ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το χαμόγελο του Ουσμάν Ντεμεπλέ έφτασε μέχρι τα… αυτιά όταν είδε την Μπαρτσελόνα να χάνει! (pics/vid)
Εξοργισμένος Τσάβι: «Ο διαιτητής μας απέκλεισε με τα απαίσια λάθη του»
Μπαπέ, πως τους…. διέλυσες – Τα στατιστικά «GOAT» κόντρα στην Μπαρτσελόνα (vid)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Παρί, έκλεισε το σπίτι της Μπαρτσελόνα με Μπαπέ και τεσσάρα! (vid)
Ντόρτμουντ, πας για το θαύμα – Καρυδάτη πρόκριση και “τέζα” η Ατλέτικο (vid)
Παρί για… ριφιφί στο Μοντζουίκ, 1-3 με Βιτίνια και Μπαπέ! (vids)
Αντσελότι… είσαι τρέλα: «Ρεάλ, μην αγχώνεσαι! Παίζουμε στην διοργάνωση μας»
Απίθανη… ζεμπεκιά από Χούμελς και μείωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vid)
Μπαρτσελόνα – Παρί: ΚΟΚΚΙΝΗ ο Αραούχο, 1-1 ο Ντεμπελέ! (vid)
Εφιάλτης για Κέιν αν μείνει ξανά άτιτλος, αλλά θέλει να δείξει… κουλ
Προειδοποιεί ο Αρτέτα – «Επιστρέφουν αυτοί οι δύο! Πάμε για πρόκριση μέσα στο Μόναχο»
Μαγική ενέργεια από τον Γιαμάλ και έτοιμο γκολ στον Ραφίνια για το 1-0 της Μπαρτσελόνα! (vid)
Γιουνάιτεντ, σε διαλύει η Λίβερπουλ – Οι «reds»… παίρνουν τον στόχο του Τεν Χαγκ!
PODCAST: Neverkusen θέλατε; Φιλάκια από Τσάμπι!
H Νιούκαστλ θέλει να φέρει στο Νησί τον επόμενο σέντερ φορ που θα κάνει χαμό!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν ο Αρσέν Βενγκέρ δίδαξε ήθος στους πάντες! (vid)

Ο Αρσέν Βενγκέρ, μια μέρα σαν σήμερα (13/2) του 1999, δίδαξε ήθος ζητώντας την επανάληψη αγώνα της Άρσεναλ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ λόγω fair play.

Όταν ο Αρσέν Βενγκέρ δίδαξε ήθος στους πάντες! (vid)

Το ότι ο Αρσέν Βενγκέρ αποτελεί έναν τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Άρσεναλ είναι γνωστό στους πάντες. Εξάλλου, ο Αλσατός τεχνικός πέρασε 22 ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι της. Σχεδόν μια ολόκληρη ζωή βρισκόταν στον πάγκο των «κανονιέρηδων», ζώντας μαζί τους κυριολεκτικά τα πάντα. Από την αγωνιστική άνοδο, στο ζενίθ της κατάκτησης της μοναδικής αήττητης Premier League, μέχρι την πτώση και το ναδίρ της μη εισόδου στην τετράδα στις τελευταίες δύο σεζόν του. Κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ούτε μια φορά στα προηγούμενα 20 έτη. Όπως και να έχει η Άρσεναλ του Βενγκέρ αποτέλεσε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μεταξύ 90’s και 00’s.

Πέραν τούτου, όμως, ο Αλσατός τεχνικός είχε μια τεράστια αγάπη στο ποδόσφαιρο. Δεν ήθελε απλώς να νικάει, αλλά να το κάνει με τον δικό του τρόπο. Με όμορφο, στρωτό ποδόσφαιρο που σε κέρδιζε στο μάτι. Γι’ αυτό, άλλωστε και επικρίθηκε όσο λίγοι προς το τέλος της καριέρας του. Ωστόσο, αυτή του η αγάπη για το άθλημα και το ήθος του χάρισαν στο αγγλικό ποδόσφαιρο μια από τις πιο ωραίες στιγμές του. Ήταν στις 13/2 του 1999 όταν ο Βενγκέρ αποφάσισε να διδάξει ήθος και να παραδώσει μαθήματα fair play σε όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Στο πλαίσιο του 5ου γύρου του Κυπέλλου, η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία. Παρά το γεγονός ότι ήταν το μεγάλο φαβορί, οι «Κανονιέρηδες» τα βρήκαν… σκούρα κόντρα στης «λεπίδες». Ο Βιεϊρά είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος, αλλά ο Μαρσέλο ισοφάρισε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος και οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν σε επαναληπτικό. Μέχρι που στο 76ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Σέφιλντ, Άλαν Κέλι, έδιωξε τη μπάλα σε πλάγιο άουτ προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον συμπαίκτη του, Λι Μόρις, που βρισκόταν στο έδαφος.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

Η αδικία του Κανού και η κίνηση για χειροκρότημα του Βενγκέρ

Στην συνέχεια, ο Ρέι Πάρλουρ εκτέλεσε πετώντας τη μπάλα στην άμυνα της Σέφιλντ. Ωστόσο, ο Νουάνκο Κανού, ο οποίος μάλιστα έκανε ντεμπούτο, συνέχισε κανονικά την αναμέτρηση έτρεξε τη δεξιά πλευρά και πάσαρε στον Μαρκ Όφερμαρς, ο οποίος έκανε από κοντά το 2-1, βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Ακολούθησε ένα πραγματικό χάος. Οι παίκτες των «λεπίδων» πραγματικά τρελάθηκαν. Ο νυν τεχνικός της Νιούκαστλ και τότε προπονητής τους, Στιβ Μπρους, σκέφτηκε να πάρει την ομάδα και να αποχωρήσει. Ωστόσο, μετά από εξάλεπτη διακοπή και πέντε κίτρινες κάρτες, ο αγώνας συνεχίστηκε με νίκη των «κανονιέρηδων» με 2-1. Το πρωτοσέλιδο της της Sheffield Star την επομένη του αγώνα με το «You Kanu be serious» έμεινε στην ιστορία… Άρσεναλ Βενγκέρ

Παρόλα αυτά, ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να αποκαταστήσει μόνος του την αδικία. Έτσι, σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου, Ντέιβιντ Ντέιν, προέβη σε μία ιστορική κίνηση. Έδωσε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την ευκαιρία να επαναληφθεί ο αγώνας εξαιτίας του λάθους των παικτών του. «Το δεύτερο γκολ είναι αμφιλεγόμενο και νιώθουμε ότι δεν είναι σωστό» είπε ο Αλσατός, που είχε εξηγήσει πως «έχουμε την αίσθηση ότι δεν νικήσαμε με τον τρόπου που θέλουμε να νικάμε».

Από τη μεριά του, ο Μπρους είχε σχολιάσει πως «απονεμήθηκε δικαιοσύνη. Θα ήθελα να γίνει το δεύτερο ματς στην έδρα μας αλλά μάλλον ζητάω πολλά και γίνομαι άπληστος. Δεν πίστευα αυτά που έβλεπα, μάλλον ήταν η πιο ακραία φάση στην καριέρα μου. Η κίνηση της Άρσεναλ όμως αξίζει χειροκρότημα». Η Αγγλικά Ομοσπονδία έδωσε τελικά την συγκατάθεση της και το παιχνίδι επαναλήφθηκε δέκα ημέρες αργότερα. Στις 23 Φεβρουαρίου, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν ξανά με το ίδιο σκορ, 2-1, χάρη σε γκολ των Όφερμαρς και Μπέργκαμπ. Αυτή τη φορά η νίκη ήταν δίκαιη, επιτρέποντας στον Βενγκέρ να κοιμάται έχοντας ήσυχη τη συνείδησή του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ