ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ligue 1

Η Παρί Κίν-ησε για κορυφή και… Μπαρτσελόνα!

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε το μυαλό της στην... Μπαρτσελόνα και ζορίστηκε αρκετά από τη Νις, με τον Μόιζ Κιν να την σώζει για ένα ακόμα παιχνίδι (2-1).

Η Παρί Κίν-ησε για κορυφή και… Μπαρτσελόνα!

Στο πρώτο της παιχνίδι χωρίς τον Νεϊμάρ η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Νις, αλλά ο Μόιζ Κιν «καθάρισε» για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Ιταλός επιθετικός με γκολ έπειτα από τρομερή συνεργασία Μπαπέ, Ικάρντι χάρισε στους Παριζιάνους μια ζόρικη νίκη (2-1). Έτσι, τους επανάφερε στην κορυφή της Ligue 1, έστω και με ματς περισσότερο, λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για τους «16» του Champions League.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

«Χτύπησε» με Ντράξλερ η Παρί

Η Παρί ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 3′. Ο Μπαπέ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Το παιχνίδι έχασε λίγο τον ρυθμό του για αρκετή ώρα. Ωστόσο, στη δεύτερη ουσιαστική φάση τους στο ματς οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 21′. Μετά από υπέροχο συνδυασμό, ο Κιν γύρισε στον Ικάρντι που σημάδεψε το δοκάρι, αλλά ο Ντράξλερ πήρε το… ριμπάουντ κι έκανε το 1-0!

Το παιχνίδι έγινε εκ νέου πιο αργό. Η Παρί είχε πάρει την κατοχή στα πόδια της και κρατούσε ήρεμα το 1-0, προσπαθώντας να πετύχει κάποιο γκολ. Ωστόσο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η Νις από τη μεριά της πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Στο 39′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αλλά ο Μπαπέ δεν βρήκε καλά την μπάλα μετά από πάσα του Παρέδες, στέλνοντας την πάνω στον Μπενίτες.

Η Νις είχε κι αυτή τη στιγμή της στο πρώτο μέρος τρία λεπτά αργότερα. Ο Κλοντ Μορίς γύρισε από δεξιά για τον Γκουίρι, ο οποίος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Οι Παριζιάνοι τελείωσαν το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ, χάρις το γκολ του Ντράξλερ.

Η Παρί ισοφαρίστηκε με γκολάρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την Παρί να έχει σχεδόν αμέσως μια καλή ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 46′ ο Ντράξλερ γύρισε για τον Ικάρντι, αλλά ο Σαλίμπα του έβαλε τελευταία στιγμή την κόντρα πριν σκοράρει. Η Νις απάντησε στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα. Ο Λόπες συνέκλινε και σούταρε από δεξιά, με την μπάλα να πηγαίνει άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε με εκείνο το σουτ, το πέτυχε μόλις δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Μαρκίνιος έκανε τραγική πάσα μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος έκλεψε την μπάλα και με τρομερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1!

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο ματς και στο 58′ ο Νάβας μπλόκαρε την κεφαλιά του Γκουίρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαπέ έφυγε στην κόντρα στην άλλη μεριά του γηπέδου, με το πλασέ του να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Μπενίτες. Η ομάδα της Νίκαιας πήρε το παιχνίδι πάνω της και στο 60′ «άγγιξε» την ανατροπή. Οι παίκτες του Άντριαν Ουρσέα έφυγαν στην κόντρα, ο Μαουλίντα έβγαλε τον Γκουίρι απέναντι στον Νάβας, αλλά εκείνος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε η απόκρουση του Μπενίτες σε σουτ του Κιν για να αποσοβήσει το 2-1.

Ο Κιν έσωσε την Παρί στο τέλος

Ωστόσο, στο 77′ ο Ιταλός επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω. Ο Μπαπέ έκανε την σέντρα, ο Ικάρντι το γύρισμα με τρομερό τρόπο και ο Κιν με κεφαλιά έκανε το 2-1! Η Νις προσπάθησε να αντιδράσει και οκτώ λεπτά αργότερα πλησίασε ξανά στην ισοφάριση. Ύστερα από σέντρα του Κλοντ Μορίς, ο Τοντιμπό πήρε μόνος του την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του ματς, με τους Παριζιάνους να επικρατούν με 2-1 της Νις, η οποία τελείωσε το ματς χωρίς να κάνει αλλαγή!

Με τη νίκη αυτή η Παρί έφτασε τους 54 βαθμούς μετά από 25 αγωνιστικές, ανεβαίνοντας στην κορυφή μαζί με τη Λιλ που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη, η ομάδα της Νίκαιας έμεινε στους 29 βαθμούς και τη 13η θέση, χάνοντας την ευκαιρία να πλησίασε λίγο ακόμα στις ευρωπαϊκές θέσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Κέρερ, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κιρζαβά (77′ Μπάκερ), Παρέδες (83′ Ντανίλο Περέιρα), Γκέιγ, Ντράξλερ (77′ Σαράμπια), Μπαπέ, Κιν (83′ Ερέρα), Ικάρντι.

Νις (Άντριαν Ουρσέα): Μπενίτες, Πελμάρ, Τοντιμπό, Σαλίμπα, Καμαρά, Μπουντάουι, Λόπες, Κλοντ Μορίς, Λες Μελού, Γκουίρι, Μαολίντα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ