ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Με Τούχελ τα ντέρμπι βάφονται «μπλε»! (vid)

Η Τσέλσι, η οποία δεν είχε κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι φέτος, το κατάφερε μόλις στο πρώτο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της, περνώντας με 1-0 από την Τότεναμ.

Με Τούχελ τα ντέρμπι βάφονται «μπλε»! (vid)

Μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν η Τσέλσι δεν είχε κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι (2 ισοπαλίες και τρεις ήττες). Με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά! Οι «μπλε» έκαναν μια ολοκληρωτική εμφάνιση και πέρασαν από την έδρα της Τότεναμ, με το τελικό 1-0 να αδικεί την εικόνα τους. Ο Γερμανός τεχνικός έμεινε αήττητος για τρίτο σερί παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, παίρνοντας και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Από την άλλη οι «spurs» απογοήτευσαν ξανά και ηττήθηκαν για τρίτη σερί αγωνιστική στην Premier League, δείχνοντας βαριά… άρρωστοι. Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο που χάνει δύο συνεχόμενα παιχνίδι εντός έδρας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Προβάδισμα από τη… βούλα

Η Τσέλσι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη σχεδόν με το ξεκίνημα του ματς. Ο Αθπιλικουέτα βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Βέρνερ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα η Τότεναμ απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Σον βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, όμως ο Μεντί έδιωξε εύκολα. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό. Σε αυτό έπαιζε ιδιαίτερο ρόλο και η ισχυρή βροχή στο Λονδίνο.

Όλα αυτά μέχρι το 23′, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Βέρνερ τσίμπησε την μπάλα και ο Ντάιερ τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Ο Ζορζίνιο ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα και έκανε το 1-0 για τους «μπλε»!  Ο ρυθμός τους ματς έπεσε και πάλι, με τον Τιάγκο Σίλβα να αποχωρεί τραυματίας στο 36′. Έξι λεπτά αργότερα, η Τότεναμ απείλησε μετά από ώρα. Από εκτέλεση φάουλ του Σον, ο Οριέ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ. Το ημίχρονο δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με την Τσέλσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 1-0. Τσέλσι Τούχελ

«Μπλε» κυριαρχία χωρίς γκολ

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 53′ ο Χάντσον-Οντόι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιορίς. Στο 65′ η Τσέλσι απείλησε ξανά έστω και… καταλάθος. Ο Ντάιερ γύρισε άτσαλα την μπάλα στο Γιορίς, κοντεύοντας να τον κρεμάσει, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να διώχνει τελευταία στιγμή με κεφαλιά. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο έμπειρος πορτιέρε πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Πούλισιτς.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν συνεχώς χώρους και στο 69′ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Ο Κόβασιτς κουβάλησε αρκετά την μπάλα, φτάνοντας έξω από την περιοχή, αλλά ο ίδιος προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Γιορίς σε σουτ του Μάουντ. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν λίγο και στο 86′ το σουτ του Μόουρα πέρασε αρκετά άουτ.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό «άγγιξαν» την ισοφάριση. Ο Οριέ σέντραρε από τα δεξιά, με τον Βινίσιους να νικάει τους πάντες στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Ένα φάουλ του Ντάιερ που πέρασε λίγο άουτ στο 89′ ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία στο ματς, με την Τσέλσι να φεύγει νικήτρια από την έδρα της Τότεναμ. Αυτό ήταν και το πρώτο τρίποντο της σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Με τη νίκη αυτή οι «μπλε» έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη με τον Τούχελ στον πάγκο της και ανέβηκαν στους 36 βαθμούς μετά 22 αγωνιστικές και βρίσκονται στην 6η θέση της Premier League. Από την άλλη, η Τότεναμ ηττήθηκε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μένοντας στους 33 βαθμούς μετά από 21 παιχνίδια, όντας στην 8η θέση. Παράλληλα, αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τους «Spurs», κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Σισοκό, Ντομπελέ (69′ Λούκας), Μπέργκβαϊν (69′ Λαμέλα), Σον, Βινίσιους.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα (36′ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι (65′ Πούλισιτς), Βέρνερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ