ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Τελικά ο Άλισον «έπαθε» Κάριους ή… Λίβερπουλ;

Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις του Άλισον είναι η πλήρης αποτύπωση του τι συμβαίνει στη Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα. Ψυχολογική κατάρρευση.

Τελικά ο Άλισον «έπαθε» Κάριους ή… Λίβερπουλ;

Ο Άλισον Μπέκερ είναι ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Καμία αμφιβολία δεν χωράει περί αυτού. Οι εμφανίσεις και τα πεπραγμένα του τα τελευταία χρόνια μιλάνε από μόνα τους. Ακόμα και οι καλύτεροι όμως έχουν κακές στιγμές. Κόντρα σε Σίτι και Λέστερ ο Βραζιλιάνος κίπερ τα έκανε μαντάρα δεχόμενος τρία γκολ με καθαρά προσωπική του ευθύνη. Σταμάτησε να είναι καλός τερματοφύλακας; Σε καμία περίπτωση. Διανύει απλά ένα πολύ κακό φεγγάρι σε μια ομάδα που καταρρέει ψυχολογικά. Και είναι απόλυτα λογικό.

Όχι ο Άλισον δεν έπαθε Κάριους

Ο Άλισον είναι ένας τερματοφύλακας γνωστός για τα ρίσκα που παίρνει στο παιχνίδι με τα πόδια. Αυτά τα ρίσκα τον έχουν οδηγήσει και παλαιότερα σε λάθη. Άλλα κόστισαν και άλλα όχι. Ως επί το πλείστον ο κίπερ της Λίβερπουλ τα καταφέρνει εξαιρετικά με τη μπάλα στα πόδια. Είναι από τους τερματοφύλακες που ξέρουν μπάλα και βοηθάνε καθοριστικά στο χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω. Ωστόσο στα ματς κόντρα σε Σίτι και Λέστερ υπέπεσε σε… εντυπωσιακές όσο και κραυγαλέες γκάφες. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι έφεραν στο μυαλό τους τον καλτ ήρωα της εποχής μας Λορίς Κάριους.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν θα ξεχάσουν ποτέ πως ο Γερμανός τερματοφύλακας χάρισε δύο γκολ και -πιθανότατα- ένα τρόπαιο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2018. Τα λάθη του δεν ήταν ζήτημα κακιάς στιγμής, ή ατυχίας. Ήταν λάθη αδικαιολόγητα που είχαν να κάνουν με άγχος και κακή ψυχολογία, τα οποία οδήγησαν σε αδυναμία συγκέντρωσης. Σας θυμίζει κάτι; Άλισον

Σε δύο ματς που η Λίβερπουλ έπαιζε τα ρέστα της για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου ο Άλισον ουσιαστικά την τελείωσε. Κόντρα στη Σίτι έκανε δώρο το δεύτερο και τρίτο γκολ πουλώντας τη μπάλα μέσα στην περιοχή του. Κόντρα στη Λέστερ με το ματς να είναι ισόπαλο έκανε… τσαφ σε διώξιμο και άφησε τον Βάρντι να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα. Τη στιγμή μάλιστα που ο αμυντικός του ήλεγχε απόλυτα τη φάση.

Τρία ερασιτεχνικά λάθη, και συνολικά εφτά γκολ παθητικό σε δύο παιχνίδια με ομάδες που η Λίβερπουλ κυνηγούσε στη βαθμολογία. Τι συνέβη λοιπόν στον Βραζιλιάνο; Ήταν απλά μια κακή συγκυρία ή και κάτι παραπάνω; Το πρόβλημά του είναι πέρα για πέρα ψυχολογικό και πνευματικό και δεν είναι μόνο δικό του. Η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα που εδώ και δύο μήνες βρίσκεται υπό κατάρρευση. Απλά στη θέση που τα λάθη κοστίζουν περισσότερο αυτη η κατάρρευση γίνεται πιο εμφανής. Ο Άλισον λοιπόν δεν έπαθε Κάριους. Λίβερπουλ έπαθε.

Αποκαρδιωτική εικόνα

Από τη στιγμή που μπήκε το 2021 η Λίβερπουλ παραπαίει. Στα οχτώ παιχνίδια που έχει δώσει στο νέο έτος η ομάδα του Κλοπ μετράει πέντε ήττες, μία ισοπαλία και μόλις δύο νίκες. Τα αποτελέσματα αυτά όχι μόνο την απομάκρυναν από την κορυφή αλλά πλέον θα πρέπει να παλέψει για την είσοδό της στην τετράδα. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Είναι αλήθεια ότι φέτος οι τραυματισμοί έχουν χτυπήσει αλύπητα τους «Κόκκινους». Ο Κλοπ έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με απουσίες βασικών παικτών.

Ειδικά στα στόπερ η κατάσταση είναι δραματική. Φαν Ντάικ και Γκόμεζ έμειναν από νωρίς εκτός με σοβαρούς τραυματισμούς και στη συνέχεια ήρθε και ο Μάτιπ για να τριτώσει το κακό. Ο Γερμανός τεχνικός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλχημείες τοποθετώντας μέχρι και τον Χέντερσον σε θέση στόπερ. Επειδή όμως ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, όπου υπάρχουν δικαιολογίες, υπάρχουν και ευθύνες. Ακόμα και με τραυματισμούς η Λίβερπουλ ήταν πρώτη στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι τα Χριστούγεννα. Άλισον Λίβερπουλ

Η κατάρρευσή της από εκεί και μετά δεν δικαιολογείται. Μάλιστα με εξαίρεση τα δύο τελευταία παιχνίδια, το βασικότερό πρόβλημά της ήταν στο σκοράρισμα. Εκεί που Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο ήταν κανονικά παρόντες. Η Λίβερπουλ δε βρήκε γκολ κόντρα σε Νιούκαστλ, Σαουθάμπτον, Μπέρνλι και Μπράιτον. Από αυτά τα ματς πήρε μόλις έναν βαθμό και γι’ αυτό μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της. Είναι φανερό ότι η απότομη προσγείωση μετά τον περσινό θρίαμβο έχει προκαλέσει αναστάτωση στο στρατόπεδο των «Κόκκινων».

Όταν βλέπεις τον ίδιο τον Κλοπ να δηλώνει με δάκρια στα μάτια πως το πρωτάθλημα φέτος έχει χαθεί τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει τεράστια απογοήτευση εντός ομάδας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι αν αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ ήταν παίκτης θα ήταν ο Άλισον των τελευταίων δύο ματς. Ζαλισμένη, χωρίς ψυχολογία, χωρίς συγκέντρωση και πάνω απ’ όλα χωρίς αυτοπεποίθηση. Όσο δύσκολα όμως κι αν είναι τα πράγματα Λίβερπουλ και Άλισον πρέπει άμεσα να βρουν τρόπο να αντιστρέψουν το κλίμα. Διαφορετικά…

Το πρωτάθλημα χάθηκε κίνδυνος να χαθούν περισσότερα

Η διατήρηση των περσινών σκήπτρων είναι πλέον τελειωμένη υπόθεση για τη Λίβερπουλ. Ανεξάρτητα από τη δική της εικόνα η Σίτι του Γκουαρντιόλα έχει σαρώσει τα πάντα. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι -μετά από διάλειμμα ενός χρόνου- οι «Πολίτες» να επιστρέψουν στον θρόνο. Προφανώς στην έναρξη της σεζόν ο νούμερο ένα στόχος για τους «Κόκκινους» ήταν το πρωτάθλημα. Για τους περισσοτέρους μάλιστα ήταν και πάλι το φαβορί.

Τώρα όμως που αυτός ο στόχος χάθηκε ο Κλοπ δεν πρέπει να αφήσει την απογοήτευση -που και ο ίδιος νιώθει- να κυριαρχήσει στους παίκτες του. Γιατί σε αυτό το σενάριο ενδέχεται να υπάρξουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Μπροστά της έχει τη Σίτι στο +13 (και με παιχνίδι λιγότερο) και τις Λέστερ, Γιουνάιτεντ στο +6. Αυτό όμως που μάλλον πρέπει να την απασχολεί περισσότερο είναι τι γίνεται πίσω της. Εκεί υπάρχει μια σειρά ομάδων που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Ανάμεσά τους η αναγεννημένη Τσέλσι, η Τότεναμ του Μουρίνιο και η φιλόδοξη Έβερτον. Άλισον

Η θέση της Λίβερπουλ στην φετινή τετράδα μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται. Το ακριβώς αντίθετο. Οι «Κόκκινοι» πρέπει να παλέψουν σκληρά για ένα εισιτήριο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως καταλαβαίνετε αν δεν τα καταφέρουν θα μιλάμε για μια τεράστια αποτυχία και ένα μεγάλο πισωγύρισα που μπορεί να αλλάξει πολλά εντός κλαμπ. Εκτός από τη μάχη της τετράδας υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ που αποτελεί χρυσή ευκαιρία για… σώσιμο της χρονιάς.

Το θέμα είναι πως με την τωρινή της εικόνα η Λίβερπουλ δεν πείθει ότι μπορεί να σώσει τίποτα. Όσο επιτρέπει στην πληγωμένη της ψυχολογία να την επηρεάζει, τόσο θα αργεί να συνέλθει και θα αδικεί τον εαυτό της. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον Άλισον. Έναν τερματοφύλακα που συνέβαλε τα μέγιστα στις τεράστιες επιτυχίες της ομάδας την περασμένη διετία. Λίβερπουλ και Άλισον κατάφεραν μαζί να κυριαρχήσουν, τώρα ήρθε η ώρα πάλι μαζί να βγουν από το σκοτεινό μονοπάτι που έχουν μπει. Θα τα καταφέρουν;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ