Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
“Ο Σαλάχ είναι ο Μέσι της Αφρικής”
Μπάγερν Μονάχου

“Ο Σαλάχ είναι ο Μέσι της Αφρικής”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, χαρακτήρισε τον Μοχάμεντ Σαλάχ ως τον Μέσι της Αφρικής.

10.02.2021 | 11:28

Τα επιτεύγματα του Μοχάμεντ Σαλάχ με τη φανέλα της Λίβερπουλ έχουν απογειώσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του Αιγύπτιου. Εκείνη η αξέχαστη πρώτη σεζόν σε συνδυασμό με τη συστηματικότητα που έβρισκε δίχτυα τις επόμενες τον έχουν αναγάγει σε ένα παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστή.

Ακριβώς αυτό αναγνώρισε σε συνέντευξή του στο ON Time Sports, ο CEO της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. Χαρακτήρισε τον Σαλάχ, μάλιστα, ως τον Μέσι της Αφρικής.

“Κατά τη γνώμη μου, ο Σαλάχ είναι ο Μέσι της Αφρικής και φυσικά έχει τις ικανότητες να παίξει για τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Αυτό που έχει πετύχει ο Σαλάχ μπορεί να συγκριθούν με αυτό που έκανε ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης”.

Ο Ρουμενίγκε, πάντως, υποστήριξε ότι απόκτηση του Αιγύπτιου ακόμα δεν είναι στα σχέδια των “βαυαρών”. “Αυτή τη στιγμή δεν σκοπεύουμε να υπογράψουμε τον Σαλάχ. Θα ήταν τιμή μας, όμως, να τον αποκτούσαμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η σύγκριση Σαλάχ με Μέσι

Προφανώς η σύγκριση των 2 ποδοσφαιριστών βγάζει νικητή τον Αργεντίνο σούπερ σταρ, Ωστόσο, έχει ένα ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα κατορθώματά τους.

Ο 28χρος Αιγύπτιος πλησιάζει τα 200 γκολ καριέρας σε συλλογικό επίπεδο την ώρα που ο 33χρονος Μέσι έχει ξεπεράσει τα 650. Ο πρώτος μετράει 1 Πρέμιερ Λιγκ και 2 πρωταθλήματα Ελβετίας έναντι των 10 πρωταθλημάτων και των 4 Τσάμπιονς Λιγκ του άσου της Μπάρτσα.

Σε διεθνές επίπεδο, η απόσταση δεν είναι τόσο χαώδης. Ο Σαλάχ έχει σκοράρει λιγότερα γκολ αλλά με ταχύτερη συχνότητα. Τα 43 του γκολ σε 68 παιχνίδια αποτελούν καλύτερη απόδοση από τα 71 του Μέσι σε 142 αγώνες.

Κανείς παίκτης δεν έχει κερδίσει κάποιο τρόπαιο με την εθνική του ομάδα. Ο μεν Σαλάχ ήταν φιναλίστ στο Κόπα Άφρικα του 2017 ενώ ο Μέσι έχει βρεθεί σε 2 τελικούς Κόπα Αμέρικα και 1 Μουντιάλ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version