ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η υπέρ-Weltmeister Μπάγερν Μονάχου!

Όσο απίθανο και αν ακούγεται, η Μπάγερν Μονάχου άρπαξε τον 6ο τίτλο της μέσα στη χρονιά. Σε μια απίστευτη σεζόν, οι Βαυαροί ήταν αλάνθαστοι και είναι πλέον (και) πρωταθλητές κόσμου!

Η υπέρ-Weltmeister Μπάγερν Μονάχου!

Αμέτρητα γκολ, νίκες και πολλοί, μα πολλοί τίτλοι. Η Μπάγερν Μονάχου του Χάνσι Φλικ πραγματικά τα έχει όλα. Σε μια χρονιά ονειρική για κάθε φίλαθλο της Μπάγερν, οι Βαυαροί κατέκτησαν πραγματικά ό,τι τίτλο υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Μέσα σε περίπου 7 μήνες και οι 6 διεκδικήσιμοι τίτλοι «ντύθηκαν» κόκκινοι και πλέον κοσμούν την τροπαιοθήκη της Μπάγερν. Ένα κατόρθωμα που είχε επαναλάβει μόνο η μυθική Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα και θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων των φιλάθλων του ποδοσφαίρου.

Από το ρελαντί στον… κόφτη!

Η αλήθεια είναι πως κανένας δεν περίμενε πέρσι την Μπάγερν να κάνει το απίστευτο. Για να είμαστε ειλικρινείς, πολλοί πίστευαν πως το πρωτάθλημα θα ήταν ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος, Η Ντόρτμουντ εμφανιζόταν ανεβασμένη, επικρατώντας με άνεση της μεγάλης αντιπάλου της στο Σούπερ Καπ με 2-0. Όμως ο τίτλος φαινόταν διεκδικήσιμος κυρίως γιατί η Μπάγερν δεν εμφάνιζε φρεσκάδα. Ο Νίκο Κόβατς είχε χάσει την κατάσταση από τα χέρια του και αυτό ήταν εμφανές από την αγωνιστική εικόνα των παικτών του. Με μοναδική εξαίρεση την τρομακτική συντριβή της Τότεναμ στο Λονδίνο στις αρχές του Οκτωβρίου, η Μπάγερν φαινόταν χωρίς όρεξη και έμπνευση.

Χαρακτηριστικό πως μέχρι την απόλυση του Κόβατς τον Νοέμβριο, οι Βαυαροί μετρούσαν 3 ισοπαλίες και 2 ήττες στη Μπουντεσλίγκα μετά από 10 αγωνιστικές. Ο Χάνσι Φλικ ήρθε… μέχρι να φύγει, για να σώσει τα αμάζευτα. Οι 2 απανωτές ήττες του προς το τέλος του πρώτου γύρου χτύπησαν καμπανάκι. Βολοδέρνοντας στην 7η θέση και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, η Μπάγερν άλλαξε ρότα.

Ο αγώνας κόντρα στην Γκλάντμπαχ θα ήταν και ο τελευταίος της χρονιάς από τον οποίο θα αποχωρούσαν με σκυμμένο κεφάλι οι παίκτες του. Από εκείνο το σημείο οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ξεκινώντας ένα τρελό σερί 30 αγώνων χωρίς ήττα, οι Βαυαροί κατέκτησαν πραγματικά τα πάντα. Με μια άνω παύλα τον Φεβρουάριο κόντρα στη Λειψία και το ισόπαλο 0-0, η Μπάγερν κέρδισε και τις 29 υπόλοιπες αναμετρήσεις! Σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ! Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έγινε έρμαιο στις ορέξεις των Γερμανών, όμως αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι η συνέπεια που είχαν σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος της σεζόν οι παίκτες του Φλικ. Αρνούμενη όχι απλά να χάσει, αλλά να… μην κερδίσει, η αρμάδα της Βαυαρίας έκανε επίδειξη δύναμης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν έχασε έδαφος ούτε φέτος

Το «απλό» τρεμπλ όμως δεν ήταν όμως αρκετό για να ξεδιψάσει τους παίκτες του Φλικ. Μπορεί μόλις 7 ομάδες να είχαν κατορθώσει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, όμως τα μάτια ήταν στο απόλυτο βραβείο. Το 6/6, με νίκη σε Σούπερ Καπ Ευρώπης, εγχώριο σούπερ καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Το πρώτο ήρθε μετά τεράστιας δυσκολίας, καθώς η Σεβίλλη ήταν σπουδαίος αντίπαλος. Ωστόσο μετά το έξτρα μισάωρο της παράτασης, οι Ισπανοί υπέκυψαν στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Ευρώπης. Μια εβδομάδα αργότερα, η Ντόρτμουντ γνώριζε επίσης την ήττα με 3-2, χάνοντας τον μοναδικό τίτλο που είχε υπό την κατοχή της.

Το υπέρτατο ρεκόρ ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, κατακτώντας μετά κόπων και βασάνων τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Μετά από κάθε λογής αναποδιές, η Μπάγερν επικράτησε με 1-0 της Τίγκρες και έγινε με κάθε επισημότητα η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη. Κάτι που είχε αποδειχθεί ντε φάκτο από τις εμφανίσεις της στο γήπεδο.  Κάνοντας το απόλυτο 6 στα 6, έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα μετά τη Μπαρτσελόνα, που εκτός από περισσότερα από ένα τρεμπλ, είχε πλέον και σεζόν με το απόλυτο σε όλα τα τρόπαια. Αυτό το είχε πετύχει και η μυθική Μπάρτσα του Πεπ Γκουαρντιόλα τη σεζόν 2008-09, μαγεύοντας τον πλανήτη με το επαναστατικό στυλ της.

Μπορεί φέτος να μην δείχνει το ίδιο ασταμάτητη με πέρσι και ήδη να έχει χαθεί το Κύπελλο Γερμανίας, όμως η επέλαση συνεχίζεται. Αήττητη στην Ευρώπη για 17 συνεχόμενα παιχνίδια και πρώτη στη Μπουντεσλίγκα με απόσταση 7 βαθμών από τον δεύτερο. Μπορεί το 6/6 για την νέα χρονιά να χάθηκε, όμως στους επόμενους μήνες προβλέπεται νέα βροχή… τίτλων.

Ο Λέβα δεν σταματάει ούτε… με λάσο!

Σε μεγάλο βαθμό η τρομακτική εικόνα της Μπάγερν πέρσι οφείλεται στην πραγματικά απίστευτη σεζόν του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός μετά από κάμποσες χρονιές σούπερ σταρ στο Μόναχο, έκανε σεζόν καριέρας. Χρονιά την οποία θα ζήλευαν παίκτες-θρύλοι του αθλήματος. Τα συνολικά 55 γκολ του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν τον τοποθέτησε ανάμεσα σε θρυλικές μορφές όπως τους Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκερντ Μίλερ και Ζόσεφ Μπίστσαν.

Αν και βαίνει πλέον στο τέλος του peak του ως ποδοσφαιριστής o Λέβα δεν δείχνει να έχει καμία όρεξη να κατεβάσει ρυθμό. Το αντίθετο μάλιστα! Τον προσεχή Αύγουστο θα κλείσει τα 33 του, ηλικία προχωρημένη για μη τερματοφύλακα. Πόσο μάλλον για επιθετικό. Λίγο μετά το μισό της σεζόν ο Πολωνός επιθετικός μετράει ήδη 29 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Από αυτά, τα 12 (!) καθόρισαν αποτέλεσμα και έδωσαν νίκη στην ομάδα του. Το αν θα συνεχίσει τόσο δυνατά και για τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν είναι δύσκολο να το πούμε. Όμως, με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως η προσπάθεια του να συνεχίσει τον μύθο του και την επέλαση της Μπάγερν είναι το ίδιο δυναμική.

(Δεν) υπάρχει μέλλον για τον Φλικ στη Μπάγερν;

Αυτό που θα σκεφτόταν ο κάθε φυσιολογικός οπαδός είναι πως ένας άνθρωπος έχει σίγουρη την θέση του. Ο προπονητής. Όντας ο πρωτομάστορας αυτού του ιστορικού επιτεύγματος, ο Χάνσι Φλικ θα έπρεπε να είναι στο τιμόνι της ομάδας για αρκετά χρόνια. Νέος στον κόσμο της προπονητικής και ορεξάτος για δουλειά, ο Γερμανός έχει πολλά να προσφέρει.

Ωστόσο υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στο άμεσο μέλλον από τη Βαυαρία. Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Φλικ στην ομάδα, ετοιμάζεται να φύγει. Και αυτή η φυγή θα αφήσει ένα τεράστιο κενό στις σχέσεις του προπονητή με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Ο αθλητικός διευθυντής, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, αποτελεί ένα από τα «μεγάλα κεφάλια» στις αποφάσεις που παίρνει ο σύλλογος. Οι σχέσεις του Βόσνιου με τον Φλικ είναι ψυχραμένες αν όχι ανύπαρκτες, με τον Όλιβερ Καν να δρα ως μεσολαβητής. Οι διαφωνία των δύο ανδρών τον χειμώνα του 2019 περί μεταγραφών ταρακούνησαν δυνατά τα πράγματα στο κόκκινο στρατόπεδο. Και με τον Ρουμενίγκε να αποτελεί παρελθόν μετά το καλοκαίρι, οι σύμμαχοι του Φλικ θα μειωθούν δραματικά.

Αν τελικά μετά το πέρας της σεζόν η Μπάγερν επιλέξει να μην πορευθεί με τον Γερμανό τεχνικό θα είναι ένας πυροβολισμός στα πόδια της ομάδας. Με βλήματα προερχόμενα από το όπλο της ίδιας. Ο ίδιος απολαμβάνει την παραμονή του στην Βαυαρία, κάτι που ισχύει και για τους παίκτες. Προπονητές κορυφαίου επιπέδου όπως ο Γκουαρντιόλα και ο Αντσελότι πέρασαν, χωρίς να έχουν την ίδια επιτυχία. Ο Νίκο Κόβατς από την άλλη δεν έπιασε ποτέ στην πράξη, καθώς δεν ήταν το ίδιο δημοφιλής στους παίκτες.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε μια πολύ υγιή κατάσταση. Το ηθικό βρίσκεται στα ύψη, η ομάδα αποδίδει καλά και οι τίτλοι έρχονται με άνεση. Η Μπάγερν φαντάζει πάλι από τα φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ και δύσκολα κάποια ομάδα θα την κοντράρει. Ο μόνος τρόπος να διαταραχθεί αυτή η ησυχία είναι από μέσα, κάτι που δύσκολα θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Ακόμα και αν τελικά ο Φλικ αποτελέσει παρελθόν, ακόμα θα έχουμε να λέμε για την ιστορία που δημιούργησε. Από το πουθενά δημιούργησε μια υπερδύναμη, παρόμοιας της οποίας ελάχιστες έχουμε δει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ