ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Κορυφαία ενδεκάδα γεμάτη… αουτσάιντερ!

Πολλά ονόματα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε απαρτίζουν την κορυφαία ενδεκάδα μας για αυτή την εβδομάδα!

Κορυφαία ενδεκάδα γεμάτη… αουτσάιντερ!

Δράση τέλος και για αυτή την αγωνιστική στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι περισσότεροι διακριθέντες αυτό το Σαββατοκύριακό ήταν… απρόσμενοι, καθώς δεν αποτελούν… βαριά ονόματα. Αυτοί ήταν οι 11 που ξεχώρισε ο Βασιλιάς για την ενδεκάδα της αγωνιστικής!

Τερματοφύλακας – Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ίσως ο παίκτης που οι φίλοι της Ρεάλ δεν θα ήθελαν να βλέπουν συχνά στην κορυφαία ενδεκάδα. Όχι εξαιτίας των επιδόσεών του, αλλά εξαιτίας της προσπάθειας που χρειάζεται να βγάλει στο γήπεδο ο Βέλγος. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Κουρτουά έδωσε παράσταση, όμως η άμυνα του τον «πρόδωσε». Η Λεβάντε πίεσε πολύ τους «μερένχες» και ο Μιλιτάο τα έκανε «μούσκεμα». Με 6 αποκρούσεις και ένα πέναλτι που δεν επέτρεψε να καταλήξει στην ιστία του, ο Βέλγος τερματοφύλακας ήταν πολύ καλός. Όμως οι συμπαίκτες του δεν είχαν την ίδια όρεξη…

Αριστερό Μπακ – Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)

Αρχηγική εμφάνιση από τον Αθπιλικουέτα που είχε σε μεγάλο βαθμό ανάγκη η Τσέλσι. Μετά την κυριαρχική εμφάνιση της αλλά και το στραβοπάτημα στο ντεμπούτο του Τούχελ ως προπονητή στους «μπλε», ήρθε η αποτελεσματικότητα. Χωρίς να απειληθούν πραγματικά… ποτέ, οι Λονδρέζοι επικράτησαν της Μπέρνλι με 2-0. Το 1-0 έκανε ο Ισπανός αμυντικός, προτού ο συμπατριώτης του, Μάρκος Αλόνσο, διπλασιάσει τα τέρματα των «μπλε». Η συνεισφορά του Θέσαρ δεν ήταν μόνο στο γκολ, αλλά και στη συνεχή και συμπαγή αμυντική εικόνα της Τσέλσι, που επανήλθε στις νίκες.

Κεντρικός Αμυντικός – Νταγιότ Ουπαμεκανό (Λειψία)

Βράχος με κάθε έννοια της λέξης στάθηκε στην άμυνα ο Νταγιότ Ουπαμεκανό κόντρα στη Λεβερκούζεν. Ο νεαρός Γάλλος αμυντικός δεν επέτρεψε ποτέ στις «ασπιρίνες» να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι και τελικά δικαιώθηκε. Οι σωστές τοποθετήσεις του δεν επέτρεψαν ποτέ στον Γκουλάτσι να ανησυχήσει για την ακεραιότητα της εστίας του, η οποία τελικά δεν παραβιάστηκε ποτέ.

Κεντρικός Αμυντικός – Εντμόντ Ταπσόμπα (Λεβερκούζεν)

Με διαφορά ο πιο άτυχος παίκτης της Λεβερκούζεν στην ήττα από την Λειψία. Ο Ταπσόμπα ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, όπως σε γενικές γραμμές ήταν και οι συμπάικτες του. Ωστόσο ο ίδιος ήταν αυτός που κρατούσε ψηλά τη γραμμή του και επέτρεψε μόλις δύο σουτ στην εστία. Για κακή του τύχη όμως ο Νκουνκού δεν χρειάστηκε τρίτη ευκαιρία και έτσι ο παίκτης της Μπουρκόινα Φάσο παρά την σπουδαία εμφάνισή του δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα με 1-0.

Δεξί Μπακ – Χόρχε Μιραμόν (Λεβάντε)

Ας το πούμε με απλά λόγια, η Λεβάντε κατάπιε ζωντανή τη Ρεάλ μέσα στην ίδια της την έδρα! Οι Βαλενσιάνοι ουδέποτε μάσησαν στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» και από την αρχή έδειξαν πως θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. τελικά όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκαν από τη Ρεάλ, αλλά οι ίδιοι έβαλαν πολύ δύσκολα στους πρωταθλητές. Ειδικά όμως ο Μιραμόν πήρε βαθμό άριστα! Από τη δεξιά πλευρά των φιλοξενούμενων, κατάφερε να βγάλει εκτός μάχης τόσο τον Αζάρ όσο και τον φορμαρισμένο Μεντί. Αποτέλεσμα; Η σχεδόν ανύπαρκτη επιθετικά Ρεάλ να ηττηθεί δίκαια με 1-2.

Κεντρικός Μέσος – Λοράν Αμπερζέλ (Λοριάν)

Στην έτερη μάχη του Γολιάθ με τον Δαβίδ, ένας χαφ ήταν αυτός που ξεχώρισε. Η Παρί πίστευε πως θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στο « Σταντ ντου Μουστουά» όμως τελικά εκτέθηκε! Ο Λοράν Αμπερζέλ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου αλλά και ο βασικός υπαίτιος για την ήττα των πρωταθλητών. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 36′, με τον Νεϊμάρ να ισοφαρίζει πριν το ημίχρονο με πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο ο Βραζιλιάνος έκανε την ανατροπή, όμως η Λοριάν συνέχισε να μάχεται. Η ισοφάριση ήρθε 10 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ στις καθυστερήσεις μετά από ασίστ του Γάλλου χαφ έγινε η ολική ανατροπή για την ομάδα της Βρετάνης.

Κεντρικός Μέσος – Πασκάλ Γκρος (Μπράιτον)

Μια λέξη μπορεί αν περιγράψει με απόλυτη επιτυχία τον Πασκάλ Γκρος τις τελευταίες εβδομάδες στην Μπράιτον. Αξιοπιστία. Ο Γερμανός χαφ αποτελεί τον πλέον σταθερό παίκτη των «γλάρων» και κόντρα στην Τότεναμ το επέδειξε ακόμη μια φορά. Πρώτος σε τρεξίματα αλλά και έτοιμος συνεχώς να πιέσει, ο Γκρος «έπνιξε» την ομάδα του Μουρίνιο. Σωστή πάσα και ασίστ στο γκολ του Τροσάρ, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία χαμένη να βρει δίχτυα ο ίδιος. Δυστυχώς για αυτόν όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Αριστερό Εξτρέμ – Μάριους Βολφ (Κολωνία)

Ακόμη ένα όνομα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε είναι αυτό του Μάριους Βολφ. Ο εξτρέμ της Ντόρτμουντ δανεικός στην Κολωνία είχε μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Αρχικά έκανε σεφτέ για την ομάδα του, ανοίγοντας το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Πριν τη λήξη αυτού φρόντισε να σκοράρει ακόμη ένα τέρμα για να εδραιώσει το προβάδισμα της Κολωνίας. Οι «κατσίκες» πέτυχαν τελικά ακόμη ένα γκολ στο δεύτερο μισό, με την αντίπαλο τους να μειώνει απλά για το τελικό 3-1.

Δεξί Εξτρέμ – Μο Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Βδομάδα μπει-βδομάδα βγει, ο Σαλάχ δεν σταματά να πετά! Ακριβώς όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα (για το FA Cup), ο Αιγύπτιος συνέχισε και αυτή την εβδομάδα. Δίδυμο τερμάτων απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίδυμο και απέναντι στην Γουέστ Χαμ (Γιουνάιτεντ). Είτε η Λίβερπουλ κερδίζει είτε όχι, ο Σαλάχ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ηγείται της επιθετικής γραμμής της ομάδας του. Και τα «σφυριά» πήραν μια γεύση από τις καλές εμφανίσεις του Αιγύπτιου σούπερ σταρ.

Κεντρικός Επιθετικός – Ρομέλου Λουκάκου (Ίντερ)

Πίσω του σχετικά γρήγορα άφησε τα… ντράβαλα και τις κοκορομαχίες με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ο Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος δεν αποσυντονίστηκε καθόλου από τη μάχη του με τον Σουηδό μεσοβδόμαδα για το Κόπα Ιτάλια και επέστρεψε στη δουλειά! Απέναντι στη Μπενεβέντο ο υψηλόσωμος επιθετικός «πήρε το όπλο του» και την… κέρασε δύο τέρματα, στην επικράτηση της Ίντερ με 4-0. Έτσι, έφτασε τα 14 για φέτος στο Καμπιονάτο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση και στο -1 από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κεντρικός Επιθετικός – Κάλαμ Γουίλσον (Νιούκασλ)

Ίσως ο κορυφαίος «αθόρυβος» επιθετικός στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Άγγλος επιθετικός χωρίς να τραβάει πολλά βλέμματα πάνω του έχει σκοράρει τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 10 γκολ. Μετά το δυναμικό του ξεκίνημα στη σεζόν πέρασε μια περίοδο… αφλογιστίας, όμως απέναντι στην Έβερτον δήλωσε βροντερό «παρών»! Τα «ζαχαρωτά» έχουν ξεκινήσει την «λογική» κάθοδό τους μετά το δυνατό ξεκίνημα και δήμιος αυτή τη φορά ήταν ο Γουίλσον. Σκοράροντας δύο φορές, ο Άγγλος διαμόρφωσε το 0-2 για τις «καρακάξες» που μετά από 5 διαδοχικές ήττες γεύτηκαν επιτέλους τη γλύκα της νίκης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ