ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο τίποτα/ποτέ δεν είναι αρκετό!

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές της ιστορίας σήμερα γίνεται 36 ετών. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μεγάλωσε αλλά ακόμα εντυπωσιάζει!

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο τίποτα/ποτέ δεν είναι αρκετό!

Στα 36 του χρόνια, συνήθως ένας αθλητής θεωρείται σχεδόν… παλαίμαχος, με τις καλύτερες μέρες του να αποτελούν παρελθόν. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, σε τέτοια ηλικία ένας παίκτης (πλην τερματοφυλάκων) είναι έτοιμος να αποσυρθεί, αν φυσικά δεν το έχει κάνει ήδη. Όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι κυριολεκτικά μια κατηγορία μόνος του. Στα 36 του συνεχίζει να κάνει ό,τι έκανε τόσα χρόνια: να εντυπωσιάζει. Και φυσικά… ούτε λόγος ακόμα για απόσυρση!

Ένας ασυναγώνιστος καμβάς για το τέλειο έργο

Θα τολμήσω να πω, πως ίσως ο Κριστιάνο και ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι ίσως οι κορυφαίοι αθλητές που έβγαλε ποτέ αυτός ο πλανήτης. Αθλητές καθαρά ως προς την ικανότητα τους να παραμείνουν υγιείς και να μακροημερεύσουν ο καθένας στον δικό του τομέα. Ο Τζέιμς στα 36 του συνεχίζει ακάθεκτος στο ΝΒΑ και ο Πορτογάλος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Φυσικά υπάρχει μια απλή αιτιολόγηση για αυτό. Πάρα μα πάρα πολλή δουλειά. Αμέτρητες ώρες αφοσίωσης στο γυμναστήριο, τόσο τις απλές μέρες όσο και μέρες γιορτής, όπου η θέση του δεν θα ήταν εκεί. Αυτό είναι κάτι που πηγάζει μέσα από τον Κριστιάνο και μπορούμε να το παρατηρήσουμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Τότε η δουλειά θα πήγαινε για να αφομοιώσει κάθε λογής ντρίπλα, να κάνει την τεχνική του με τη μπάλα στα πόδια καλύτερη, αλλά και να σουτάρει με αποτελεσματικότητα.

Ως νεαρός ενήλικας όμως έστρεψε και σε άλλους παράγοντες την προσοχή του. Όντας πλέον άριστος τεχνικά, το γυμναστήριο ήταν αυτό που χρειαζόταν να «τελειοποιηθεί». Με συνεχή δουλειά, αφοσίωση και αμέτρητες ώρες κάθε μέρα ο Πορτογάλος ξεπέρασε κατά πολύ το «απλό» σώμα ενός αθλητή. Έχοντας πλέον έναν απίστευτο «καμβά», χρειαζόταν απλά να αφήσει ελεύθερο το ταλέντο του σε αυτόν. Και δεν απογοήτευσε.

Το κοντέρ δεν σταματάει ποτέ να γράφει

Το 36ο έτος της ζωής του Κριστιάνο ήταν κάτι παραπάνω από πλήρες από άποψη ρεκόρ. Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θα είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο απόσυρσης ή την εγκατάσταση σε ένα λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ο Ρόνάλντο συνεχίζει τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Η περασμένη σεζόν έκλεισε με 37 γκολ σε συνολικά 46 συμμετοχές σε μια ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Παράλληλα κατάφερε να φτάσει τα 100 τέρματα με το εθνόσημο, σταματώντας προσωρινά στα 102. Περίπου 16 χρόνια μετά το πρώτο του γκολ απέναντι στην εθνική μας ομάδα για το Euro του 2004, η Σουηδία ήταν αυτή που θα υποκλινόταν στον Πορτογάλο σούπερ σταρ. Το σχετικό ρεκόρ των 109 τερμάτων του Αλί Νταεΐ είναι θέμα χρόνου να γίνει δικό του για την απόλυτη κορυφή. Σούνιλ Τσχέτρι (72) και Λιονέλ Μέσι (71) ακολουθούν, όμως έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους.

Το σημαντικότερο επίτευγμα όμως ήρθε πριν από λίγες εβδομάδες, προσπερνώντας τα 775 γκολ του μυθικού Πελέ ως ο 5ος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πλέον  στην 4η θέση μαζί με τον Ρομάριο (780 γκολ) θέλει να πιάσει την απόλυτη κορυφή. Οι Έρβιν Χέλμχεν και Γιόζεφ Μπίτσαν απέχουν πάρα πολύ ακόμα, με 981 και 948 τέρματα αντίστοιχα. Αριθμοί αδύνατο να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια, καθώς οι στατιστικές υπηρεσίες της εποχής τους ενδέχεται να είναι ανακριβείς.

Την ίδια ώρα με συνολικά 1.078 παιχνίδια στα πόδια του κατέχει την 13η θέση της σχετικής λίστας σε επίσημα παιχνίδια. Μάλιστα δεν αποκλείεται πριν το τέλος της τρέχουσας χρονιάς να βρίσκεται πάνω από την 9η θέση (Φάμπιο, 1.101 παιχνίδια), έτοιμος να πιάσει ίσως και την τριάδα πριν το 2022! Εκεί ο Ρομπέρτο Κάρλος με 1.139 παιχνίδια δεν μοιάζει φόβητρο για τον CR7, η μακροημέρευση του οποίου τρομάζει! Δεδομένης της αντοχής που έχει ο Κριστιάνο, μάλλον ο Βραζιλιάνος ετοιμάζεται να παραχωρήσει τη θέση του.

Η πείνα του Κριστιάνο δεν έχει προηγούμενο

Πριν λίγες μέρες, ο «άσπονδος εχθρός» του, Λιονέλ Μέσι, δήλωσε πως πλέον δεν έχει τόση δίψα για γκολ. Ο ρόλος του πλέον έχει εξελιχθεί σε περισσότερο δημιουργικός, πέφτοντας πιο πίσω στο γήπεδο. Αν και περίπου 2,5 χρόνια νεότερος του Κριστιάνο, ο Αργεντινός αποφάσισε να αφοσιωθεί περισσότερο στη δημιουργία, δίνοντας βήμα στους συμπαίκτες του. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Ρονάλντο.

Πεινασμένος όσο ήταν πάντα (αν όχι περισσότερο), ο Κριστιάνο θέλει να πετύχει ακόμα περισσότερα. Πλέον πιο κοντά στα 40 από ότι στα 30, θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται «στο κόκκινο» όσο του επιτρέπει ακόμα το σχεδόν… εξωγήινο σώμα του. Την τρέχουσα σεζόν με 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει το σερί της Γιουβέντους στο Καμπιονάτο. Η «γηραιά κυρία» βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και χρειάζεται χρόνο, κάτι που δεν έχει στη διάθεση του ο Πορτογάλος. Οι δύο «χαμένες χρονιές» της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ τον ενοχλούν και έχει ως στόχο την κατάκτηση του τη φετινή χρονιά. Σε περίπτωση που το καταφέρει θα πιάσει ακόμα μια κορυφή, αυτή των περισσότερων κατακτήσεων Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Μόνος του με 6 κατακτήσεις, ο Πάκο Χέντο περιμένει να καλωσορίσει τον Ρονάλντο στον θρόνο του.

Είτε τον συμπαθείς λόγω των επιτευγμάτων του, είτε τον μισείς με την εμμονή που έχει για να κατακτά συνέχεια νέους τίτλους, είναι αδύνατο να μην τον παραδεχθείς. Η αφοσίωση του στους στόχους του είναι σχεδόν τρομακτική. Ο Κριστιάνο εδώ και 18 χρόνια έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει μαζί με τον Λιονέλ Μέσι το ποδόσφαιρο. Πράγματα που κάποτε θα φάνταζαν εξωγήινα και από άλλο πλανήτη, τα έχουν κάνει καθημερινότητα.

Δυστυχώς όμως η αντίστροφη μέτρηση από άποψη ηλικίας έχει ξεκινήσει και για τους δύο. Μέχρι στιγμής όμως και οι δύο αψηφούν του γήινους κανόνες που ακολουθούμε εμείς οι «κοινοί θνητοί». Είμαι σίγουρος πως τέτοιες μέρες του χρόνο πάλι θα απαριθμούμε τα κατορθώματα του Πορτογάλου. Μόνο που η λίστα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ