ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Φόντεν και Γκουντογκάν εξελίσσονται σε… υπερόπλα για τη Σίτι!

Φιλ Φόντεν και Ιλκάι Γκουντογκάν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές ενός εκπληκτικού ντεμαράζ που φέρνει τους "Πολίτες" αγκαλιά με τον τίτλο!

Φόντεν και Γκουντογκάν εξελίσσονται σε… υπερόπλα για τη Σίτι!

Σε μια ομάδα γεμάτη ποιότητα και πρωταγωνιστές κανείς δεν θα περίμενε ότι ο Φιλ Φόντεν και ο Ιλκάι Γκουντογκάν θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Οι δυο χαφ της Mάντσεστερ Σίτι καθάρισαν τη μπουγάδα στο χθεσινό ντέρμπι του Άνφιλντ και επιβεβαίωσαν τη φανταστική τους φόρμα. Σε ένα ματς τεράστιας σημασίας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος βγήκαν μπροστά και έχρισαν την ομάδα τους ως το απόλυτο φαβορί για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πεπ βλέπει τους δύο ποδοσφαιριστές να του δίνουν ακριβώς αυτά που έχει ανάγκη και δε μπορεί παρά να τρίβει να χέρια του από ικανοποίηση.

Ο επόμενος αρχηγός

Ο Φιλ Φόντεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας. «Πολίτης» από κούνια, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σίτι όταν ήταν ακόμα εννέα ετών. Οι συστάσεις που τον συνόδευαν καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας του στα τμήματα υποδομής ήταν οι καλύτερες. Χρόνο με το χρόνο ο ίδιος φρόντιζε να τις επιβεβαιώνει. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2017 πριν ακόμα ενηλικιωθεί. Μάλιστα έζησε ως μέλος της τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων του 2018 και του 2019.

Βρισκόμενος στο πληρέστερο ρόστερ της Ευρώπης ο μικρός κάθε χρόνο κέρδιζε έδαφος. Δεν υπήρξε ποτέ σκέψη να δοθεί δανεικός. Ο Πεπ τον πίστευε και τον ήθελε στην ομάδα του. Πέρυσι όταν έγινε γνωστό ότι ο Νταβίντ Σίλβα θα αποχωρήσει από το Μάντσεστερ ο Καταλανός ρωτήθηκε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Τότε με μεγάλη βεβαιότητα απάντησε ότι εκείνος βρίσκεται ήδη στην ομάδα και δεν είναι άλλος από τον Φιλ Φόντεν. Φιλ Φόντεν

Πράγματι. Στην πρώτη του χρονιά σαν πραγματικά βασικός ο 20χρονος Άγγλος δείχνει ότι είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα. Ένας ποδοσφαιριστής με σπάνια τεχνική κατάρτιση που μπορεί να παίξει παντού από τη μέση και μπροστά. Το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σε τόσο μικρή ηλικία… τρομάζει. Η διαχείριση της Σίτι πάνω στο ταλέντο του είναι σεμιναριακή. Ο Άγγλος χαφ έκανε τα βήματα ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Με 10 γκολ και 6 ασίστ σε 28 συμμετοχές αποδεικνύει ότι η στιγμή του είχε όντως φτάσει.

Η Σίτι έχει στα χέρια της ένα διαμάντι που μάλιστα τυχαίνει να είναι και οπαδός της. Ο Φόντεν έχει μπροστά του ένα σπουδαίο μέλλον και είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα τον δούμε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο. Το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λίβερπουλ είναι ακόμη ένα δείγμα της τεράστιας κλάσης του. Θεωρητικά μπορεί να έχει ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα αλλά το φετινό σίγουρα θα το πανηγυρίσει περισσότερο. Βλέπετε αν τελικά έρθει ο μικρός θα έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτό.

Το μεγαλείο της ταπεινότητας

Ο έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής των ημερών για τη Σίτι είναι ο Ιλκάι Γκουντογκάν. Ο Γερμανός μπορεί να είναι ο ορισμός του αντιστάρ όμως αυτό επ’ ουδενί δεν μειώνει την τεράστια αγωνιστική του αξία. Παίκτης που λατρεύει ο κάθε προπονητηής. Κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και τα κάνει καλά. Πολλά από αυτά δεν τα πιάνουν οι στατιστικές αλλά παραμένουν ιδιαίτερα σημαντικά. Τον Γκουντογκάν βέβαια δεν τον μάθαμε φέτος ούτε πέρυσι. Ξέρουμε εδώ και χρόνια τι μπορεί να κάνει.

Βασικό μέλος της σούπερ Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ μεταπήδησε στη Σίτι το 2016 και από τότε είναι ακλόνητος. Η παρουσία του είναι τόσο αθόρυβη όσο και καταλυτική για τον Πεπ. Ο Γκουντογκάν αποτέλεσε βασικό γρανάζι των πρωταθληματικών ομάδων της Σίτι τα προηγούμενα χρόνια και ακριβώς το ίδιο κάνει και φέτος. Μόνο που αυτή τη φορά του πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ο 30χρονος χαφ παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Ειδικά το τελευταίο δίμηνο βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση. Σε αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς της Σίτι για την Πρέμιερ Λιγκ σημειώνοντας παράλληλα εννέα γκολ! Συνολικά στη σεζόν μετράει έντεκα τέρματα σε 24 συμμετοχές διανύοντας μακράν της δεύτερης την πιο παραγωγική χρονιά του. Ο Γκουντογκάν είναι ο πιο φορμαρισμένος χαφ στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή. Οι εμφανίσεις του είναι τέτοιες που δεν έχουν αφήσει να φανεί ούτε στο ελάχιστο το κενό που προέκυψε με τον τραυματισμό του Ντε Μπρούιν.

Στο χθεσινό ντέρμπι του Άνφιλντ έγραψε ακόμη μια καταπληκτική εμφάνιση. Με πληθωρική παρουσία στο χώρου του κέντρου και με δύο γκολ ήταν ξεκάθαρα ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Η αξία της εμφάνισής του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε προηγηθεί μια άστοχη εκτέλεση πέναλτι. Σαν να μην έγινε τίποτα εκείνος συνέχισε, κυριάρχησε και έφερε στην ομάδα του ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο. Ο Γερμανός μπορεί να μην κερδίζει συχνά θέση στα πρωτοσέλιδα όμως η χρονιά που κάνει μάλλον αξίζει μεγαλύτερης προσοχής.

Έργο Πεπ

Φυσικά η εικόνα των δύο ποδοσφαιριστών είναι σαφώς επηρεασμένη από τις παρεμβάσεις του Πεπ Γκουαρντιόλα. Γράφαμε τις προάλλες για το φοβερό comeback που έκανε ο Καταλανός τεχνικός μετά το περσινό στραπάτσο σε Αγγλία και Ευρώπη. Ο Γκουαρντιόλα παρουσιάζει φέτος μια τελείως διαφορετική Σίτι σε σχέση με την περσινή. Οι αλλαγές είναι μεγάλες και εντοπίζονται σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού της ομάδας. Φόντεν

Δύο από τους πιο «ευνοημένους» της νέας Σίτι είναι ο Φόντεν και ο Γκουντογκάν. Ο Πεπ τους χρησιμοποιεί πλέον με άλλο τρόπο. Ο ρόλος τους μέσα στο γήπεδο επιτρέπει στα καλά στοιχεία του παιχνιδιού τους να βγουν πιο εύκολα στην επιφάνεια. Στην περίπτωση του Φόντεν βλέπουμε έναν ποδοσφαιριστή στην ουσία χωρίς θέση. Ο Άγγλος έχει παίξει φέτος ούτε λίγο ούτε πολύ σε έξι διαφορετικές θέσεις. Το τρικ του Πεπ να τον ξεκινάει πολλές φορές στα άκρα αποδίδει για τα καλά. Ο Φόντεν έχει τα στοιχεία να παίξει στα εξτρέμ και μάλιστα και στις δύο πλευρές.

Κινείται με μια σχετική ελευθερία στο γήπεδο και αυτό του επιτρέπει να αφήσει το ταλέντο του να… οργιάσει. Φέτος έχει εμφανιστέι ένας Φόντεν με μεγάλη αυτοπεποίθηση που εξελίσσεται σε πραγματικό μπελά για τις αντίπαλες άμυνες. Στην περίπτωση του Γκουντογκάν τώρα, παρατηρούμε και εκεί μια άλλη προσέγγιση. Ο Γερμανός δεν είναι πια ο χαμάλης πολυτελείας. Του έχει δοθεί ένας ρόλος πολύ πιο συγκεκριμένος.

Η συχνότητα που πατάει περιοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ και αν κρίνουμε από τα γκολ που σημειώνει μάλλον του ταιριάζει να βρίσκεται εκεί. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σαφώς πιο συγκρατημένος στις προωθήσεις του. Η ασφάλεια που έδωσε στην ομάδα η καλή αμυντική λειτουργία και η άνοδος του Ρόντρι του προσφέρει τη δυνατότητα νιώσει πιο άνετα με το επιθετικό του παιχνίδι. Έτσι μαζί με τον Φόντεν δίνουν άλλη διάσταση στο παιχνιδι της ομάδας. Ο Γκουαρντιόλα βλέπει τους δυο ποδοσφαιριστές του να κάνουν την κορυφαία σεζόν στην καριέρα τους μέχρι στιγμής. Τη θέση που βρίσκεται η Σιτι αυτή τη στιγμή την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στους δύο αυτούς κύριους. Ποιος να το περίμενε;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ