ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Γιορέντε είναι το «κλειδί» που έψαχνε ο Σιμεόνε!

Η εξέλιξη του Μάρκος Γιορέντε σε έναν ολόκληρο χρόνο από το πρώτο του γκολ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Γιορέντε είναι το «κλειδί» που έψαχνε ο Σιμεόνε!

Η τρομερή εξέλιξη του Μάρκος Γιορέντε είναι κάτι που δύσκολα περίμεναν ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εξάλλου, ο ίδιος αποτέλεσε έναν από τους παίκτες που η συμπολίτισσα Ρεάλ δεν πίστεψε ποτέ. Ωστόσο, στους «Ροχιμπλάνκος» έχει βρει τη δική του Ιθάκη, το μέρος που ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον πίστεψε και δούλεψε μαζί του. Κάτι που, άλλωστε, αποτυπώνεται πλήρως και στο παιχνίδι του Ισπανού μέσου. Σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο στην έτερη ομάδα της Μαδρίτης έχει εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο γρανάζι προς την κατάκτηση του τίτλου.

Βρήκε δίχτυα κόντρα στην Γρανάδα την Κυριακή (14/2), ενώ έδωσε και την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Κορέα. Έφτασε έτσι τα 8 τέρματα και ισάριθμες ασίστ στη φετινή σεζόν. Δεν θα ήταν παράλογο να πει κανείς ότι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της Ατλέτικο μετά τον Σουάρες. Κάτι που λίγοι ανέμεναν ακριβώς την ίδια ημέρα της περσινής σεζόν. Ήταν στο παιχνίδι κόντρα στην Βαλένθια εκτός έδρας, όταν ο Γιορέντε ξεκινούσε για τρίτο σερί ματς βασικός, έχοντας ήδη κερδίσει τρόπον τινά την εμπιστοσύνη του Σιμεόνε. Ωστόσο, δεν αγωνιζόταν στη φυσική του θέση, αλλά σαν δεξί μπακ. Μόλις στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης μπήκε όμορφα στην περιοχή και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Γιορέντε

Το πρώτο γκολ του Γιορέντε, η εκτόξευση και η «τρέλα» του Σιμεόνε μαζί του

Ήταν το πρώτο του γκολ με την Ατλέτικο, αλλά και γενικά στη La Liga, αφού δεν είχε βρει δίχτυα σε τρεις σεζόν με τη Ρεάλ, ούτε και ως δανεικός στην Αλαβές. Εξάλλου, στις ομάδες αυτές αγωνιζόταν σε μια διαφορετική θέση. Ουσιαστικά υπολογιζόταν καθαρά ως αμυντικό χαφ. Ρόλος του ήταν να καλύπτει τους συμπαίκτες του και όχι να πατάει περιοχή και να δημιουργεί. Κάτι που άλλαξε άρδην όταν βρέθηκε στα χέρια του Σιμεόνε.

Η δύναμη, η ταχύτητα και η οξυδέρκεια του στην επίθεση «μάγεψαν» τον Τσόλο, που τον έφερε πιο μπροστά στο γήπεδο. Παράλληλα, του έδωσε ελευθερία κινήσεων, ξεκλειδώνοντας πλήρως το παιχνίδι του. Ο Γιορέντε αποτελεί ουσιαστικά το πιο πολύτιμο εργαλείο για την Ατλέτικο, αφού αγωνίζεται σχεδόν παντού. Η τιμωρία του Τρίπιερ τον έφερε στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου δυσκολεύτηκε αρκετά στο τακτικό κομμάτι, αλλά συνέχισε να μοιράζει ασίστ. Βρέθηκε ξανά σαν αμυντικό χαφ δίπλα στον Κόκε, όταν ο Λεμάρ επέστρεψε στην ενδεκάδα κι έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις. Παράλληλα, πέρσι αγωνίστηκε ακόμα και ως φορ για ένα μικρό διάστημα, που η Ατλέτικο είχε ξεμείνει από επιθετικούς. Γιορέντε

Βέβαια, η βασική και καλύτερη του θέση είναι σαν 8άρι, καθώς θέλει να πατάει και περιοχή. Παρόλα αυτά προσφέρει όπου κι αν του ζητηθεί. Έχει ουσιαστικά εξελιχθεί, μέσα από τη δουλειά του, σε έναν κομβικό παίκτη για την Ατλέτικο. Δεν είναι τυχαίο πως από την ημέρα που πέτυχε το πρώτο του γκολ, μετράει συνολικά 13 τέρματα και ισάριθμες ασίστ και συνεχίσει να εξελίσσεται. Φέτος έχει αγωνιστεί συνολικά σε 2021 λεπτά, όντας σχεδόν αναντικατάστατος, ενώ έχει κερδίσει θέση και στην εθνική Ισπανίας. Μια επιβράβευση για τη σκληρή δουλειά του, με τον Γιορέντε σε έναν μόλις χρόνο να βλέπει τη ζωή και την καριέρα του να αλλάζουν άρδην.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ