ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Ο «αρχιτέκτονας» της Μίλαν αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

Ο Πάολο Μαλντίνι έχει φτιάξει μία νέα Μίλαν που δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει και πάλι επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο «αρχιτέκτονας» της Μίλαν αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

Η Μίλαν είναι αδιαμφισβήτητα η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Σέριε Α. Μετά από πολλά χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι ροσονέρι έχουν βρει ξανά τον δρόμο προς τις επιτυχίες. Αυτές δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα έρθουν φέτος. Το σίγουρο όμως είναι ότι η Μίλαν βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει βρει το μοντέλο – τη φόρμουλα, και μπορεί να πρωταγωνιστεί ξανά. Έτσι όπως αρμόζει σε μία τέτοια ομάδα. Ο «αρχιτέκτονας» αυτής της προσπάθειας, Πάολο Μαλντίνι, εξηγεί το πώς ξαναέβαλε τη Μίλαν στο δρόμο των επιτυχιών.

«Αρχίσαμε πέρυσι με έναν προπονητή, με τον οποίο δυστυχώς δεν λειτούργησε ο σχεδιασμός. Νομίζαμε ότι ήταν σπουδαίος προπονητής, αλλά δεν ταίριαξε με τις ιδέες μας. Έτσι αλλάξαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, τον Οκτώβριο. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι φυσιολογικό οι ποδοσφαιριστές να χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Μετά την ήττα από την Αταλάντα (σ.σ. 5-0, στις 22 Δεκεμβρίου 2019), προέκυψε η ιδέα να πλαισιωθούν οι νέοι με παίκτες υψηλού επιπέδου κι εμπειρίας, όπως ο Ιμπραϊμοβιτς και ο Κιάερ. Η διοίκηση ανταποκρίθηκε θετικά και άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα εξαιρετικά αποτελέσματα. Εκείνη την εποχή, συνέβη η μεγάλη ανατροπή στον κόσμο με την πανδημία».

Ρίξτε μία ματιά στο κανάλι μας στο YouTube ΕΔΩ!

Ο «αρχιτέκτονας» της Μίλαν αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

«Η Μίλαν είναι η νεότερη στην Ιταλία και μία από τις νεότερες στην Ευρώπη. Όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι οι νέοι χρειάζονται χρόνο και οδηγό, ένα θετικό παράδειγμα. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την επιλογή με τον Ζλάταν, προσπαθήσαμε να δώσουμε έναν οδηγό στους νέους που είναι πολύ μικροί για να πάρουν τον έλεγχο αυτής της ομάδας», τόνισε ο Μαλντίνι και πρόσθεσε: «Ενας όμορφος συνδυασμός εμπειρίας και νεότητας, είναι η συνταγή για την επιτυχία αυτής της νέας Μίλαν. Η ιδέα είναι να είσαι σε θέση να υποστηρίξεις τον εαυτό σου, μόνος με μια διαφορετική αγορά. Δεν πρόκειται να πάρουμε τους καλύτερους παίκτες, αλλά μάλλον θα αναζητήσουμε νεαρά ταλέντα για να τα κάνουμε να μεγαλώσουν μέσα στον σύλλογο».

Η περίπτωση του Τέο Ενάντεζ

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Τέο Ερναντέζ: «Είχε ήδη κατακτήσει το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης. Χάθηκε λίγο. Όταν μιλήσαμε, βρήκα ένα ευαίσθητο αγόρι που διψούσε για εκδίκηση. Του είπα ότι έπρεπε να δουλέψει. Πίστευα σε αυτόν, ο σύλλογος πίστεψε σε αυτόν. Ήταν η πιο ακριβή αγορά πέρυσι, μαζί με τον Ραφαέλ Λεάο. Η απάντησή του στο γήπεδο ήταν εξαιρετική. Νομίζω ότι πρέπει να είναι βασικός στην εθνική Γαλλίας». Ο «αρχιτέκτονας» της Μίλαν αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας

Οι δυσκολίες με τις ανανεώσεις

«Εχουμε προβλήματα  με τις ανανεώσεις συμβολαίων, όπως έχουν όλοι οι σύλλογοι. Έχουμε αρκετούς παίκτες στο τέλος του συμβολαίου τους, όπως ο Ιμπραϊμοβιτς και ο Ντοναρούμα, ενώ αρκετοί άλλοι, θα είναι ελεύθεροι το 2022. Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης λύσεων. Αυτοί είναι σημαντικοί παίκτες. Είναι επαγγελματίες κι ελπίζουμε να τους κρατήσουμε όλους».

Η Μίλαν του Ζλάταν

Φυσικά σχολίασε και τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: «Δεν ξέρω τι θα γίνει. Προσπαθήσαμε να τον αποκτήσουμε το 2018, αλλά είχε συμβόλαιο με τους Γκάλαξι του Λος Αντζελες. Οταν έκλεισε η μεταγραφή του, προσπαθήσαμε να του προσφέρουμε κάτι περισσότερο από τους έξι μήνες της αρχικής πρότασης. Αλλά εκείνος, μας είπε ότι ήθελε να δει ποιά θα ήταν η ανταπόκριση του σώματός του και πώς θ΄ αντιδρούσε σε ένα πρωτάθλημα με τόσο υψηλό επίπεδο.  Με ό,τι κάνει μέσα στο γήπεδο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα μπορεί να παίξει μαζί μας και τον επόμενο χρόνο».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ