ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
Η Μίλαν… κλαίει για τον Ζιρού, αλλά «κλείνει» τον ηγέτη της άμυνάς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπορεί ο Γκριεζμάν να βρει ξανά τον χαμένο του εαυτό;

Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει ξεκινήσει δυναμικά το 2021 θυμίζοντας τον παίκτη που μεσουρανούσε στα ευρωπαϊκά γήπεδα τα προηγούμενα χρόνια. Θα συνεχίσει έτσι;

Μπορεί ο Γκριεζμάν να βρει ξανά τον χαμένο του εαυτό;

Το καλοκαίρι του 2019 ο Γκριεζμάν αποφάσιζε να αφήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης για χάρη της Μπαρτσελόνα.  Θεώρησε ότι με τους «Μπλαουγκράνα» θα μπορούσε να κατακτήσει τα τρόπαια που δε κατάφερε να πάρει με τους «Ροχιμπλάνκος». Μόνο που η περιπέτειά του στη Βαρκελώνη δεν εξελίσσεται όπως την περίμενε. Ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται μακριά από τα γνωστά του στάνταρ και εδώ και ενάμιση χρόνο πασχίζει να βρει τον καλό του εαυτό. Ο Γενάρης που μας πέρασε ήταν με διαφορά ο καλύτερός του μήνας στη Μπαρτσελόνα. Θα μπορέσει να δώσει συνέχεια ή αυτές του εμφανίσεις ήταν απλά μια αναλαμπή;

Φως στην άκρη του τούνελ

Μπαρτσελόνα και Γκριεζμάν «φλέρταραν» για πολύ καιρό. Βρέθηκαν μια ανάσα από τον γάμο το καλοκαίρι του 2018 όμως ο Γάλλος τελευταία στιγμή αποφάσισε να μείνει στην Ατλέτικο. Με μια ανακοίνωση σε στυλ… Λεμπρόν Τζέιμς, ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε την παραμονή του στους «Ροχιμπλάνκος». Μάλιστα ο τρόπος που έγινε όλο αυτό σου έδινε την εντύπωση ότι έχει αποφασίσει να αποσυρθεί με τη φανέλα τους. Παρόλα αυτά μόλις ένα χρόνο μετά προχώρησε σε… κυβίστηση.

Πληρώνοντας 120 εκατομμύρια ευρώ η Μπαρτσελόνα τον έντυσε στα μπλαουγκράνα και άφησε υποσχέσεις για μεγαλεία. Η τριάδα Μέσι-Σουάρεζ-Γκριεζμάν τρόμαζε στη θεωρία. Για μια ομάδα που είχε πάρει περίπατο το πρωτάθλημα τα δύο προηγούμενα χρόνια αυτή ήταν η κίνηση που θα την έκανε ανίκητη. Μετά από δύο αποκλεισμούς σοκ στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα έκανε το all in για να κατακτήσει επιτέλους ξανά το τρόπαιο. Τίποτα όμως δεν πήγε βάση πλάνου. Μετά τη φυγή του Βαλβέρδε η ομάδα πήρε την κατιούσα και τέλειωσε τη χρονιά με άδεια χέρια και πολλά προβλήματα.

Όσο για τον Γάλλο επιθετικό, η πρώτη του χρονιά ήταν σίγουρα κάτω του μετρίου. Ο απολογισμός των 14 γκολ και των 5 ασίστ σε 48 εμφανίσεις ήταν ανεπίτρεπτος για την κλάση του. Σε κανένα σημείο της σεζόν δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να χάσει και τη θέση του στο αρχικό σχήμα προς το τέλος αυτής. Οι δικαιολογίες είναι πολλές. Η θέση που αγωνιζόταν, η αλλαγή προπονητή, τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα της ομάδας. Όλα αυτά ισχύουν αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σημασία. Για έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ο Γκριεζμάν ήταν κακός και πρώτα απ’ όλα φταίει ο ίδιος. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε όπως τελείωσε η προηγούμενη. Με ελάχιστη συνεισφορά και αδιάφορες εμφανίσεις ο Γάλλος έχανε συνεχώς έδαφος. Είδε την χρηματιστηριακή του αξία να πέφτει κατακόρυφα και τις κριτικές να τον ισοπεδώνουν. Όχι άδικα. Τον Γενάρη που μας πέρασε ωστόσο έδειξε κάποια σημάδια… ζωής. Με 5 γκολ κα 4 ασίστ στα τελευταία 9 παιχνίδια φώναξε παρόν μετά από ενάμιση χρόνο. Σε σύγκριση με τα 5 γκολ και τις 2 ασίστ που είχε στα προηγούμενα 19 ματς το λες και σημαντική πρόοδο.

Τον έχει τεράστια ανάγκη η Μπαρτσελόνα

Η κατάσταση που επικρατεί στη Μπαρτσελόνα σήμερα σε σχέση με την περίοδο που ο Γκριεζμάν υπέγραφε μαζί της είναι η μέρα με τη νύχτα. Η περασμένη χρονιά αποδείχτηκε καταστροφική για τους «Μπλαουγκράνα» που φέτος προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Με την Ατλέτικο να έχει σχεδόν κατακτήσει τον τίτλο -το κάρμα δεν συγχωρεί- οι Καταλανοί θα επιχειρήσουν να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από αυτή τη σεζόν. Η κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας, η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και μια αξιοπρεπείς πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι ρεαλιστικοί τους στόχοι.

Από εκεί και πέρα θα ανασυνταχτούν το καλοκαίρι προκειμένου του χρόνου να επανέλθουν σε υψηλά στάνταρ. Η παρουσία και η απόδοση του Γκριεζμάν είναι κομβικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων τους. Ακόμα και μετά από ένα τόσο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα ο «Γκρίζι» παραμένει ο δεύτερος ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας μετά τον Λέο Μέσι. Εάν καταφέρει να βρει τα γνωστά του στάνταρ αυτόματα ανεβάζει επίπεδο το σύνολο.

Μετά την -εγκληματική- αποχώρηση του Λουίς Σουάρεζ ο Μέσι χρειάζεται έναν άξιο συμπαραστάτη μπροστά. Ο Γκριεζμάν προφανώς και μπορεί να παίξει αυτόν το ρόλο, κάτι που έγινε εμφανές με μόλις έναν κάλο του μήνα. Τον Γενάρη λοιπόν η Μπαρτσελόνα κέρδισε τα οχτώ από τα εννέα ματς που έδωσε σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Μοναδική ήττα στον τελικό του Σούπερ Καπ από την Μπιλμπάο. Εκεί που ο Γκριεζμάν με δύο δικά του γκολ παραλίγο να χαρίσει μόνος του το τρόπαιο στην ομάδα του.

Φαίνεται ότι μετά από καιρό ταλαιπωρίας ο Γάλλος προσαρμόζεται ξανά στη θέση του αριστερού εξτρέμ και βρίσκει τους χώρους που θέλει προκειμένου να είναι αποδοτικός. Στα τελευταία παιχνίδια τον βλέπουμε να πατάει όλο και πιο συχνά περιοχή και να βρίσκεται σε θέσεις που μπορεί να εκτελέσει. Τα γκολ και οι καλές εμφανίσεις του δίνουν και πάλι την αυτοπεποίθηση που τόσο του έλειψε τελευταία. Δουλειά του Κούμαν είναι να χτίσει πάνω στη ψυχολογία και το μομέντουμ του παίκτη και να μην το αφήσει με τίποτα να χαθεί. Έστω και με καθυστέρηση ο κανονικός Γκριεζμάν είναι θησαυρός για οποιαδήποτε ομάδα.

Μην ξεχνάμε για ποιον παίκτη μιλάμε

Πολλοί μπορεί να το έχουν ξεχάσει αλλά ο κανονικός Γκριεζμάν είναι ένας από τους πέντε-έξι καλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Από το 2014 μέχρι το 2019 έκανε όργια με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και της εθνικής Γαλλίας. Στα πέντε χρόνια αγωνίστηκε στους «Ροχιμπλάνκος» έφτιαξε το όνομά του και έγινε ένας από τους πιο πετυχημένους παίκτες στην ιστορία του κλαμπ. Σε 257 εμφανίσεις μοίρασε 50 ασίστ, σημείωσε 133 γκολ και έγινε ο πέμπτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Με τους «Τρικολόρ» από την άλλη έφτασε στον τελικό του Γιούρο 2016 και στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2018 όντας ο ηγέτης και καλύτερος παίκτης τους. Ο ρόλος του στην εθνική παραμένει ανεπηρέαστος από την πτωτική του πορεία με τη Μπαρτσελόνα. Εκεί είναι ακόμη ο Γκριεζμάν που όλοι ξέρουμε. Ένας παίκτης ανεξάντλητη πηγή κινδύνου για κάθε άμυνα. Με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, φαρμακερό αριστερό πόδι και ατελείωτες εμπνεύσεις.

Ο Γάλλος ξεχειλίζει ποιότητα. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ο Ντιέγκο Σιμεόνε του έχει δώσει απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Σε ένα σύνολο αποτελούμενο από πολεμιστές, εκείνος ήταν ο αρτίστας που πρόσφερε αυτό το κάτι παραπάνω, το οποίο δε μπαίνει σε καλούπια. Καθιερώθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους παίζοντας κεντρικά στην επίθεση και ίσως αυτό να του κόστισε περισσότερο από όλα στη Μπαρτσελόνα.

Ο τρόπος παιχνιδιού θυμίζει αρκετά εκείνον του Μέσι -θυμίζει δε συγκρίνεται- με αποτέλεσμα το παιχνίδι τους πολλές φορές να «κουτουλάει». Προφανώς χαμένος από αυτή την υπόθεση βγαίνει ο Γάλλος που αναγκαστικά πρέπει να βρει άλλους τρόπους για να σταθεί δίπλα στον Μέσι. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι τελικά ίσως να τα καταφέρει. Θα είναι λοιπόν το 2021 το έτος «επιστροφής» του Γκριεζμάν; Ευχή όλων να είναι. Μακάρι αυτή η κακή παρένθεση να κλείσει και από εδώ και στο εξής να απολαμβάνουμε ξανά την παγκόσμια κλάση του Γάλλου μάγου. Γιατί τέτοιοι παίκτες ομορφαίνουν το παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο και είναι κρίμα να… εξαφανίζονται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ