ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Ο Γιακουμάκης «πυροβολεί» με ρυθμούς Λεβαντόφσκι!

Ο Γιώργος Γιακουμάκης κάνει απίθανα πράγματα στην Ολλανδία με τη φανέλα της Φένλο και κυνηγάει τους αριθμούς του «μπόμπερ» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Γιακουμάκης «πυροβολεί» με ρυθμούς Λεβαντόφσκι!

Το καλοκαίρι η είδηση της μεταγραφής του Γιώργου Γιακουμάκη στη Φένλο πέρασε στα… ψιλά. Ο Έλληνας φορ αναζητούσε μια ευκαιρία να δείξει την αξία του και την βρήκε στην Ολλανδία. Μάλλον, όχι απλά τη βρήκε, αλλά την άρπαξε από τα μαλλιά. Στο πρωτάθλημα που μεγαλούργησε πριν μια 20ετία ο Νίκος Μαχλάς, κατακτώντας το Χρυσό Παπούτσι, ο 26χρονος φορ κάνει μυθικά πράγματα. Το βράδυ της Τετάρτης (27/1) έκανε… σμπαράλια την Φίτεσε, την ομάδα με την οποία ο Μαχλάς έκανε τη δική του… εποποιΐα. Έκανε καρέ τερμάτων, το δεύτερο του τη φετινή σεζόν, και έχει βαλθεί να «τρελάνει» τους πάντες.

Μέχρι πέρσι έχοντας παίξει σε 8 σεζόν είχε συνολικά 26 γκολ. Φέτος μόνο στην Φένλο έχει 22 (20 για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο). Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιακουμάκης έχει 20 από τα 32 γκολ της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, έχει βρει δίχτυα περισσότερες φορές απ’ ότι συνολικά οι Βάαλβαϊκ (15), Ντεν Χάαγκ (16) και Έμεν (17).

Ωστόσο, τα ρεκόρ του δε σταματάνε εδώ. Ο Γιακουμάκης έφτασε τα 20 γκολ σε μόλις 19 αγωνιστικές φέτος όντας ο παίκτης που το πέτυχε πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα τελευταία 64 χρόνια! Για την ακρίβεια, ο προηγούμενος και μοναδικός που το κατόρθωσε νωρίτερα (σε 18 αγωνιστικές) ήταν ο Τόνι Φαν Ντερ Λίντεν με τη DOS Ουτρέχτης από το μακρινό 1956-57. Παράλληλα, ο ίδιος πέτυχε το τρίτο του χατ τρικ τη φετινή σεζόν. Έπιασε έτσι τους Άλτιντορ, Μπας Ντοστ και Γκουιντέτι. Μόνο οι Φλέμινξ (4), Σουάρες (4) και Αλφόνσο Άλβες (5) σημείωσαν περισσότερα χατ-τρικ σε μια σεζόν.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Γιακουμάκης

Κυνηγάει τον Λεβαντόφσκι και τη δόξα του… Μαχλά

Ο ίδιος, άλλωστε, φαίνεται πως… ζήλεψε τη δόξα του Μαχλά και κυνηγάει και ο ίδιος το Χρυσό Παπούτσι φέτος! Με τα τέρματα του αυτά στην Ολλανδία ανέβηκε στην πέμπτη θέση του Ranking για το Χρυσό Παπούτσι με 30 βαθμούς, πιάνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δε θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι ο Έλληνας φορ σκοράρει με ρυθμούς… Λεβαντόφκσι. Εξάλλου, ο Γιακου…μάτζικ, όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί της Φένλο, έχει σχεδόν τα ίδια τέρματα με τον Πολωνό φορ της Μπάγερν. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιακουμάκης βρίσκεται στην τρίτη θέση των σκόρερ της σεζόν με τα 20 γκολ του, έχοντας λιγότερα μόνο από τον Ονουάτσου (22) και τον Λεβαντόφσκι, που έχει 23.

Βέβαια, το να κυνηγήσει μέχρι τέλους το Χρυσό Παπούτσι είναι αρκετά δύσκολο. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει από το πόσο συχνά θα σκοράρει ο Ελληνας φορ. Έχει να κάνει με τον συντελεστή δυσκολίας που έχει το ολλανδικό πρωτάθλημα. Κάθε γκολ του Λεβαντόφσκι θα μετράει για δύο πόντους. Γι’ αυτό άλλωστε, ο Πολωνός επιθετικός φαίνεται να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον συγκεκριμένο ατομικό τίτλο. Ο Λέβα έχει μόνο τρία γκολ περισσότερα από τον Γιακουμάκη (23 έναντι 20) αλλά η διαφορά είναι στους 16 πόντους! Ο Λεβαντόφσκι έχει 46 πόντους και ο Γιακουμάκης έχει 30.

«Δεν ξέρω αν θα φοράω τη φανέλα της Φένλο στο επόμενο παιχνίδι»

Όπως και να έχει ο Έλληνας επιθετικός διανύει μια μυθική σεζόν. Όπως είναι λογικό ο Γιακουμάκης έχει γίνει talk of the town (και όχι μόνο). Το όνομα του παίζει ήδη σε αρκετά μεταγραφικά ρεπορτάζ, με αρκετές ομάδες να τον έχουν στα… ραντάρ τους. Με τέσσερις μέρες να απομένουν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο 26χρονος σέντερ φορ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από την Φένλο άμεσα!

«Στέκομαι ακόμα εδώ. Μένουν ακόμη λίγες μέρες», είπε στη De Telegraaf. «Δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Φορούσα τη φανέλα της Φένλο σε αυτόν τον αγώνα και είμαι περήφανος γι αυτό. Αλλά δεν ξέρω ακόμα αν αυτό θα ισχύει για το επόμενο παιχνίδι. Μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Δεν είναι μόνο η δική μου απόφαση, αλλά είναι απόφαση και του συλλόγου. Εάν γίνει μια πολύ μεγάλη προσφορά, πρέπει να το συζητήσουμε. Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα» και πρόσθεσε

«Δεν είμαι απασχολημένος με το ενδιαφέρον που υπάρχει από ομάδες. Ο μάνατζερ μου μπορεί να το κάνει αυτό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι τόσο συγκεκριμένο θα πρέπει να το σκεφτώ. Είναι, επίσης, μια δύσκολη στιγμή φυσικά λόγω του κορωνοϊού, που επηρεάζει τις επιλογές που πρέπει να κάνουν οι σύλλογοι».

Δείτε το τελευταίο καρέ του Γιακουμάκη:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ