Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
H UEFA μάς θυμίζει τι παιχταράς ήταν ο Φραντσέσκο Τότι! (vid)
Video Hμέρας

H UEFA μάς θυμίζει τι παιχταράς ήταν ο Φραντσέσκο Τότι! (vid)

Όσα χρόνια και αν περάσουν δύσκολα θα ξεχάσει κάποιος το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Φραντσέσκο Τότι και όλα όσα πρόσφερε στη Ρόμα!

04.02.2021 | 23:56

Ο Φραντσέσκο Τότι δεν ήταν απλά ένας καλός παίκτης για τη Ρόμα. Και ούτε κάποιος που έμεινε εκεί γιατί απλά τα πήγαινε καλά με τον κόσμο ή με τον σύλλογο. Ήταν ένας και μοναδικός ήταν και παραμένει -ακόμα και τώρα που κρέμασε τα παπούτσια του- ο “καπιτάνο”.

Έγραψε τη δική του “χρυσή” σελίδα στο βιβλίο της ιταλικής ομάδας. Είναι ένας θρύλος. Δεν το λέμε μόνο εμείς ή μόνο οι φανατικοί των “τζιαλορόσι”. Αλλά όλη η Ιταλία και όλη η Ευρώπη.

Ο Φραντσέσκο Τότι ήταν τα… πάντα όλα για τη Ρόμα. Η Ρόμα ήταν τα πάντα όλα για τον Φραντσέσκο Τότι και αυτό το έδειχνε ο Ιταλός όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις. Ειδικά εντός αγωνιστικού χώρου. Ειδικά όταν αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα της καρδιάς του, όπου κατάφερε να κάνει πράγματα και θαύματα στα “αστέρια”.

Και αν πρέπει να μιλήσουμε για κάτι όσο πιο αναλυτικά γίνεται είναι τα “τακουνάκια” του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Απλές, μικρές κινήσεις, που έκαναν πολύ πιο όμορφες τις βραδιές μας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τότι, εσύ σούπερ σταρ!

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ναι μεν έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο ή απαιτητικό, όμως, δεν είναι το ίδιο ποιοτικό, όπως ήταν την εποχή που ο Φραντσέσκο Τότι μεσουρανούσε με τη φανέλα της Ρόμα.

Τότε που μαζί με τους “τζιαλορόσι” έκανε πλάκα στους προσωπικούς του αντιπάλους και στις άμυνες που δεν μπορούσαν να τον κόψουν. Ακόμη και όταν είχαν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Εκείνος έκανε αυτά που ήθελε, όπως τα ήθελε.

Μάλιστα, η UEFA θυμήθηκε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του “καπιτάνο” στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Θέμα; Μα φυσικά τα “τακουνάκια” του που έκαναν πολλούς ικανούς αμυντικούς να χάσουν τη Γη κάτω από τα πόδια τους, αλλά και την… μπάλα όταν την είχε ο αρχηγός της Ρόμα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version