ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Ο Κόβασιτς έχει γίνει άλλος… παίκτης με τον Τούχελ!

Ο Ματέο Κόβασιτς έχει εξελιχθεί σε παίκτη «κλειδί» για τον Τόμας Τούχελ στην Τσέλσι και οι αριθμοί μετά την έλευση του Γερμανού το επιβεβαιώνουν πλήρως.

Ο Κόβασιτς έχει γίνει άλλος… παίκτης με τον Τούχελ!

Η έλευση του Τόμας Τούχελ έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της Τσέλσι το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένει ακόμα αήττητος στα 6 παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο των «μπλε». Μάλιστα, στα πέντε τελευταία η ομάδα του έχει φύγει νικήτρια από το γήπεδο. Αν μη τι άλλο ο Γερμανός τεχνικός έχει πετύχει μια άμεση αλλαγή στους Λονδρέζους. Όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού τους. Πέραν τούτου, έχει επαναφέρει και παίκτες που με τον Λάμπαρντ δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο και Μάρκος Αλόνσο είχαν αρκετές… δυσκολίες με τον Άγγλο τεχνικό, αλλά πήραν τα πάνω τους με τον Τούχελ. Ωστόσο, ο παίκτης που δείχνει να έχει «αναγεννηθεί» υπό τις οδηγίες του Γερμανού είναι ο Ματέο Κόβασιτς.

Σύμφωνα με το «Whoscored.com» είναι και ο παίκτης που συγκεντρώνει την υψηλότερη κατά μέσο όρο βαθμολογία όσο καιρό βρίσκεται ο Τούχελ στην Τσέλσι, με 7.65. Ο Κροάτης μέσος, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν αγωνίζεται με δύο παρτενέρ στη μεσαία γραμμή σε 4-3-3, αλλά μόνο με έναν σ’ ένα ιδιότυπο 3-4-2-1 ή 3-4-1-2 που παίζει ο Γερμανός τεχνικός, εντυπωσιάζει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Κόβασιτς

Οι αριθμοί μιλάνε για την εξέλιξη του Κόβασιτς με Τούχελ

Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς του. Σε 14 παιχνίδια με τον Λάμπαρντ, ο Κόβασιτς είχε ολοκληρώσει συνολικά 15 ντρίπλες, με ποσοστό επιτυχίας 75%. Με τον Τούχελ, σε μόλις 5 ματς έχει καταφέρει ήδη να κάνει 16 ντρίπλες, με ποσοστό επιτυχίας 88.9%. Κι αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι στο παιχνίδι του που έχει βελτιώσει. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το «Whoscored.com», ο Κροάτης κάνει περισσότερες πάσες κλειδιά ανά παιχνίδι, έχοντας 1.5 έναντι 0.8 που μετρούσε με τον Λάμπαρντ.

Παράλληλα, έχει βελτιώσει αισθητά και τις επιδόσεις του στο αμυντικό κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα, στην κοινή του συνύπαρξη με τον Άγγλο τεχνικό φέτος μετρούσε 2.9 τάκλιν και κλεψίματα μπάλας ανά ματς. Αριθμός που έχει ανέβει στο 3.3 από την ημέρα που ανέλαβε ο Τούχελ. Βέβαια, τη δεδομένη χρονική στιγμή η Τσέλσι δεν έχει αντιμετωπίσει και τις δυσκολότερες των αντιπάλων. Η 9η στην Premier League, Τότεναμ ήταν η αντίπαλος με την υψηλότερη θέση, την οποία αντιμετώπισαν οι «μπλε». Ωστόσο, ο Κόβασιτς είναι ένας ακόμα παίκτης που δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς με τον Τούχελ κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ