ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

«Θρυλική» τεσσάρα και… πτήση για τους «16»!

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την Αϊντχόφεν σε μια χορταστική... ματσάρα (4-2) κι έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης στους «16» του Europa League.

«Θρυλική» τεσσάρα και… πτήση για τους «16»!

Έπειτα από ένα απίθανο παιχνίδι με πολλά γκολ και συγκινήσεις, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που χαμογέλασε πλατιά. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-2 της Αϊντχόφεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στους «16» του Europa League. Μυθικό πρώτο μέρος με πέντε γκολ. Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μασούρας τα γκολ των Πειραιτών. Ο Ζάχαβι βρήκε δίχτυα δις για τους Ολλανδούς.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

Δώστε μας κι άλλα μάτια να βλέπουμε τέτοια ημίχρονα

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή στο ματς. Στο 9′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε με κομπίνα ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μπουχαλάκης με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-0! Ωστόσο, η απάντησε της Αϊντχόφεν ήταν σχεδόν άμεση. Με αρκετή δόση τύχης βέβαια. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζάχαβι έκανε ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και «ξεγέλασε» τον Σα για το 1-1!

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 29′ για την επόμενη αξιοσημείωτη φάση. Ο Ελ Αραμπί βρήκε με ωραία κάθετη τον Λαλά, αλλά ο Μβογκό απέκρουσε στο διαγώνιο σουτ του. Επτά λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Μπρούμα σέντραρε από τα αριστερά, ο Τέζε δεν έδιωξε καλά, η μπάλα στρώθηκε στον Εμβιλά κι εκείνος με σκαστό σουτ νίκησε τον Μβογκό για το 2-1! Ολυμπιακός

Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί βρήκαν ξανά την ισοφάριση στο 40′. Έπειτα από κόρνερ του Μαξ, ο Ζάχαβι νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 2-2! Το ημίχρονο, όμως, είχε ακόμα ένα γκολ και πάλι για τον Ολυμπιακό. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 47′, ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από τον Μπαουμγκάρτλ, πέρασε και τον Μβογκό κι έκανε το 3-2! Μάλιστα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς λίγο έλειψε να βρει κι άλλο γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ξανά από λάθος του Μπάουμγκαρτλ, ο Καμαρά βγήκε απέναντι από τον Μβογκό, αλλά ο Τεζέ έβαλε την κόντρα τελευταία στιγμή κι έδιωξε. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του εκπληκτικού πρώτου μέρους.

Ο Μασούρας «καθάρισε» το ματς για τον Ολυμπιακό κι έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι Ολλανδοί «άγγιξαν» την ισοφάριση. Στο 48′ ο Ζάχαβι δοκίμασε το πόδι του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Σα. Παρόλα αυτά το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο φρενήρη ρυθμό όπως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 64′, αλλά το σουτ του Εμβιλά πήγε ψηλά άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν την κατοχή στην Αϊντχόφεν, η οποία προσπαθούσε να βρει ένα γκολ ισοφάρισης. Από την άλλη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυνηγούσε να βρει μια ευκαιρία να χτυπήσει ξανά στην κόντρα. Κάτι που πήγε να κάνει στο 82′. Ο Βρουσάι έκανε το γύρισμα προς τον Χασάν, αλλά ο Τεζέ έκοψε πριν ο Αιγύπτιος σκοράρει προ κενής εστίας. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Από σέντρα του Φορτούνη, η άμυνα των Ολλανδών δεν έδιωξε καλά, και ο Μασούρας με δυνατό σουτ έκανε το 4-2!

Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη και πήραν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς των δύο ομάδων την ερχόμενη εβδομάδα (25/2) στην Ολλανδία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (80′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (69′ Μασούρας), Μπρούμα (80′ Χασάν), Ελ Αραμπί (74΄ Φορτούνης).

Αϊντχόφεν (Ρότζερ Σμιντ): Μβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάλι (39′ Μπαουμγκάρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70′ Φερτέσεν), Τόμας, Ροζάριο, Γκέτσε (70′ Μάουρο Τζούνιορ), Μάλεν, Ζάχαβι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ