Ο ίδιος έχει κατακτήσει Μουντιάλ το 2006 με την Ιταλία, αλλά αυτόν τον τίτλο τον θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Το «άγιο Δισκοπότηρο» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένα Champions League. Φτάνει με τη Γιούβε στον τελικό το 2003, χάνει στα πέναλτι από τη Μίλαν. Το πετυχαίνει ξανά το 2015, αλλά η Μπαρτσελόνα των Μέσι, Νεϊμάρ Σουάρες είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο (3-1). Ξαναφτάνει το 2017, αλλά συντρίβεται με 4-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πόνος της στιγμής των καταβάλει, έχει πλέον φτάσει τα 39 του και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ήττες σε τελικούς Champions League, χωρίς να το κατακτήσει μαζί με τους Πάολο Μοντέρο και Αλέσιο Τακινάρντι. Ο Μπουφόν γίνεται ο «κακός» της ιστορίας και προδίδει τη Γιουβέντους. Το καλοκαίρι του 2018 υπογράφει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στόχος του να διεκδικήσει με τα αστέρια των Παριζιάνων το Champions League. Η ομάδα, όμως, δεν του ταιριάζει, δεν είναι στην καρδιά του. Αποτυγχάνει. Στα 41 του μοιάζει πιο κοντά από ποτέ στο τέλος… Μπουφόν

Η καρδιά τον οδηγεί

Ωστόσο, ο Μπουφόν ξέρει ότι θα έχει πάντα τη Γιουβέντους. Εκεί είναι δοσμένη η ψυχή του κι εκεί επιστρέφει. Ο Σέζνι του δίνει πίσω το νούμερο 1 στη φανέλα και ο Κιελίνι την αρχηγία. Αρνείται και τις δύο προτάσεις. Θέλει απλά να βοηθήσει την ομάδα ως «στρατιώτης». Ξέρει πως ουσιαστικά θα είναι δεύτερος στις επιλογές των προπονητών, αλλά δεν τον νοιάζει. Είναι στη Γιουβέντους απλά για να την υπηρετήσει.

Συνεχίζει, όμως, να γράφει ιστορία. Τον Ιούλιο του 2020 κάνει την 648η εμφάνιση του στη Serie A και ξεπερνάει τον Πάολο Μαλντίνι. Είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του πρωταθλήματος. Τον Οκτώβριο κρατάει την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι στο μηδέν. Έτσι γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας που δε δέχεται γκολ σε τέσσερις δεκαετίες στο Champions League. Ο Μπουφόν είναι από σήμερα αισίως 43 και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Δε θέλει ακόμα να σταματήσει, θέλει να… ξεγελάσει κι άλλο το χρόνο κι ας ξέρει ότι θα χάσει…

https://twitter.com/juventusfcen/status/1354730943034974210

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ