ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Η Ίντερ είναι πλέον έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή!

Σε ένα ντέρμπι αποδείξεων η Ίντερ σκόρπισε τη Μίλαν και έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Σκουντέτο.

Η Ίντερ είναι πλέον έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή!

Η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε ξεκίνησε τη σεζόν ως η ομάδα που θα κοντραριστεί με τη Γιουβέντους για τον φετινό τίτλο. Η ξέφρενη πορεία της Μίλαν όμως, έφερε τις δύο συμπολίτισσες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα ντέρμπι κορυφής. Εκεί η Ίντερ απέδειξε ότι είναι μια σαφώς καλύτερη ομάδα. Οι «Νερατζούρι» επικράτησαν καθολικά και πήραν αέρα τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη θέση. Το μόνο που έχουν να φοβούνται είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Μαθαίνει να κερδίζει με τον σωστό τρόπο

Λένε ότι για να πετύχεις σπουδαία πράγματα πρέπει πρώτα να υποφέρεις. Μέσα από δυσκολίες και υπερβάσεις ο δρόμος προς την κορυφή είναι πιο δύσβατος αλλά και πιο ασφαλής. Οι ομάδες που φτάνουν στην κορυφή ξέροντας πως βρέθηκαν εκεί, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν σε αυτή. Τα τελευταία χρόνια στην Ίντερ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να βρεθεί ο σύλλογος ξανά εκεί που ανήκει. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας συνέβησαν πολλά. Αστοχίες, ατυχίες, απογοητεύσεις, στιγμές που φαινόταν πως η προσπάθεια που γίνεται δεν αρκεί.

Στην πραγματικότητα οι «Νερατζούρι» ανέβαιναν κάθε χρόνο και από ένα σκαλοπάτι. Πέρυσι η πρόσληψη του Κόντε και η έλευση κάποιων πρωτοκλασάτων παικτών ήταν η πρώτη προειδοποίηση. Η Ίντερ έκανε πορεία πρωταθλητισμού, έμεινε στο κόλπο μέχρι το τέλος αλλά η Γιουβέντους ήταν απλά καλύτερη. Η περσινή σεζόν μπορεί να μην έφερε κάποια σπουδαία διάκριση, ήταν όμως εξαιρετικά ωφέλιμη για το κλαμπ. Το σύνολο ατσαλώθηκε, απέκτησε διαφορετική νοοτροπία, πίστεψε ότι είναι στο χέρι του να τα καταφέρει. Κόντε Ίντερ

Η απόφαση παραμονής του Κόντε ήταν η πλέον σωστή. Ο Ιταλός είναι μια πολύ έντονη προσωπικότητα, με τεράστια εμπειρία σε ομάδες πρωταθλητισμού και σημαντικά τρόπαια στο παλμαρέ του. Ναι η Ίντερ του έχει ακόμα θέματα, όμως προοδεύει μέσα από τα λάθη της. Περισσότερο από οτιδήποτε ο Κόντε δίνει στην Ίντερ χαρακτήρα. Δεν της επιτρέπει να κολλήσει σε μια αναποδιά. Η τέταρτη θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια μεγάλη αποτυχία που θα μπορούσε να καταστρέψει την ψυχολογία της ομάδας.

Παρόλα αυτά εκείνη απάντησε με ένα σερί νικών που τελικά την έφεραν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν έχασε μεγάλες ευκαιρίες να περάσει πρώτη νωρίτερα, τελικά τα κατάφερε. Σε αυτή τη διαδρομή προς  την κορυφή κέρδισε με τρόπο πειστικό τόσο τη Γιουβέντους όσο και τη Μίλαν. Οι δύο νίκες -και ο τρόπος που ήρθαν- απέναντι στις δύο μεγάλες αντιπάλους της, της έδωσαν αέρα και αυτοπεποίθηση. Στοιχεία ιδιαιτέρως σημαντικά για τη μάχη του τίτλου.

Ρόστερ αντάξιο των προσδοκιών της

Φυσικά σε αντίθεση με την πορεία της Μίλαν, η φετινή πορεία της Ίντερ δεν συνιστά έκπληξη. Το ρόστερ των «Νερατζούρι» έχει την ποιότητα που χρειάζεται για να διεκδικήσει τον τίτλο. Μπορεί το βάθος του πάγκου να μην είναι τεράστιο, ωστόσο στη βασική εντεκάδα υπάρχουν πλέον παίκτες παγκόσμιας κλάσης που είναι ικανοί να κρίνουν ένα πρωτάθλημα. Αυτοί που ξεχωρίζουν περισσότερο είναι βέβαια οι Ρομέλου Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Το επιθετικό δίδυμο των «Νερατζούρι» έχει βρει εξαιρετική χημεία και κάνει σταθερά τη διαφορά. Ειδικά ο Βέλγος φορ πραγματοποιεί σεζόν καριέρας με εμφανίσεις ηγετικές και υψηλότατου επιπέδου.

Στο κέντρο ο Μπαρέλα εξελίσσεται σε κομβική μορφή, ενώ η σταθερότητα και η σκληράδα του Μπρόζοβιτς εξακολουθεί να είναι υπερπολύτιμη. Η νέα προσθήκη στη φαρέτρα του Κόντε ακούσει στο όνομα Κρίστιαν Έρικσεν. Μετά από έναν πολύ δύσκολο χρόνο στο Μιλάνο ο Δανός αρχίζει και κερδίζει τον προπονητή του. Εκεί που όλοι περίμεναν να αποχωρήσει, ξαφνικά άρχισε να παίζει και πλέον θεωρείται βασικός.

Σε έναν ρόλο διαφορετικό από αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει ο Έρικσεν εξελίσσεται σε απαραίτητος για την Ίντερ. Ένας ποδοσφαιριστής σπάνιας ποιότητας που θα ήταν κρίμα να χαθεί για τους «Νερατζούρι». Στα πλάγια  ο Χακίμι μετά από ένα ουδέτερο ξεκίνημα δείχνει ποιος πραγματικά είναι, ενώ ο Πέρισιτς βρήκε τον ρόλο που του ταιριάζει και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη θέση του μπακ χαφ.

Στο κέντρο της άμυνας η τριάδα Σκρίνιαρ, Ντε Φράι και Μπαστόνι όσο περνάει ο καιρός «δένει» όλο και περισσότερο θωρακίζοντας τα μετόπισθεν. Εκεί που ο Χαντάνοβιτς υπενθυμίζει σε όλους γιατί είναι ένας από τους πλέον υποτιμημένους τερματοφύλακες στην Ευρώπη. Από κει και πέρα πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο δίνουν οι Σάντσες, Γκαλιαρντίνι, Βιντάλ, Σένσι και Ντάρμιαν. Σε αυτούς πάνω κάτω στηρίζει ο Κόντε την φετινή προσπάθεια να επαναφέρει την Ίντερ στην κορυφή της Ιταλίας μετά από έντεκα χρόνια. Κι απ’ ότι φαίνεται είναι αρκετοί.

Μεγαλύτερος αντίπαλος ο ίδιος της ο εαυτός

Διαχρονικά οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της Ίντερ είναι η Μίλαν και η Γιουβέντους. Φέτος μετά από χρόνια οι τρεις γίγαντες του Ιταλικού ποδοσφαίρου κοντράρονται για τον τίτλο. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα η Ίντερ έχει βρεθεί στον +4 από τη δεύτερη Μίλαν. Η Γιουβέντους βρίσκεται στo -11 έχοντας όμως δύο παιχνίδια λιγότερα. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να πλησιάσει τους «Νερατζούρι» στους 5 βαθμούς. Αυτές οι αποστάσεις, σε αυτό το σημείο της σεζόν προφανώς δεν προεξοφλούν τίποτα. Μπορούν κάλλιστα να ανατραπούν και σε μερικές βδομάδες να προκύψουν νέα δεδομένα.

Παρόλα αυτά τη στιγμή αυτή το μομέντουμ λέει Ίντερ. Η Μίλαν φαίνεται τον τελευταίο καιρό να ξεφουσκώνει και να χάνει έδαφος. Την ίδια στιγμή η Γιουβέντους δεν έχει τη σταθερότητα που απαιτείται. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε ότι η Ίντερ δεν έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Είναι φανερό ότι όλη η προσοχή του κλαμπ είναι στραμμένη στην κατάκτηση του τροπαίου. Τους λείπει, το θέλουν, έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Ίντερ

Από τέλη Νοέμβρη μέχρι και σήμερα η Ίντερ έχει κερδίσει τα δεκατρία ματς από τα συνολικά δεκαέξι που έχει δώσει και έχει χάσει μόλις το ένα. Αν καταφέρει και αφήσει πίσω τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που κατά καιρούς εμφανίζει, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ίσως λοιπόν ο μεγαλύτερος αντίπαλός της για φέτος να είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή αν η Ίντερ δεν πάρει το πρωτάθλημα θα συνιστά αποτυχία.

Αυτό προσδίδει μια πίεση που μέχρι στιγμής το σύνολο του Κόντε δεν είχε ξανά βιώσει. Η ίδια η ομάδα ανέβασε το ύψος των προσδοκιών. Τώρα οφείλει να ανταπεξέλθει σε αυτές. Μπορεί να φαίνεται γραφικό αλλά το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς -μέχρι το επόμενο- για την Ίντερ, είναι αυτό που έρχεται με τη Τζένοα. Το πρώτο που θα δώσει κουβαλώντας τη ταμπέλα του απόλυτου φαβορί. Αν τελικά καταφέρει να επιβεβαιώσει αυτόν τον τίτλο που με τόσο κόπο κέρδισε, θα έχει περάσει επίσημα σε νέα εποχή. Μια εποχή που μπορεί να τη βρει κυρίαρχο του Ιταλικού ποδοσφαίρου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ