ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μέσι-Κριστιάνο: Βιαστικοί και ιερόσυλοι όσοι μιλάνε για τέλος εποχής!

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο αμφισβητήθηκαν έντονα μετά τις ήττες των ομάδων τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλλον όχι τόσο δίκαια.

Μέσι-Κριστιάνο: Βιαστικοί και ιερόσυλοι όσοι μιλάνε για τέλος εποχής!

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει μια μεγάλη κουβέντα σχετικά με το τέλος εποχής δύο ποδοσφαιριστών που έκαναν το αδύνατο δυνατό. Διαβάζουμε και ακούμε συνέχεια ότι έχει έρθει η ώρα ο Μέσι και ο Κριστιάνο να παραδώσουν τα σκήπτρα. Βρήκαμε μάλιστα και τους διάδοχους. Ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Έρλινγκ Χάλααντ είναι αυτοί που αναλαμβάνουν από δω και στο εξής. Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και προσεκτικά.

Το νέο πάντα θα γοητεύει αλλά…

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο το καινούργιο πράγμα πάντα έχει μια διαφορετική δυναμική. Η ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή είναι κάτι που διαχρονικά υπάρχει και θα υπάρχει. Πολλές φορές όμως ο ενθουσιασμός οδηγεί σε βιαστικά συμπεράσματα και ενίοτε σε… ασέβεια. Στα πρώτα παιχνίδια των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Έρλινγκ Χάλααντ έλαμψαν.

Με δύο καταπληκτικές προσωπικές εμφανίσεις χάρισαν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες στις ομάδες τους. Αντίθετα ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασαν δύσκολα βράδια. Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους έκαναν δύο βαριές -για διαφορετικούς- λόγους ήττες τη στιγμή που οι δύο σούπερ σταρ ήταν… άφαντοι. Αρκούσε αυτό για να ανοίξει μια κουβέντα περί τέλους εποχής; Απ’ ότι φαίνεται ναι. Έχει κάποια βάση αυτή η κουβέντα αυτή τη στιγμή; Απολύτως καμία.

Προφανώς ο Μπαπέ και ο Χάλααντ είναι δύο καταπληκτικοί ποδοσφαιριστές. Θεωρείται δεδομένο ότι θα αφήσουν εποχή. Ωστόσο για να μπουν σε οποιαδήποτε κουβέντα δίπλα στα ονόματα του Μέσι και του Κριστιάνο έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν. Συχνά βλέπουμε συγκρίσεις με τα γκολ που πέτυχαν οι μεν και οι δε σε αντίστοιχες ηλικίες. Απλά να θυμίσουμε ότι ο Μέσι και ο Κριστιάνο έπαιζαν από τα 18 σε ομάδες που δεν ήταν απλά κορυφαίες. Ήταν εμβληματικές.

Η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνης της εποχής είναι ομάδες που θα μείνουν στην ιστορία. Ο ανταγωνισμός για μια θέση στο ρόστερ τους ήταν τεράστιος. Ας μην αναφέρουμε ονόματα και αρχίσουν να πέφτουν… ταβάνια. Αντίθετα οι σημερινοί μας ήρωες γράφουν ασύλληπτα νούμερα σε ομάδες που σε μερικά χρόνια πιθανότατα δεν θα θυμάται κανείς. Και σε πρωταθλήματα που σε δυναμικότητα δεν βρίσκονται ούτε στα τρία πρώτα. Καλή λοιπόν η σύγκριση των γκολ αλλά δε λέει και πολλά. Γιατί όταν η κουβέντα πάει στο που έπαιζε ο καθένας στις αντίστοιχες ηλικίες τότε αλλάζει το θέμα.

«Θύματα» των τεράστιων στάνταρ τους

Κατά κάποιον τρόπο ο Μέσι και ο Κριστιάνο είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση. Όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια ανέβασαν τόσο ψηλά τον πήχη που οι απαιτήσεις του κόσμου έγιναν παρανοϊκές. Παρακολουθώντας την απίστευτη μονομαχία τους κάπου ξεχάσαμε ότι αυτό που κάνουν δεν είναι κάτι που γενικά γίνεται. Τα 60 και τα 70 γκολ σε μια σεζόν είναι νούμερα που πριν εμφανιστούν αυτοί οι δύο δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν.

Αρκεί να κοιτάξουμε λίγο τα φετινά «πεσμένα» νούμερά τους. Από τη μία ο Μέσι μετράει 20 γκολ και 8 ασίστ σε 29 συμμετοχές. Από την άλλη ο Κριστιάνο έχει 23 γκολ και 3 ασίστ σε 27 συμμετοχές. Για οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή στον κόσμο αυτοί οι αριθμοί θα ήταν σούπερ. Για αυτούς τους δύο δεν θεωρούνται καν μέτριοι. Τόσο σπουδαία ήταν αυτά που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κανείς εκ των δύο ο ίδιος παίκτης που ήταν πριν πέντε χρόνια; Όχι. Είναι αρκετή η τωρινή τους εικόνα ώστε να τους καθιστά ακόμη τους δύο καλύτερους στον κόσμο; Βεβαίως! Κριστιάνο Μέσι

Το γεγονός ότι πλέον σκοράρουν 40 γκολ αντί για 60 δε σημαίνει ότι τελείωσε η εποχή τους. Δυστυχώς θα αργήσουμε να ξαναδούμε δύο ποδοσφαιριστές να βρίσκονται ταυτόχρονα σε τόσο υψηλό επίπεδο για τόσα χρόνια. Γι’ αυτό όσο ακόμα συμβαίνει καλύτερα να το απολαμβάνουμε και να αφήσουμε τις… βιασύνες. Αυτοί που θα διαδεχτούν τον Μέσι και τον Κριστιάνο -όταν έρθει εκείνη η ώρα- δε σημαίνει ότι έχουν ανάλογη πορεία.

Ο Μπαπέ για παράδειγμα για να φτάσει τα γκολ που έχει ο Κριστιάνο σήμερα θα πρέπει μέχρι τα 36 του να σκοράρει 44 γκολ τη χρονιά. Μη σας ξεγελάει η τωρινή του κατάσταση. Είναι τρομακτικά δύσκολο να πιάνεις τέτοια νούμερα αφού περάσεις τα 30. Για τα νέα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου η σύγκριση με τέτοια μεγέθη περισσότερο κακό θα τους κάνει. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βγαίνουν κάθε χρόνο. Για την ακρίβεια είμαστε τρομακτικά τυχεροί που συνέπεσαν στην ίδια εποχή. Μια εποχή που θα μνημονεύεται για πολύ καιρό.

Εγκλωβισμένοι σε κακές ομάδες

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που λατρεύει τις ατομικές επιδόσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ένα κατεξοχήν ομαδικό άθλημα. Μια ομάδα είναι σαν ολόκληρος οργανισμός. Για να είναι καλή πρέπει όλα τα κομμάτια της να λειτουργούν σωστά. Έστω τα περισσότερα. Έχουμε την τάση να κρίνουμε έναν ποδοσφαιριστή από τα τρόπαια που έχει κατακτήσει. Σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι αναπόφευκτο. Ανεξαρτήτως από τα ατομικά επιτεύγματα και τα ρεκόρ, οι τίτλοι πάντα θα έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο βιογραφικό ενός παίκτη.

Κανείς εκ των κορυφαίων δεν έφτασε εκεί μένοντας άτιτλος. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι οι ομάδες τους πρωταγωνιστούσαν κάθε χρονιά. Η φετινή Γιουβέντους και η φετινή Μπαρτσελόνα είναι δύο ομάδες προβληματικές. Ούτε ο Μέσι, ούτε ο Κριστιάνο ευθύνονται για τα προβλήματα αυτά. Όταν ο οργανισμός δεν λειτουργεί σωστά δεν μπορούν αυτοί μόνοι τους να φέρουν επιτυχίες. Στο ποδόσφαιρο αυτό δεν γίνεται. Ειδικά τη σημερινή εποχή. Η εικόνα των ομάδων τους επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την κριτική που ασκείται στους δύο σούπερ σταρ. Μέσι Κριστιάνο

Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να ειπωθούν για κάποιες εμφανίσεις τους. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Η απόσταση όμως από αυτό μέχρι το τέλος εποχής είναι τεράστια. Αν για παράδειγμα ο Μέσι από το καλοκαίρι παίζει στη Σίτι και του χρόνου πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ή αν η Γιουβέντους αποφασίσει να φέρει έναν σοβαρό προπονητή και ο Κριστιάνο πάρει άλλη μια Χρυσή Μπάλα; Τι θα λέμε τότε; Ότι τέλειωσε η εποχή τους; Ή μήπως θεωρεί κανείς αδύνατο ένα από αυτά τα δύο υποθετικά σενάρια να γίνουν πραγματικότητα;

Η εποχή του Μέσι και του Κριστιάνο θα τελειώσει όταν οι ίδιοι το αποφασίσουν. Να είστε σίγουροι ότι ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός δεν θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν αν καταλάβουν ότι δεν είναι οι καλύτεροι. Ίσως τελικά αυτή η αμφισβήτηση να τους κάνει και καλό. Να τους δώσει κίνητρο για να αποδείξουν ότι όποιος θέλει το θρόνο τους θα πρέπει να περιμένει. Γιατί όσο αυτοί είναι εδώ, η κορυφή δεν έχει χώρο για κανέναν άλλον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ